Persoonsgericht Projecten Leiden

Op een persoonlijke manier projecten leiden

Leid projecten effectief met oog voor mens en resultaat

 • Je weet hoe je de belangen van alle betrokkenen in kaart brengt en welke aanpak daarbij past.
 • Je zet je team aan het werk in plaats van alles zelf te doen.
 • Je stelt duidelijke grenzen en houdt beter overzicht.

Eerstvolgende startdata

16 september

28 november

Toon alle data

Duur

7 dagen

Groep

Max. 12 deelnemers

Investering

Training € 4.250,- (excl. BTW)

Accommodatie € 1.155,- (excl. BTW)

Informatie

Over Persoonsgericht Projecten Leiden

Sterke schouders, een rechte rug en een flexibele geest: als projectleider wordt er nogal wat van je gevraagd. Zo ben je overal verantwoordelijk voor, moet je omgaan met verschillende mensen en tegenstrijdige belangen en knok je tegen strakke deadlines. Als manager van een project heb je te schakelen tussen die verschillende belangen, afdelingen en soms zelfs organisaties. Bijkomend probleem is dat je als duizendpoot op veel borden tegelijk schaakt en je snel het overzicht kwijtraakt. In deze training leer je grenzen stellen, overzicht houden en kiezen voor de aanpak die bij jou en het project past.

Leer projecten leiden in je eigen stijl én met plezier

In Persoonsgericht Projecten Leiden leer je effectief projecten leiden, in je eigen stijl én met plezier. Daarbij krijg je de belangrijkste handvatten aangereikt. Van verschillende stijlen van communicatie tot een model voor effectieve besluitvorming. Verder draait de training vooral om jouw interactie met anderen. Hoe communiceer je met teamleden en externe partners? Krijgt iedereen genoeg aandacht? Weet je wie welk belang heeft? Dankzij deze unieke focus word je al doende bewuster van jouw kwaliteiten, en weet je deze ook effectief in te zetten.

Je bent bij ons in goede handen

1000+

Tevreden deelnemers van meer dan 1000 verschillende organisaties

1985

Sinds 1985 leiderschapstrainingen en persoonlijke ontwikkeling

9,1

Hoe deelnemers onze trainingen beoordelen

Voor wie

Voor projectleiders die hun impact willen vergroten

Deze training is geschikt voor zowel beginnende als ervaren projectleiders. Zolang je open staat voor groei en ontwikkeling en de ambitie hebt om je stijl van samenwerken, beïnvloeden, leidinggeven of coachen verder te ontwikkelen, is deze training zeer zinvol. Je kijkt verder dan de methode en reflecteert op je eigen gedrag. Je vindt het fijn om te sparren met gelijkgestemden en je ziet de meerwaarde van samen leren. Tijdens de communicatieoefeningen heb je een actieve houding en durf je te experimenteren met nieuw gedrag.

Succesvol een project leiden vanuit jouw authenticiteit

Je gaat naar huis met nieuw ontwikkelde beïnvloedings-, communicatie-, en coachingsvaardigheden. Je weet hoe je je team in kunt zetten in plaats van zelf alles te doen. Het lukt je om jouw authenticiteit en invloed in te zetten om projecten succesvol te leiden. Door duidelijk te communiceren en grenzen te stellen ontwikkel jij je tot een effectieve en overtuigende projectleider.

 • Opleidingsniveau: hbo+
 • Vereiste niveau: hbo werk- en denkniveau
Christo Postmus - persoonsgericht projecten leiden

“Als projectleider groeien naar een coachende rol zorgt voor een sterker team.”

Het verhaal van Christo Postmus – Projectleider bij Philips

Programma & Locatie

Programma & Locatie

Veluwe

Een inspirerende en rustige omgeving draagt bij aan jouw optimale leren en ontwikkelen. Dat is de reden dat we bij meerdaagse trainingen overnachten in een bosrijke omgeving. Deze training vindt plaats in een conferentieoord op de Veluwe. De losse dag vindt plaats in een conferentieoord rondom Utrecht of Leiden.

