KIM voor niet-leidinggevenden®

Communicatie, interactie en managementvaardigheden

Sturen zonder strepen

 • Je hebt de persoonlijke leiderschapsstijl gevonden die bij je past.
 • Je hebt de stap gemaakt naar informeel leider.
 • Je herkent je kwaliteiten en erkent je valkuilen.

Eerstvolgende startdata

20 augustus vol

26 augustus bijna vol

17 september

Toon alle data

Duur

12 dagen

Groep

Max. 12 deelnemers

Investering

Training € 6.495,- (excl. BTW)

Accommodatie € 2.315,- (excl. BTW)

Informatie

Over KIM voor niet-leidinggevenden

Zit je vol goede ideeën maar worden ze zelden opgepikt? Ben je weliswaar niet formeel de baas maar wil je wel je collega’s op een natuurlijke wijze mee krijgen? Twijfel je of een leidinggevende functie iets voor jou is? Voor een ervaren professional zonder beslissingsbevoegdheid is het opbouwen van invloed niet eenvoudig. Neem daarom zelf de beslissing om deze vaardigheid te ontwikkelen en ontdek hoeveel effectiever je voortaan in je werk invloed kunt uitoefenen.

Van inzicht naar invloed

In deze intensieve training leer je hoe jij je talenten en kwaliteiten beter kunt benutten om meer invloed uit te oefenen op je omgeving. Je ontdekt wat het effect is van je gedrag op anderen en ervaart hoe succesvol een andere aanpak kan zijn. Je verbetert je communicatieve vaardigheden, versterkt je overtuigingskracht en verruimt je kennis over interactie en management, door te leren en te doen. Zo maak je kennis met onmisbare theorieën en oefen je met nieuwe vaardigheden tijdens de training en in de praktijk. De scherpe feedback die je daarbij krijgt geeft je beter zicht op je kwaliteiten en ontwikkelpunten. Het resultaat: een persoonlijke leiderschapsstijl die bij je past én meer invloed op je werk voor de rest van je leven.

Je bent bij ons in goede handen

1000+

Tevreden deelnemers van meer dan 1000 verschillende organisaties

1985

Sinds 1985 leiderschapstrainingen en persoonlijke ontwikkeling

9,1

Hoe deelnemers onze trainingen beoordelen 


Voor wie

Voor professionals die willen ontdekken welke leider ze in zich hebben

De KIM voor niet-leidinggevende is voor iedereen die wil ontdekken welke leiderschapskwaliteiten ze in zich hebben, welke valkuilen op de loer liggen en wat er nodig is om de stap naar een leiderschapsrol te maken. Daarvoor kijk je naar binnen, spar je met andere deelnemers en beschouw je hun scherpe feedback als een kans om jezelf nog beter te leren kennen. Dat vraagt om een hoop lef maar die moed wordt ruimschoots beloond: een verbeterde versie van jezelf als professional én persoon.

Informeel leiderschap

Je gaat naar huis met nieuwe inzichten waarmee je op natuurlijke wijze meer invloed uit kunt oefenen in je werk. Je hebt de stap gemaakt naar informeel leider en hebt kennis gemaakt met de leiderschapsstijl die bij jou past. Je herkent je kwaliteiten, erkent je valkuilen en je bent je als informeel leider bewust van de grenzen en mogelijkheden.

 • Opleidingsniveau: hbo+
 • Vereiste niveau: hbo werk- en denkniveau

"Je werd er door de spiegels die je kreeg voorgehouden bewuster van waarom je doet zoals je doet en hoe je kunt veranderen."

Het verhaal van Juri Roerink - Coördinator Holland Innovation Network bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Programma & Locatie

Programma & Locatie

Veluwe

Een inspirerende en rustige omgeving draagt bij aan jouw optimale leren en ontwikkelen. Dat is de reden dat we bij meerdaagse trainingen overnachten in een bosrijke omgeving. Deze training vindt plaats in een conferentieoord op de Veluwe.

Programma

Tijdens de KIM voor niet-leidinggevenden ontwikkel je jouw persoonlijk leiderschap, vergroot je je impact en versterk jij je communicatieve vaardigheden. Uiteraard leer je belangrijke theorieën over leidinggeven, beïnvloeden en communiceren, maar de training gaat vooral diep in op persoonlijke aspecten en leer je wezenlijk anders denken en doen. In het programma is daarom veel ruimte voor ‘ervaringsleren’. Zo ga je aan de slag met grensverleggende oefeningen, bespreek je praktijksituaties en ontvang je scherpe feedback. Tussen de trainingsmodules door pas je de opgedane kennis en vaardigheden toe op de werkvloer en ervaar je welk effect dit heeft. Dit intense avontuur vereist dus maximale inzet maar na afloop heb je voor de rest van je leven meer invloed op je werk én een leiderschapsstijl die bij je past. De training duurt 12 dagen, verdeeld over 4 modules in een periode van een half jaar.

Online proeverij

In deze online proeverij laten we jou proeven van onze trainingen. Tijdens de proeverij is ruimte voor jouw leervragen, vragen over onze trainingen en over Van Harte & Lingsma in het algemeen.

Schrijf je in voor de online proeverij

Module 1: Beeldvorming over (persoonlijk) leiderschap

Jouw sterke en minder sterke kanten in beeld. Jouw gewoonten gespiegeld.

