Leid projecten effectief met oog voor mens en resultaat

Persoonsgericht Projecten Leiden

Op een persoonlijke manier projecten leiden

Sterke schouders, een rechte rug en een flexibele geest: als projectleider wordt er nogal wat van je gevraagd. Zo ben je overal verantwoordelijk voor, moet je omgaan met verschillende mensen en tegenstrijdige belangen en knok je tegen strakke deadlines. Een hiërarchische positie in de organisatie heb je niet, want als tijdelijk manager val je tussen wal en schip. Bijkomend probleem is dat je als duizendpoot op veel borden tegelijk schaakt en je snel het overzicht kwijtraakt.

Eerstvolgende startdata

Duur

7 dagen

Groep

8 tot 12 deelnemers

Investering

Training € 4.250,-

Accommodatie € 1.105,-

“Als projectleider groeien naar een coachende rol zorgt voor een sterker team.”

Christo Postmus - persoonsgericht projecten leiden

Het verhaal van Christo Postmus – Projectleider
Philips

Over Persoonsgericht Projecten Leiden

Uiteraard helpt het als je kennis hebt van een projectmethode. Maar je weet inmiddels ook dat als je echt je impact als projectleider wilt vergroten, je er dan niet aan ontkomt je persoonlijke beïnvloedingsvaardigheden te ontwikkelen. Oftewel: succesvol een project leiden is meer dan moeilijk. Maak het jezelf daarom gemakkelijker en leer in deze training hoe jij je kunt ontwikkelen tot een effectieve en overtuigende projectleider.

Persoonsgericht Projecten Leiden in het kort

In Persoonsgericht Projecten Leiden leer je effectief projecten leiden, in je eigen stijl én met plezier. Uiteraard krijg je daarbij de belangrijkste handvatten aangereikt. Onder andere kaders met betrekking tot verschillende stijlen van communicatie, een model voor effectieve besluitvorming en uitgangspunten die toepasbaar zijn op verschillende fasen van een project. De training draait vooral om jouw interactie met anderen. Houd jij halsstarrig vast aan je ideeën of beweeg je met mensen mee? Hoe communiceer je met teamleden en externe partners? Geef je iedereen genoeg aandacht? Weet je wie welk belang heeft? Dankzij deze unieke focus word je al doende bewuster van jouw kwaliteiten, en weet je deze ook effectief in te zetten.

Resultaten

 • Je boekt betere resultaten en je projecten lopen soepeler.
 • Je weet hoe je de belangen van alle betrokkenen in kaart brengt en welke aanpak daarbij past.
 • Je zet je team aan het werk in plaats van alles zelf te doen.
 • Je stelt duidelijke grenzen en houdt beter overzicht.
 • Je communiceert beter en gaat met meer inlevingsvermogen te werk.

Reviews

10 / 10

03-11-2022 | Rudolf van Zelst

Persoonsgericht projecten leiden is een training met 2 kanten.
het laat je ontdekken hoe jij in elkaar steekt als persoon, wat je drijft en hoe je handelen en communicatie bijdragen aan hoe je overkomt bij anderen en je effectiviteit in het algemeen.
daarnaast geeft het inzicht in hoe organisaties functioneren in alles dat met interactie van doen heeft.
door dit samen te brengen, wordt duidelijk wat je sterke kanten zijn en waar je verbeterpunten liggen om (nog) beter samen te werken met iedereen die invloed heeft op het succes van het project dat je leidt.

het gaat niet om de inhoud of de procedure. echt connectie maken met de persoon tegenover je, gaat het verschil maken.

10 / 10

21-10-2022 | Rene Schoel

Wat een positieve ervaring en wat een tools die ik kan gaan aanzetten in mijn dagelijks werk in het begeleiden van projecten. De trainer, de groep en de organisatie het was een perfecte match.

10 / 10

17-10-2022 | Leontien Kröner - van Selms

Het was een hele leerzame training waarbij ik veel over mezelf en over mijn stijl van leiding geven heb geleerd. De groep had een hele fijne sfeer en was niet te groot (7 deelnemers), waardoor er een heel goed contact onderling was. Vooraf hadden we een DISC analyse gedaan waardoor er al veel duidelijk was geworden over mijn sterke en zwakke kanten en valkuilen etc. Gedurende de cursus werd hier op verschillende mee geoefend en vraagstukken behandeld. Vooral het laatste blok met de acteurs was erg interessant, hier konden we goed oefenen en geleerde dingen in praktijk brengen. De hotels waren luxe en prachtig gelegen in de bossen zodat er tussentijds ook een wandeling incl. reflectiemoment mogelijk was. Ik heb veel geleerd en ons groepje heeft al weer een afspraak gepland om contact en elkaar scherp te houden. Dank!