Programma

De duur van deze training is 7 dagen (3 modules van 2 aaneengesloten dagen inclusief overnachting en een module van 1 dag). Het is een krachtige training die is opgezet als een project met een kop en een staart. Met een combinatie van theoretische handvatten, praktische oefeningen en leeropdrachten die verpakt zijn in kleine projecten. Er is steeds ruimte voor reflectie, zodat je adaptief en iteratief werkt aan jouw leerdoelen. Zo gaat dat in de praktijk ook: plan – do – check – act. Dus waar nodig scherp je je leerdoelen aan of stuur je bij. Echter één helder doel houd je in zicht: het ontwikkelen van jezelf.

Online proeverij

In deze online proeverij laten we jou proeven van onze trainingen. Tijdens de proeverij is ruimte voor jouw leervragen, vragen over onze trainingen en over Van Harte & Lingsma in het algemeen.

Schrijf je in voor de online proeverij

Module 1: Wie ben ik als projectleider?

Verzamel van informatie over jezelf als mens en leider.

 • Krijg inzicht in jouw DISC-persoonlijkheidsprofiel.
 • Stel jouw projectplan op en bepaal je leerdoelen.
 • Leer nuttige theorieën over leiderschapsstijlen, besluitvorming en onderhandelen.

Module 2: Samenwerken & leren in de praktijk

Leer alles over samenwerken en communicatie met praktische en interactieve opdrachten.

 • Leer de balans bewaken tussen mens- en taakgericht samenwerken.
 • Oefen nieuw gedrag door de outdoor oefeningen van Outing Holland
 • Leer resultaatgericht te sturen.

Module 3: Ontwikkelen door te experimenteren

Maak grote stappen. Vertaal je inzichten naar handelingen.

 • Krijg zicht op de manier waarop jij samenwerkt, communiceert en anderen probeert te beïnvloeden.
 • Experimenteer en oefen met nieuw gedrag.
 • Stel een nieuwe mijlpaal en bijbehorende actiepunten.

Module 4: Borgen

Benader de werkelijkheid tijdens een uitdagende game met acteurs.

 • Oefen het geleerde in een game met acteurs.
 • Ontvang feedback en vergaar meer informatie over jezelf.
 • Presenteer je actieplan om het geleerde te borgen en te blijven leren.

Reviews

7.8 / 10

Deelnemers van meer dan 1000+ verschillende organisaties gingen je voor. Benieuwd naar hun ervaringen? Lees hieronder welke ontwikkeling ze hebben gemaakt als mens en leider.

Tijdens deze training leer je je zelf goed kennen. Je eigen valkuilen, je sterke punten en vooral je gedrag in bepaalde situaties. Je wordt uitgedaagd om hiermee aan de slag te gaan zodat je dit soort situaties zelf meer kunt leiden in plaats van geleid te worden. Heel nuttig en een aanrader voor iedere projectleider.

Lees meer

Persoonlijk zou ik iedereen deze training willen aanbevelen. Voor mijzelf is dit een eyeopener geweest waarbij de grenzen van mijn comfort-zone zijn opgezocht en verruimd. De combinatie van heldere theorie (a.d.h.v. modellen) met praktijkoefeningen (gesprekstechnieken op het gebied van conflicten, situationeel leiderschap en overige vormen) heb ik als prettig, leerzaam en stimulerend ervaren. Ik neem deze ervaringen mee als professional en zeer zeker ook als mens.

Lees meer

De training is als prettig ervaren. het is erg persoonlijk ingericht, waardoor je ook zelf echt aan de slag moet om verder te komen.

Lees meer

VH&L richt zich op jouw persoonlijke aanpak bij het leiden van projecten, vooral de zgn. zachte kanten. Heb je daar vragen over dan past deze cursus waarschijnlijk goed.

Lees meer

Goed?

Lees meer

Ppl levert overzicht en inzicht in eigen gedrag en dat van anderen. Daarbij geeft het handvatten om daarop een reactie te ‘kiezen’. Het blijft daarbij niet alleen bij theorie. De oefening baart ook in dit geval kunst.