 • Testresultaten, een-op-een gesprekken, groepsoefeningen, reflectieopdrachten en feedback.
 • Krijg inzicht in jouw kwaliteiten en valkuilen.
 • Toepasbare theorieën over communicatie, interactie en situationeel leidinggeven.

Module 2: Het diepe in

Tijd om de blik naar binnen te richten. Waarom doe je wat je doet?

 • Krijg inzicht in jouw gedachten- en gedragspatronen.
 • Leg bloot wat jou van binnen beweegt en hoe dat werkt voor je.
 • Bepaal welk (nieuw) gedrag je in wil gaan zetten.

Module 3: Experimenteren & samenwerken

Leer ‘leren’ en neem als groep de regie.

 • Stap uit je comfortzone.
 • Experimenteer, maak fouten en groei als persoon en team.
 • Leer over groepsdynamica en groepsontwikkeling.

Module 4: Doen, vieren, borgen

De ultieme beproeving.

 • Oefen met gewenst gedrag tijdens een managementgame.
 • Krijg helder wat jouw leeropbrengst is.
 • Kom erachter wat je nodig hebt om het geleerde te borgen en te blijven leren.

Reviews

8.5 / 10

Deelnemers van meer dan 1000+ verschillende organisaties gingen je voor. Benieuwd naar hun ervaringen? Lees hieronder welke ontwikkeling ze hebben gemaakt als mens en leider.

De training heeft mij echt een hele hoop gebracht. Mijn persoonlijke overtuiging was altijd: je bent wie je bent en je moet gewoon lekker je zelf zijn en iedereen gelijk behandelen. Dit bracht mij op mijn werk vaak in de situatie dat ik tegenover mensen kwam te staan. De cursus heeft mij het inzicht gebracht dat in sommige situaties wat bewuster om gaan met hoe je je zelf inbrengt dat principe niet hoeft te schaden. Immers, ik ben ook niet iemand die geen ruimte voor anderen wilt laten en anderen achter wil laten met het gevoel dat ze niet gehoord zijn.

De training biedt de ruimte om hier echt de diepte mee in te gaan: Wat wil ik? Hoe kom ik over op anderen? En hoe breng ik die 2 samen. Ik ben enorm dankbaar dat ik al redelijk aan het begin van mijn carrière deze cursus heb mogen doen en zou het echt iedereen aanraden.

Lees meer

Goede training, waarin je een laag dieper komt in het aanpakken van de dingen die je lastig vindt

Lees meer

In deze cursus krijg je echt de tijd om over je leerpunten na te denken en er mee aan de slag te gaan. Je wordt aangemoedigd om uit je comfortzone te gaan op een fijne manier.

Lees meer

Een mooie training die werd gemaakt door de gedreven en inspirerende trainer. Het heeft mij naast nuttige theorie vooral bijzondere en persoonlijke inzichten opgeleverd.

Lees meer

Fijne training die de kans biedt om tijdens én tussen de modules te werken aan je eigen ontwikkeling.

Lees meer

Een heftig maar heel mooi cadeau en toevoeging voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling.

Lees meer

De KIM-training voor niet leidinggevenden heeft mij zoveel nieuwe inzichten, ervaringen en vaardigheden gegeven. Ik ken mezelf echt beter nu als professional, maar vooral als mens. Waar ben ik goed in? Wat vind ik echt leuk om te doen? Wat zijn mijn valkuilen? En hoe kan ik daar het beste mee omgaan? Antwoord krijgen op deze vragen geeft zoveel rust en ruimte. En zorgt er ook voor dat ik duidelijker voor ogen heb wat ik in de toekomst wil.

De KIM-training duurt 4 maanden. Deze maanden vliegen echt voorbij. Net als de trainingsdagen overigens. Het fijne is dat je iedere module 3 dagen achter elkaar traint in een bosrijke omgeving. Hierdoor ben je echt even weg van huis en werk. Dit hielp mij om los te laten en te kunnen vertragen. Zelf vond ik het daarnaast fijn dat ik in een kleine groep zat met maar 7 deelnemers. Dat zorgde er voor mij voor dat ik mij snel veilig voelde in de groep. En ik al snel heel open gesprekken had met een diepere laag.

Het is een intensieve training, maar zo ontzetten waardevol. Ik zou zeggen: niet twijfelen, maar doen!

Lees meer

Ik zou deze training aan iedereen aanbevelen die echt wil onderzoeken hoe hij/zij in elkaar zit om nog meer uit zichzelf te halen. Deze cursus heeft me de tools en taal gegeven om uitdagingen waar ik al langer tegenaan liep beter te kunnen identificeren en te kunnen tackelen. Het heeft me vooral héél veel rust en vertrouwen gegeven in uitdagingen op mijn pad en duidelijk gemaakt waar ik echt energie van krijg. De uitstekende trainers en goede mede-cursisten zijn een hele belangrijke reden geweest voor mijn succes tijdens de training. Daarnaast was het goed mogelijk in een fijne bubbel te kruipen op de goede locaties die geregeld waren. Absoluut een aanrader!