10 / 10

03-11-2021 | Postmus

Leerzame training. Veel theorie over persoonlijk leiderschap, maar door de opdrachten ook gelijk goed te vertalen naar de praktijk. Geleerd om met meerdere tools op mijn eigen gedrag te reflecteren en daardoor meer inzicht gekregen in mijn eigen valkuilen mbt leiderschap. Ik vond het prettig dat de training was opgezet als een project, met mijn leerdoelen als milestone’s. Daardoor wordt het een stuk concreter wat er geleerd en opgeleverd gaat worden. De tussentijdse milestone’s samen met een buddy bespreken helpen om de voortgang erin te houden en regelmatig te reflecteren. De blokken zijn relatief dicht op elkaar gepland, ik had het wel fijn gevonden als er 3 a 4 weken meer tussen had gezeten. Dat geeft meer tijd voor het experimenteren van nieuw gedrag.
Roland weet waar hij het over heeft, en is een prettige trainer. Hij maakt ook inzichtelijk hoe wij als groep door de training gaan, waardoor je ook beter inzicht krijgt in de groepsrollen die we allemaal hebben.
Locatie etc wat top, een aanrader om naar deze training te gaan .

9 / 10

20-01-2020 | Jesse Hijink

Met de PPL training heb ik enorme stappen gezet in mijn zelfbewustzijn in mijn handelen en profilering als projectleider. Pas als je jezelf leert kennen, weet je hoe je je eigenschappen kan gebruiken om een project tot een succes te brengen. Een aanrader, zeker voor mij als nieuwkomer in het projectleidersvak.

9 / 10

20-08-2019 | Robert-Coen Oldeman

Uitstekende training. Met name door de verhouding tussen het aantal trainers en het aantal deelnemers. Hierdoor veel ruimte voor persoonlijke aandacht.
Goede verhouding tussen theorie en praktische toepassing. Vooral de rollenspellen waren zeer verhelderend.

10 / 10

27-05-2019 | Femke Nagelhoud - de Jong

Mijn deelname aan de PPL training was zeer positief. Ik heb door middel van de testen, gesprekken en oefeningen mijzelf beter leren kennen en geleerd hoe ik mijn kwaliteiten goed in kan zetten in mijn werk. Ik heb veel geleerd van en in de (kleine) groep. De training gaat veel verder dan de meeste trainingen omdat er echt tijd wordt genomen om op de persoon in te zoomen.

8 / 10

23-05-2019 | Remon Wolsink

Voor mij als persoon heb ik veel geleerd van de training. Ook door de groep. Verschillende disciplines en verschil in niveaus van de groep heb ik als zeer prettig ervaren. De trainer en acteurs hebben mij zaken terug gegeven waar ik dagelijks nog veel aan heb. De gemaakte doelstellingen helpen hierbij. kortom voor mij een zinvolle training! dank hiervoor!

8 / 10

25-02-2019 | Theo den Otter

Het was een zeer leerzame training met veel persoonlijke aandacht. Ook heb ik veel geleerd van de overige deelnemers en de trainer in de groepsgesprekken.
Werken met een coach van uit de groep en vanuit de werkomgeving was een goede aanvulling.

Meer reviews laden

Trainingsdata

19 juni

 • Module 1 19 / 20 juni 2023
 • Module 2 13 juli 2023
 • Module 3 13 / 14 september 2023
 • Module 4 1 / 2 november 2023

27 september

 • Module 1 27 / 28 september 2023
 • Module 2 30 oktober 2023
 • Module 3 6 / 7 december 2023
 • Module 4 17 / 18 januari 2024

Praktische info

Duur

7 dagen (3x 2 dagen met avondprogramma, incl. overnachtingen en 1x een losse dag)

Investering

Trainingskosten € 4.250,- (excl. btw)
Accommodatiekosten € 1.105,- (excl. btw)

Een factuur ontvangen zonder btw? Lees meer over de voorwaarden. Voor deze training kun je gebruik maken van het STAP-Budget.

Opleidingsniveau

hbo+

Vereiste niveau

hbo werk en denkniveau

Persoonlijkheidstesten

Conflicthanteringsstijlen en DISC-persoonlijkheidsprofiel

Groepsgrootte

8 tot 12 deelnemers

Persoonlijk advies.
Omdat we weten dat
iedereen anders is.