Lees meer

Persoonsgericht projecten leiden is een training met 2 kanten.
het laat je ontdekken hoe jij in elkaar steekt als persoon, wat je drijft en hoe je handelen en communicatie bijdragen aan hoe je overkomt bij anderen en je effectiviteit in het algemeen.
daarnaast geeft het inzicht in hoe organisaties functioneren in alles dat met interactie van doen heeft.
door dit samen te brengen, wordt duidelijk wat je sterke kanten zijn en waar je verbeterpunten liggen om (nog) beter samen te werken met iedereen die invloed heeft op het succes van het project dat je leidt.
het gaat niet alleen om de inhoud of de procedure. echt connectie maken met de persoon tegenover je, gaat het verschil maken."

Lees meer

Investering

Investering

Trainingskosten € 4.250,- (excl. BTW)

Accomodatiekosten € 1.155,- (excl. BTW)

Onze trainingen zijn opgebouwd uit accommodatie- en trainingskosten. Voor de accommodatiekosten geldt dat wij geloven dat een inspirerende en rustige omgeving bijdraagt bij aan jouw optimale leren en ontwikkelen. Bij onze meerdaagse trainingen overnachten we daarom in een bosrijke omgeving. De prijs voor de accommodatie is inclusief ontbijt, lunch, avondeten en snacks. ]

Bij de trainingskosten zijn lesmateriaal of eventuele aanvullende interventies inbegrepen. Een factuur ontvangen zonder btw? Lees hier meer over de financieringsmogelijkheden.

Inbegrepen extra’s

 • Boek: 'Leidmotief’
 • Inzicht in jouw profiel met psychologische testen
 • Oefen de theorie in de praktijk met de outdoor oefeningen van Outing Holland
 • Ervaringsgerichte oefeningen met acteurs


Inner Development Goals

Met deze training ontwikkel je jouw kwaliteiten en vaardigheden die verbonden zijn aan de volgende Inner Development Goals:

 • Zijn
 • Verbinden
 • Samenwerken

Trainingsdata Persoonsgericht Projecten Leiden

16 september

 • Module 1 16 / 17 september 2024
 • Module 2 17 oktober 2024
 • Module 3 25 / 26 november 2024
 • Module 4 13 / 14 januari 2025

28 november

 • Module 1 28 / 29 november 2024
 • Module 2 17 december 2024
 • Module 3 30 / 31 januari 2025
 • Module 4 6 / 7 maart 2025

School voor Human Leadership

Het woord ‘school’ is terug te leiden naar het Griekse scholē, wat ‘vrije tijd’ betekent. De Grieken zagen vrije tijd als een ruimte waar je kon nadenken en onderzoeken.

In deze drukke en snel veranderende wereld hebben we deze ruimte hard nodig. Want als er bewegingsvrijheid ontstaat tussen wat je ervaart en hoe je acteert, kun je in plaats van reactief weer creatief zijn. Wanneer we het reageren vanuit ‘moeten weten’ afleren en komen naar ‘mogen zijn’ en samen onderzoeken, kan de werkvloer ervaren worden als een speelveld. Waar je mag oefenen, proberen en leren. Want juist de mens die lerend is, leidt. Dit zijn de uitgangspunten van onze School voor Human Leadership:

Open communicatie en invloed

Zelfinzicht

Bewust worden doe je op meerdere niveaus. Wij werken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Authenticiteit

Ieder mens beschikt over eigen-wijsheid. Onze taak is het ontlokken van deze wijsheid.


Ervarend leren

Vanuit bewustwording van je gedrag, de diepte in, kiezen, experimenteren en het eigen maken.

Open communicatie

Een ieder is aan te spreken op houding en gedrag. Open, eerlijk en transparant.

Dienend leiderschap

Horen wat groter is dan jou. Dat volgen en ernaar te handelen.


Persoonlijk advies. Omdat we weten dat iedereen anders is.

Hoi mens. Ben jij nieuwsgierig welke training bij jouw ontwikkeling past? Onze opleidingsadviseurs staan voor je klaar. Bel, mail of plan gemakkelijk een online adviesgesprek in.

“Ontwikkel, maar blijf vooral jezelf”
Peter Driessen, opleidingsadviseur