Lees meer

Fijne cursus waarin je jezelf goed tegenkomt. Zeer intensief maar erg leuk om jezelf te kennen. Trainer is fantastisch en de locatie is erg fijn om even je hoofd te legen.

Lees meer

Wat was dit een rollercoaster. Van de eerste tot de laatste module.
Uit je comfortzone treden en veel experimenteren. Een hele fijne groep individuen die open stonden voor het delen van ervaringen. Het was een mooie, waardevolle en inspirerende reis.

Lees meer

Ik heb op een heel prettige manier inzichten vergaard over mijn ontwikkelpunten en kwaliteiten. Daarmee is het voor mij ook helderder geworden hoe ik mijzelf in de nabije toekomst verder kan en wil ontwikkelen. De training biedt informatie en gelegenheid tot oefenen en reflectie (individueel, met medecursisten die je gaandeweg goed leert kennen, op het werk met collega’s, en zelfs met acteurs). Heel blij dat ik op deze manier een impuls heb kunnen geven aan mijn ontwikkeling, zowel professioneel als persoonlijk.

Lees meer

Deze training heeft mij veel gebracht, zowel op het werk als in privé. Enerzijds theorie die direct toepasbaar is in de praktijk, anderzijds inzichten in en over mezelf. Ik vond het mooi om te zien dat iedereen met een eigen leerdoel deelneemt en daarin elk een eigen groei in doormaakt. Een unieke ervaring die ik iedereen die wil werken aan zijn/haar persoonlijk leiderschap aanraad!

Lees meer

De training heeft veel invloed gehad in mijn werk als op mij persoonlijk. De handvaten en praktijkvoorbeelden kan ik goed toepassen in mijn werk. Het werken in groepen en het delen van ervaringen heb ik ook als zeer waardevol ervaren. Het is een training die mij altijd zal bijblijven.

Lees meer

De training KIM-NL geeft inzicht in je eigen interactie in groepen of met individuen en hoe je deze kunt verbeteren. Daarbij leer je leiderschapsstijlen te herkennen en toe te passen. Je krijgt inzicht in de patronen die je belemmeren en je leert deze te doorbreken. Het is een dynamische, pittige en zeer waardevolle training die mij op zowel zakelijk als persoonlijk vlak veel inzichten heeft gegeven en mij veel heeft gebracht.

Lees meer

Ik kan deze training aan iedereen aanbevelen! De KIM voor niet-leidinggevenden neemt je mee op een reis om je persoonlijke leiderschap verder te ontwikkelen. Je krijgt uitgebreide uitleg over de theorie van leiderschap en daarnaast ga je zelf onderzoeken: waarom? Waarom doe ik de dingen die ik doe? Waarom zeg ik sommige dingen (niet)? De cursus heeft mij veel inzicht gegeven in mijn eigen gedrag en het heeft ook de kracht van ander gedrag laten inzien.

Naarmate de cursus vordert merk je dat je meer uitdagingen aangaat. Vroeger gaf je nooit kritische feedback, maar tegenwoordig experimenteer je ermee. Communicatie en interactie zijn belangrijke pijlers in de cursus en je zal merken dat je privé ook de vruchten hiervan zal plukken.

Als ik terugkijk naar mijn eigen cursus groep dan zie ik een wereld van verschil tussen die mensen die in blok 1 het zaaltje binnen kwamen lopen en de leiders die in blok 4 de zaal verlieten.

Lees meer

Deze intensieve training, die soms pijnlijk en confronterend was op het eigen gedrag en/of voorkeursstijl, heeft mij enorm veel inzicht gegeven. Uit de training heb ik waardevolle feedback mogen ontvangen waarmee ik mij verder kan verdiepen. De enthousiaste scherpe trainers hebben hier een groot deel aan bijgedragen!

Lees meer

De trainer en de deelnemers hebben mij veel inzicht gegeven in de processen die in mij als persoon en op de werkvloer spelen. Ik heb geleerd wat de invloed is van mijn gedrag op anderen en hoe ik anderen positief kan beïnvloeden door bewust (andere) keuzes te maken.

Lees meer

Ik heb er nooit bij stil gestaan dat het werken aan persoonlijk leiderschap bij jezelf begint. Ik ben mij bewust geworden van mijn valkuilen en mijn kwaliteiten dankzij de KIM-nl. Ik voel mij gesterkt in mijn communicatie en weet hoe ik dit kan vasthouden naar de toekomst toe. Bedankt voor deze professionele en persoonlijke begeleiding!

Lees meer

Als je de mogelijkheid krijgt om deze opleiding te doen, zou ik deze met volle overtuiging aanraden. Je keert echt naar jezelf en krijgt alle ruimte voor je leerdoel.

Lees meer

In de training word je flink aan het denken en voelen gezet over jezelf, je krachten en valkuilen. Door een combinatie van theorie en met opdrachten ontdek je steeds meer waar het bij jou over gaat en scherp je je leerdoel verder aan. Je wordt goed begeleid maar niet voortdurend aan het handje genomen: er wordt ook veel eigen inzet en inspanning verwacht. Wat ik sterk vind is dat je tussen de modules met een buddy contact houdt om steeds focus te blijven houden op je leerdoel.

