Hoe begeleid je het welzijn van mensen en draag je zorg voor een gezond en waardevol werkproces? Het vraagt om een flexibele, coachende houding; luisteren en volgen, maar ook leiden naar nieuwe mogelijkheden en voortgang. Een houding die meebeweegt met veranderende processen en de eigen vermogens van mensen activeert.

Persoonlijk advies. Omdat we weten dat iedereen anders is.

Trainingen voor Coachen, adviseren en veranderen

Persoonlijk advies. Omdat we weten dat iedereen anders is.

Vergroot je invloed en geef leiding aan complexe processen

In deze trainingen leer je om -soms complexe- processen van individuen en teams te faciliteren, dienend voor de mens én de organisatie.

Mensen helpen en ondersteunen in veranderprocessen? Faciliterend coachen betekent leren om het niet te hoeven weten of in te vullen voor de ander, maar boven te krijgen wat voor iemand werkt. Creëer ruimte voor de eigen wijsheid van de ander. Niet werken vanuit moeten weten, maar vanuit de wijsheid van mogen onderzoeken. Zo kun je complexe processen aangaan, antwoord geven op urgente problemen en wezenlijke behoeftes vervullen.

Je bent bij ons in goede handen

1000+

Tevreden deelnemers gingen je voor.

96,4%

Van de deelnemers beveelt ons aan.

9,1

Is onze gemiddelde beoordeling.

Groei van ego naar eco

Leiderschap en de mens zijn al 10 miljoen jaar onlosmakelijk met elkaar verbonden. In deze constante doorontwikkeling heeft leiderschap een te prominente rol gekregen en zijn we als samenleving vast komen te zitten in systemen, structuren en denkbeelden. Er is vervreemding ontstaan. En er is een diepere focus komen te liggen op het leiderschap in plaats van de mens. Wij als vanHarte&Lingsma geloven dat om de uitdagingen van vandaag en morgen aan te gaan we een grotere beweging te maken hebben. En dat vraagt van de leiders van nu om meer mens te zijn. Om vanuit dat menszijn weer te leiden en dienen.

Neem bewust leiderschap over jouw leven en werk. Creëer ruimte voor de eigen wijsheid van de ander vanuit daar kun je uiteindelijk écht verandering teweeg kunt brengen en samen in een betekenisvolle organisatie bijdragen aan een betere wereld.

Groei van ego naar eco. Van leider naar mens, van mens naar leider.

Kennis & Verhalen

Teamleden in conflict? Deze tip voorkomt valkuilengedrag.

Mijn dochter friemelt wat met een pen. “Blijf van mijn spullen af!” reageert haar jongere zus. De meiden lijken het ruzie maken vandaag nóg liever op elkaar te oefenen dan normaal. De uitnodiging tot het conflict is snel gedaan. Ik sta direct op het kruispunt. Haak ik in en speel ik de politieagent? Houd ik me erbuiten zodat ze het zelf leren oplossen? Of doe ik mee?

Bij veel teams loopt de spanning misschien niet zo openlijk op, toch kan de onderlinge interactie het constructief samenwerken behoorlijk in de weg zitten. Hoe stel je je als leider en teamcoach dan op? Welke koers kies je?

Lees het hele verhaal

School voor Human Leadership

Het woord ‘school’ is terug te leiden naar het Griekse scholē, wat ‘vrije tijd’ betekent. De Grieken zagen vrije tijd als een ruimte waar je kon nadenken en onderzoeken.

In deze drukke en snel veranderende wereld hebben we deze ruimte hard nodig. Want als er bewegingsvrijheid ontstaat tussen wat je ervaart en hoe je acteert, kun je in plaats van reactief weer creatief zijn. Wanneer we het reageren vanuit ‘moeten weten’ afleren en komen naar ‘mogen zijn’ en samen onderzoeken, kan de werkvloer ervaren worden als een speelveld. Waar je mag oefenen, proberen en leren. Want juist de mens die lerend is, leidt. Dit zijn de uitgangspunten van onze School voor Human Leadership:

Open communicatie en invloed

Zelfinzicht

Bewust worden doe je op meerdere niveaus. Wij werken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Authenticiteit

Ieder mens beschikt over eigen-wijsheid. Onze taak is het ontlokken van deze wijsheid.


Ervarend leren

Vanuit bewustwording van je gedrag, de diepte in, kiezen, experimenteren en het eigen maken.

Open communicatie

Een ieder is aan te spreken op houding en gedrag. Open, eerlijk en transparant.

Dienend leiderschap

Horen wat groter is dan jou. Dat volgen en ernaar te handelen.


Alle trainingen over Coachen, adviseren en verandering

Persoonlijk advies. Omdat we weten dat iedereen anders is.

Hoi mens. Ben jij nieuwsgierig welke training bij jouw ontwikkeling past? Onze opleidingsadviseurs staan voor je klaar. Bel, mail of plan gemakkelijk een online adviesgesprek in.

Peter Driessen Opleidingsadviseur