Lees meer

Om een beter mens te worden en een betere leider voor andere en vooral voor jezelf, daarbij wordt je voor ledig gefaciliteerd. Als ik zie hoe ik binnen kwam en hoe ik ben weg gegaan, is het iets waar ik heel trots op ben en wat ik zeker een ander aan zal raden. Het heeft mij gevormd en een beter mens gemaakt.

Lees meer

KIM NL is een echte aanrader in het kader van sturen zonder strepen. De samenstelling van de groep, interne opleiding, trainster en de leerstof hebben mij meer dan verwacht gebracht.

Lees meer

De training heeft mij de ruimte geboden om aan mezelf te werken. Hoewel ik ook veel vaardigheden heb geleerd, heeft het inzicht in mijn eigen belemmerende overtuigingen me het meeste gebracht. Dit biedt handvatten om actief mee verder te gaan. Ik zie de KIM-nl echt als een verrijking van mijn leven.

Lees meer

Ik heb ontzettend veel geleerd, wat ik ook meteen kon toepassen in mijn dagelijks werk. De verhouding theorie/luisteren en oefenen/actief zijn was erg fijn. Ook was de benodigde vertrouwdheid en openheid in de groep aanwezig en zaten de opbouw en afbouw van de training en de huiswerkopdrachten goed in elkaar.

Lees meer

Ik gun iedereen deze training. Je leert veel over jezelf kennen, in een hele veilige omgeving. Het heeft me sterker gemaakt, zowel privé als in werksituatie. En ik weet veel beter wat ik wil en -minstens zo belangrijk- wat ik niet wil. Ik zeg DOEN!

Lees meer

De KIM traning heeft mij erg geholpen om meer innerlijke rust te krijgen. De handvatten die ons gegeven zijn, geeft mij het gevoel dat ik er na de training mee verder kan. Een unieke ervaring!

Lees meer

Ik zou de training van vanHarte&Lingsma aanbevelen aan iedereen die wil groeien in zijn/haar (persoonlijke) leiderschap. De training geeft je veel nieuwe inzichten in jouw eigen krachten en valkuilen, en helpt je om je verder te ontwikkelen op persoonlijk en professioneel gebied!

Lees meer

Ik ben als mens en als werknemer een stuk rijker uit de KIM gekomen. Ik heb inzicht gekregen in mijn kwaliteiten en valkuilen en heb ik zicht gekregen op of ik een potentiële leidinggevende in mij heb zitten. Tijdens de training ben ik veelvuldig uit mijn comfort zone gestapt wat alleen mogelijk was door het feit dat er een veilige omgeving werd gecreeerd door de trainer. Hierdoor heb ik kunnen oefenen met ander gedrag en heb ik met een beter gevulde "gereedschapskist" de training afgesloten waardoor ik effectiever en zelfverzekerder ben in mijn werk. Al met al een intensieve, maar zeer waardevolle toevoeging aan mijn (werkend) leven!

Lees meer

De opleiding zorgt op een prettige manier voor persoonlijke groei. Er is echt aandacht voor je eigen leerdoelen. Door actief te gaan oefenen, bereik je snel je gewenste ontwikkeling.

Lees meer

Een fijne training die me veel heeft gebracht wat betreft mijn persoonlijke uitdagingen en wie ik wil zijn in privé situaties en in mijn werk. Je krijgt inzicht in wie jij bent als persoon, wie jij bent in verhouding tot een groep en hoe je dit kunt gebruiken om te bereiken wat je wilt.

Lees meer

De KIM training heeft mij veel meer geleerd en gebracht dan ik vooraf had kunnen bedenken. Naast stevige praktische handvatten die helpen bij leidinggeven en management, zorgt het er vooral voor een wijziging in je eigen mindset, waar je de rest van je leven en op alle vlakken profijt van hebt.

Lees meer

Zeer gebalanceerd programma waarin allerlei leervragen ruimte krijgen. Mooie mix van theorie, praktijk (oefening) en persoonlijke terugkoppeling/ leermomenten. Trainer is professioneel en zeer betrokken, wat heel goed werkt. Fijne groep met mooie mix van stijlen en leervragen.

Lees meer

Ik heb er uit gehaald wat ik van te voren niet had verwacht maar me wel heel veel waarde heeft gegeven. Ik ben heel blij dat ik op dit moment in mijn carrière deze stap heb genomen en zal me zeker verder brengen.

Lees meer

Mooie opleiding waarin je jezelf tegenkomt maar gaat werken aan je leerdoelen voor nu en in de toekomst.

Lees meer

De training is goed op te brengen is zo voorbij , en levert na gelang je inspanning ook het rendement.

Lees meer

Ik kan iedereen die het maximale uit zichzelf wil halen op het gebied van persoonlijk leiderschap deze training aanraden. Het is een veelzijdige training die je zowel op werk als privé een hoop brengt. Ook heb ik de trainer als zeer prettig ervaren. Dank hiervoor Marlise!

Lees meer

Een inspirerende en leerzame cursus waar theorie en persoonlijke ontwikkeling heel mooi in balans zijn. De trainers dagen je uit, confronteren je en helpen je. De groep waarmee je de training volgt helpt ook enorm.

Lees meer

Goede ervaren trainers en een mooi aanbod aan trainingsmateriaal. De training heeft mij veel inzichten gegeven.

Lees meer

De KIM NL geeft een heel scherp zicht op je als medewerkers en als mens werkt en hoe dat tot uitdrukking komt in je gedrag en nog belangrijker, hoe dat overkomt op anderen. De KIM NL biedt je zoveel theoretische als praktische handvatten om in de interactie met anderen effectiever worden. Het heeft mij veel aanknopingspunten gegeven om mijn gedrag effectiever te kunnen maken, door de bril van leiderschap. Daarom raad ik de KIM NL zeker aan voor mensen die gaan beginnen met leidinggeven of dit overwegen.

Lees meer

Ik heb heel veel geleerd over mezelf bij de KIM-NL training. Mijn gedrag, communiceren met gevoel en impact hiervan op een groep stonden voor mij centraal. De achterliggende theorie is heel nuttig en goed toe te passen in je werkzaamheden. Maar de grootste meerwaarde zit in het proces wat je zelf doorloopt. Dit is voor iedereen anders, maar voor mij heel waardevol geweest met echte impact op mijn manier van werken.

Lees meer

Leiderschap begint met jezelf te leren kennen

Lees meer

Waar ik dacht in de training KIM te leren hoe ik mensen beter zou kunnen meekrijgen, bleek dit vooral een training te zijn waarin je veel over en van jezelf leert. Hierin is de groep van onschatbare waarde: door en samen met hen leer je veel over de manier waarop je overkomt en kun je experimenteren met nieuwe gedragingen. Een ontzettend waardevolle training en een versnellingskamer voor persoonlijke ontwikkeling.

Lees meer

De training heeft me bewuster gemaakt van mijn eigen gedrag, mijn kwaliteiten en mijn valkuilen. Mij is duidelijk geworden dat leiderschap begint met persoonlijk leiderschap. Achter het zichtbare gedrag van mensen zit nog veel meer. Ik heb geleerd dat het erg waardevol kan zijn om dat zowel bij mezelf als bij anderen meer te herkennen en benoemen.

Lees meer

Enorm positief! Ik heb inzichten over mijzelf gekregen die enorm waardevol zijn en handvaten bieden die ervoor zorgen dat ik hier nog verder mee aan de slag kan. Hierdoor heb ik er vertrouwen in dat ik op een andere manier dingen kan gaan aanvliegen in mijn werk en dat dit mij verder gaat brengen in de rest van mijn carrière.

Lees meer

Waardevolle training waarbij je als deelnemer met respect wordt uitgenodigd om eens goed in de spiegel te kijken, daarvan in een snelkookpan veel te leren over jezelf en de ander en waardoor je echt een concrete stap verder komt in het (werkende) leven.

Lees meer

Goede leerzame en verzorgde training.

Lees meer

Het was een uitdagende training. Je wordt geconfronteerd met jezelf en met het groepsproces. Maar je krijgt enorm veel tools in handen om dat aan te pakken. Het was een hele fijne, veilige open groep waarin je jezelf kon zijn. De trainer en de acteurs gaven op een prettige manier feedback en lieten je continu nadenken over je leerdoel.

Lees meer

Ik ben zeer tevreden. Het was een leerzame, inspirerende en soms confronterende training. Waarbij je in een korte intensieve tijd een sterke band legt met de andere deelnemers. Met je team. En met je trainer. Het heeft mij veel nieuwe inzichten gebracht en mij op weg geholpen (met tools en feedback en oefeningen) in mijn ontwikkeling als collega, als toekomstig manager en privé. Heel waardevol.

Lees meer

Fijne ervaring, veel geleerd en de opdrachten waren afwisselend!

Lees meer

Deze training heeft mij inzicht gegeven in hoe ik bepaalde situaties anders kan handelen dan dat ik deed. Ik merk ook dat als ik dat doe dat ik dan regelmatig een anders resultaat krijg.

Lees meer

Erg leerzaam

Lees meer

Prettige en soms intense ervaring. Ik zou het iedereen aanraden die persoonlijke stappen wilt zetten die hij/zij in zowel werk- als privésituaties kan gebruiken.

Lees meer

Hele fijne training die je echt meer zelfinzicht geeft, zowel in de privé-situatie als voor je werk. Het geeft je allerlei handvatten om in de praktijk te brengen. Er is een fijne afwisseling tussen theorie en praktijk verdeeld over vier blokken. Je brengt het geleerde en je inzichten gelijk in praktijk in de praktische oefeningen en tussen de blokken door. Ook mooi hoe je je leerdoelen elk blok weer aan kunt scherpen op basis van je inzichten en je ervaringen om zo het optimale uit de training te halen.

Lees meer

Wat een cadeau voor jezelf is deze training! Een perfecte mix tussen theorie en praktijk, gericht op je eigen leiderschapsstijl, communiceren en samenwerken. Het geeft je inzicht in jezelf, maakt je bewust van patronen en helpt je invloed te krijgen op je handelen, zodat je nog beter gaat functioneren, zowel thuis als op het werk. Al na het eerste blok merkte ik het effect van de training. En na ieder blok groeide ik weer. Je wordt steeds weer uitgedaagd om dat ene stapje extra te zetten. Door de fijne locatie en de samenstelling van de opdrachten voelt de groep al snel heel fijn en veilig, waardoor je onbezorgd kunt oefenen met nieuw gedrag. Dit alles compleet verzorgd en op prachtige locaties. Kortom, ik gun dit iedereen!

Lees meer

Ik heb mooie inzichten op gedaan over mezelf. Ik ken mijn sterke punten en valkuilen nu beter en weet goed hoe ik hiermee moet omgaan. De training is erg professioneel opgezet en het voelde alsof er goed is nagedacht over alle elementen.

Lees meer

Zeer goede ervaring, de training heeft mij veel gebracht op persoonlijk en sociaal vlak.

Lees meer

Een leerzame training die theorie verbind met het persoonlijke aspect. De training heeft me veel mooie inzichten gegeven.

Lees meer

Positief

Lees meer

Goed mooi traject geweest

Lees meer

Het was een mooie training met veel aandacht voor zowel de persoon als theorie en het groepsproces. Het geeft je alle ruimte om zelf je weg te vinden en de ingrediënten eruit te halen die jouw ontwikkeling verder brengen.

Lees meer

Geweldige training waarbij ik veel inzichten heb opgedaan. De inhoud van de training en het enthousiasme en de kennis van de trainer waren heel waardevol.

Lees meer

Heel positief, breed en iedereen zou deze training in zijn leven moeten volgen.

Lees meer

De beste training die ik tot nu toe heb gevolgd. Zelfs als je denkt dat je even niet aan het trainen bent, ben je toch bezig. Het heeft me erg aan het denken gezet over mijn gedrag, positie en inbreng. Vond ondanks de confronterende momenten een feest om bij te zijn.

Lees meer

Doordat je als groep verantwoordelijk wordt gemaakt voor jouw eigen en elkaars leerproces, word je direct geconfronteerd met je talenten, valkuilen en het effect daarvan in de groep. Super effectief!

Lees meer

Ik heb een goede ervaring. De cursusleider is er voor mij en mijn medecursisten. Hij leidt, begeleid en doet het goed.
Super

Lees meer

Een fijne groep die gaat voor de maximale leeropbrengst. Ik heb ook veel geleerd van en door anderen. Groepsleren past bij mij.

Lees meer

Binnen onze groep is een veilige omgeving ontstaan waarbij wij met zijn allen met elkaars leerdoelen bezig zijn geweest. Omdat een ieder vanuit zijn eigen kracht kijkt, krijg je een mooi pallet van oplossingen voor jouw leerdoelen aangeboden

Lees meer

Ik ben tevreden met het proces dat we als groep hebben doorgemaakt. Er is een duidelijke opbouw geweest, met voldoende ruimte om eigen invulling te geven in het kader van persoonlijke doelen. Al met al een goede ervaring, met een fijne groep mensen.

Lees meer

Ik vond het een heel heftig proces maar ook super waardevol. De leermomenten zaten bij mij in heel andere dingen dan wat ik van tevoren verwacht had. Ook denk ik dat de meeste kwartjes nog gaan vallen in de komende maanden en jaren. Maar de structuur en de modellen die van Harte& Lingsma biedt om deze dingen te ontdekken en aan te pakken blijven je je hele leven bij denk ik.

Lees meer

Een goede combinatie van theorie en praktijk, een afwillend en uitdagend programma met veel vrijheid voor eigen invulling vanuit de groep en individu.

Lees meer

het heeft me meer inzicht gegeven in wie ik ben en wat ik voel

Lees meer

De trainers zijn uitermate professioneel en zijn erg goed in aanpassen op de situatie die zich voordoet. Er wordt gezorgd voor een veilige leeromgeving en ze weten de juiste snaar te raken om je in beweging te krijgen in je eigen leiderschapsrol. Alleen maar lof!

Lees meer

Alle verwachtingen zijn uitgekomen. Ik heb stevig aan mijn leerdoelen gewerkt, maar er was ook ruimte om die bij te sturen en daarop te verdiepen. Door de opzet ga je in de blokken vol de diepte in, goed om hier de tijd voor te nemen. Maar tussen de blokken door ga je echt aan de slag, in plaats van dat het leren alleen tijdens de blokken plaatsvindt. Het is lastig om exact de impact te duiden, maar ik zit duidelijk heel anders (met meer rust en zelfvertrouwen) op m'n werk.

Lees meer

Zeer positief! Goede communicatie, goede inhoud, goede faciliteiten.

Lees meer

De KIM-NL is een training als geen ander. Naast dat je, zoals vaker bij trainingen, een breed spectrum aan modellen en handvatten aangeboden krijgt, ga je in deze training een aantal lagen dieper. Je kijkt kritisch naar je eigen leerdoelen, patronen, valkuilen, persoonlijkheid, voorkeuren en sterktes. Je wordt aangemoedigd om je eigen leider te zijn, een vorm van leiderschap te vinden die bij je past en je eigen leerproces vorm te geven samen met de andere deelnemers. De trainer biedt hiervoor de handvatten en kaders. Zij creëert hierbij een veilige open omgeving waardoor je met elkaar op zoek gaat naar het ongemak, naar momenten om blij te blunderen, eerlijke feedback te krijgen en geven, succesmomenten te ervaren en zo veel te leren . Er is veel ruimte voor reflectie en ontspanning waardoor alles goed beklijft. Daarnaast bevat de training vele handvatten om gedurende de training en daarna in de praktijk aan de slag te gaan.

Lees meer

Als je weerstand voelt bij het lezen van het programma, dan weet je eigenlijk dat je goed zit! KIM-NL is opbouwend om tot een verdieping te komen in hoe jij communiceert. Ik heb geleerd welke overtuigingen ik heb. Daarbij heb ik tools gekregen om toe te passen. Ik loop weg met meer rust in me en minder frustratie ervaringen.

Lees meer

De training was boven verwachting. Een goede combinatie van theorie en persoonlijke verdieping.

Lees meer

Positief, het programma zat goed in elkaar qua opbouw en inhoud. Er is voor alle deelnemers ruimte om te werken aan zijn/haar eigen (persoonlijke) leerdoel en dat gaat goed samen in groepsverband.

Lees meer

De training heeft me enorm geholpen om meer inzichten te krijgen in zowel mijn kwaliteiten als valkuilen. De combinatie van theorie, praktische opdrachten en veel ruimte om te reflecteren met mede-cursisten zorgen ervoor dat de inzichten ook echt blijven hangen en dat ik de geleerde lessen daadwerkelijk kan toepassen in mijn werk.

Lees meer

Zeer goede ervaring. Goede organisatie vanuit de backoffice zodat de basis staat en vanuit daar een zeer fijne inhoudelijke begeleiding door de trainer. Top!

Lees meer

Na de training staat er een nieuwe volwassene. De training heeft mij nieuwe inzichten over mijzelf gegeven.
Het heeft voor mij geleid tot rust en meer vertrouwen. Maar ook geleid tot minder hard (voor anderen) werken, met beter resultaat in een betere harmonie met anderen.

Lees meer

Een goed georganiseerde training die nauw aansloot bij mijn leerdoelen, waardoor ik zowel in mijn persoonlijke als werkomgeving groei.

Lees meer

Deze training is iedereen aan te raden die op een intensieve manier aan zijn/haar persoonlijke ontwikkeling wil werken. De training heeft mij zowel op persoonlijk vlak als in mijn werk een hoop nuttige inzichten gegeven waar ik verder mee aan de slag ga.

Lees meer

Leerzaam!

Lees meer

Veilige leeromgeving, veel verworven inzichten in mezelf en functioneren in een groep. Heel waardevol voor mijn verdere ontwikkeling.

Lees meer

De training heeft mij geholpen om te laten zien wie ik ben, wat ik doe en hoe ik meer uit mezelf en de ander kan halen.

Lees meer

Nuttige training met veel oog voor de mens/relatie. Professionele trainers en acteurs. Fijne tool om informatie te delen via Viadesk.

Lees meer

In een vertrouwde omgeving op een haast natuurlijke manier stopen zetten.

Lees meer

Een leerervaring om nooit te vergeten! Als iedere leidinggevende of potentieel leidinggevende deze training zou volgen en toepassen, denk ik echt dat organisaties beter gaan presteren en welzijn van medewerkers verhoogd wordt!

Lees meer

Zeer intensief, maar waardevol traject. Nieuwe inzichten in mijn eigen leiderschapsstijl gekregen en volg nu met meer vertrouwen mijn eigen gevoel. Op mijn werk merk ik daarvan direct resultaat, het kost mij minder energie om meer effect te bereiken.

Lees meer

De training van uitdagend en leerzaam.

Lees meer

Ik ben heel erg blij verrast met de uitkomst van de training. Hoe meer je inbrengt hoe meer je eruit haalt!

Lees meer

Erg goede ervaring! De training heeft mij zowel privé als zakelijk geholpen in mijn ontwikkeling

Lees meer

goed

Lees meer

De KIM-training is een waardevolle training, die me zowel in de privésfeer als op werkgebied veel heeft gebracht. Er wordt je een spiegel voorgehouden, soms confronterend, maar altijd met het doel om jezelf te ontplooien en om te groeien.

De training bestaat uit een goede afwisseling tussen theoretische kennis, praktische vaardigheden en reflectiemomenten. Door de opbouw van de training (4 blokken) de bevlogen trainer, het werken met coachmaatjes en het bepalen van focuspunten voor elk blok, is er voldoende gelegenheid om het geleerde in de praktijk te brengen en hierop te relfecteren.

Lees meer

Ervaring is positief. Intensiteit van de trainingsdagen is hoog doordat je niet alleen met je eigen leerdoelen bezig bent, maar ook met de leerdoelen van de medecursisten. Afwisseling tussen theorie en praktijk is prettig.

Lees meer

Goed, ik ga hier heel veel van aan hebben.

Lees meer

De training sloot goed aan met mijn verwachting. De inhoud en faciliteiten zijn conform verwachting.

Lees meer

Door actief aan de slag te gaan met mijn eigen leerdoelen heb ik mezelf beter leren kennen. Het bewustzijn van mijn eigen drijfveren, gevoel en gedrag maakt het mogelijk dat ik een stap heb gezet in persoonlijk- en situationeel leiderschap.

Lees meer

De opleiding KIM is een manier om meer over jezelf te ontdekken en alle ruimte te geven aan je leiderschapskwaliteiten.

Lees meer

Mijn ervaring is heel positief.

Lees meer

Investering

Investering

Trainingskosten € 6.495,- (excl. BTW)

Accomodatiekosten € 2.315,- (excl. BTW)

Onze trainingen zijn opgebouwd uit accommodatie- en trainingskosten. Voor de accommodatiekosten geldt dat wij geloven dat een inspirerende en rustige omgeving bijdraagt bij aan jouw optimale leren en ontwikkelen. Bij onze meerdaagse trainingen overnachten we daarom in een bosrijke omgeving. De prijs voor de accommodatie is inclusief ontbijt, lunch, avondeten en snacks.

Bij de trainingskosten zijn lesmateriaal of eventuele aanvullende interventies inbegrepen. Een factuur ontvangen zonder BTW? Lees hier meer over de financieringsmogelijkheden.

Inbegrepen extra’s

 • Al meer dan 30 jaar een succesformule
 • Inzicht in jouw profiel door psychologische testen
 • Oefen nieuw gedrag met trainingsacteurs
 • Speciaal ontwikkelde management game

Inner Development Goals

Met deze training ontwikkel je jouw kwaliteiten en vaardigheden die verbonden zijn aan de volgende Inner Development Goals:

 • Zijn
 • Verbinden
 • Samenwerken

Trainingsdata KIM voor niet-leidinggevenden®

20 augustus

vol

 • Module 1 20 / 21 / 22 augustus 2024
 • Module 2 24 / 25 / 26 september 2024
 • Module 3 12 / 13 / 14 november 2024
 • Module 4 7 / 8 / 9 januari 2025

26 augustus

bijna vol

 • Module 1 26 / 27 / 28 augustus 2024
 • Module 2 16 / 17 / 18 oktober 2024
 • Module 3 25 / 26 / 27 november 2024
 • Module 4 22 / 23 / 24 januari 2025

17 september

 • Module 1 17 / 18 / 19 september 2024
 • Module 2 22 / 23 / 24 oktober 2024
 • Module 3 3 / 4 / 5 december 2024
 • Module 4 29 / 30 / 31 januari 2025

24 september

vol

 • Module 1 24 / 25 / 26 september 2024
 • Module 2 5 / 6 / 7 november 2024
 • Module 3 7 / 8 / 9 januari 2025
 • Module 4 18 / 19 / 20 februari 2025

24 september

 • Module 1 24 / 25 / 26 september 2024
 • Module 2 5 / 6 / 7 november 2024
 • Module 3 7 / 8 / 9 januari 2025
 • Module 4 18 / 19 / 20 februari 2025

8 oktober

 • Module 1 8 / 9 / 10 oktober 2024
 • Module 2 19 / 20 / 21 november 2024
 • Module 3 14 / 15 / 16 januari 2025
 • Module 4 11 / 12 / 13 maart 2025

6 november

 • Module 1 6 / 7 / 8 november 2024
 • Module 2 11 / 12 / 13 december 2024
 • Module 3 5 / 6 / 7 februari 2025
 • Module 4 19 / 20 / 21 maart 2025

18 november

 • Module 1 18 / 19 / 20 november 2024
 • Module 2 6 / 7 / 8 januari 2025
 • Module 3 24 / 25 / 26 februari 2025
 • Module 4 7 / 8 / 9 april 2025

10 december

 • Module 1 10 / 11 / 12 december 2024
 • Module 2 4 / 5 / 6 februari 2025
 • Module 3 18 / 19 / 20 maart 2025
 • Module 4 6 / 7 / 8 mei 2025

School voor Human Leadership

Het woord ‘school’ is terug te leiden naar het Griekse scholē, wat ‘vrije tijd’ betekent. De Grieken zagen vrije tijd als een ruimte waar je kon nadenken en onderzoeken.

In deze drukke en snel veranderende wereld hebben we deze ruimte hard nodig. Want als er bewegingsvrijheid ontstaat tussen wat je ervaart en hoe je acteert, kun je in plaats van reactief weer creatief zijn. Wanneer we het reageren vanuit ‘moeten weten’ afleren en komen naar ‘mogen zijn’ en samen onderzoeken, kan de werkvloer ervaren worden als een speelveld. Waar je mag oefenen, proberen en leren. Want juist de mens die lerend is, leidt. Dit zijn de uitgangspunten van onze School voor Human Leadership:

Open communicatie en invloed

Zelfinzicht

Bewust worden doe je op meerdere niveaus. Wij werken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Authenticiteit

Ieder mens beschikt over eigen-wijsheid. Onze taak is het ontlokken van deze wijsheid.


Ervarend leren

Vanuit bewustwording van je gedrag, de diepte in, kiezen, experimenteren en het eigen maken.

Open communicatie

Een ieder is aan te spreken op houding en gedrag. Open, eerlijk en transparant.

Dienend leiderschap

Horen wat groter is dan jou. Dat volgen en ernaar te handelen.


Persoonlijk advies. Omdat we weten dat iedereen anders is.

Hoi mens. Ben jij nieuwsgierig welke training bij jouw ontwikkeling past? Onze opleidingsadviseurs staan voor je klaar. Bel, mail of plan gemakkelijk een online adviesgesprek in.

“Ontwikkel, maar blijf vooral jezelf”
Peter Driessen, opleidingsadviseur