Hoe vind je de vrijheid om jezelf te zijn, in je werk en in je leven? Het vraagt om de verantwoordelijkheid te nemen om naar jezelf te kijken en zorg te dragen voor wat je nodig hebt. Door jezelf echt te leren kennen, kun je vanuit zelfkennis en -waardering groeien in zinvol werken en leven. Niet vanuit controle of verwachtingen, maar vanuit vertrouwen en eigenaarschap een positieve verandering initiëren. Iemand die naar zichzelf durft te kijken, inspireert anderen dat ook te doen.

Persoonlijk advies. Omdat we weten dat iedereen anders is.

Trainingen over zelfinzicht en zingeving

Persoonlijk advies. Omdat we weten dat iedereen anders is.

Ontwikkel je zelfkennis en creëer beweging

De leerlijn ‘van zelfinzicht naar zingeving’ helpt jou om op een persoonlijke en tegelijk uitdagende manier naar jezelf te kijken. Met alles wat je al in je hebt.

Wil je weten waarom je op een bepaalde manier handelt en reageert? Wil je bewuster en creatiever leren denken, voelen en handelen? Ontdekken wat je werkelijk te doen hebt? Je eigen kracht en je mogelijkheden kennen? Zie wat je werkelijk hebt te leren en te geven.

Vanuit zelfinzicht kom je tot werk en leven dat zín geeft. Zingeving aan jezelf en de mensen om je heen. Zinvolle beweging begint bij jou.

Jezelf kennen in relatie tot de ander

Als je je binnenwereld kent, kun je in de buitenwereld je impact vergroten. Jezelf zien zoals je bent, vrij van oordeel, maakt dat je je eigen waarden kunt ontdekken. Je eigen kwaliteiten kennen en waarderen, zodat je snapt hoe je van waarde kunt zijn voor de ander. Vanuit een breder perspectief kun je grotere doelen nastreven en in contact met de ander samen verder groeien.

Je bent bij ons in goede handen

1000+

Tevreden deelnemers gingen je voor.

96,4%

Van de deelnemers beveelt ons aan.

9,1

Is onze gemiddelde beoordeling.

De vier lagen van zelfinzicht naar zingeving

Jezelf zien zoals je bent en de verantwoordelijkheid nemen voor alles wie jij bent als startpunt. Pas als jij in verbinding staat met jezelf, kun je echt in verbinding komen met anderen, waarna je kunt gaan werken vanuit zingeving en echt beweging kunt gaan creëren.

zelfinzicht en autonomie

Zelfinzicht & autonomie.
Zonder oordeel naar jezelf kijken.

Leren om naar jezelf te kijken zonder jezelf te veroordelen. Het vraagt om verantwoordelijkheid nemen voor alles wie jij bent en wat je uitdraagt. Juist het nemen van die verantwoordelijkheid geeft je de vrijheid om jezelf te zijn. Met een helder licht op je schaduwkanten én al jouw authentieke vermogens.

autonoom in verbinding

Autonoom in verbinding. Aansluiten bij de ander.

Zelfkennis gebruiken om aansluiting te vinden met de ander, die anders is dan jij. Leer wat verschillend is en soms zelfs concurrerend lijkt, complementair te maken en zo in een gezonde en nieuwe verbinding te komen.

werken vanuit zingeving

Werken vanuit zingeving. Van betekenis zijn.

Kom van doelgericht werken naar werken vanuit bedoeling. Wat eigen is, heb je in overvloed te geven. Wie werkt vanuit eigen zingeving, geeft zin aan zijn organisatie.

creëer een beweging

Creëer een beweging. Samen grotere doelen nastreven.

Zelfkennis, relationele intelligentie, bedoeling en visie; wie dit ontwikkelt is in staat grote bewegingen te veroorzaken in (complexe) organisaties.

Groei van ego naar eco

Leiderschap en de mens zijn al 10 miljoen jaar onlosmakelijk met elkaar verbonden. In deze constante doorontwikkeling heeft leiderschap een te prominente rol gekregen en zijn we als samenleving vast komen te zitten in systemen, structuren en denkbeelden. Er is vervreemding ontstaan. En er is een diepere focus komen te liggen op het leiderschap in plaats van de mens. Wij als vanHarte&Lingsma geloven dat om de uitdagingen van vandaag en morgen aan te gaan we een grotere beweging te maken hebben. En dat vraagt van de leiders van nu om meer mens te zijn. Om vanuit dat menszijn weer te leiden en dienen.

Ontdek jouw eigen unieke potentieel. Vind richting door een beeld te krijgen van jouw innerlijke kompas. Word je bewust van je vermogens en je blokkades en krijg inzicht in hoe jij leidt en volgt. Zo maak je nieuwe wegen vrij. In verbinding met jezelf en de ander kun je verandering teweegbrengen en samen in een betekenisvolle organisatie bijdragen aan een betere wereld.

Groei van ego naar eco. Van leider naar mens, van mens naar leider.

Kennis & Verhalen

Bescherm jezelf tegen een burn-out met dít inzicht uit de polyvagaaltheorie

Tegenwoordig ben je zo’n beetje een uitzondering als je géén burn-out hebt gehad. Maar is het niet fijner als je de inzichten die een burn-out je geeft, kunt ontdekken zónder onderuit te hoeven gaan? Tjeerd Bartlema, coach en trainer bij onder andere vanHarte&Lingsma, helpt mensen hierbij. Door je innerlijke kracht te versterken, jezelf en je optimale belastbaarheid goed te leren kennen, sta je steviger in je schoenen. En lukt het je om een burn-out vóór te blijven of een terugval te voorkomen. Tjeerd vertelt je hoe dat zit.

Lees het hele verhaal

Vind je authentieke zelf met inzichten van Gabor Maté

Maatschappelijke druk en een constante focus op prestaties lijken er steeds meer toe te leiden dat mensen uitgeput raken en zichzelf kwijtraken. Het gedachtengoed van Gabor Maté kan je helpen met het hervinden van je authentieke jij; degene wie jij in essentie bent. Zijn focus ligt op jezelf ‘helen’, in plaats van willen ‘verbeteren’, door je eigen talenten en verloren delen te hervinden. Hoe meer je jezelf terugvindt en verbindt met jouw kern, hoe beter je grenzen kunt stellen en balans kunt brengen tussen inspanning en ontspanning.

Trainer Tjeerd Bartlema deelt zijn visie op de relatie tussen gezondheid en authenticiteit, geïnspireerd door Gabor Maté.

Lees het hele verhaal

School voor Human Leadership

Het woord ‘school’ is terug te leiden naar het Griekse scholē, wat ‘vrije tijd’ betekent. De Grieken zagen vrije tijd als een ruimte waar je kon nadenken en onderzoeken.

In deze drukke en snel veranderende wereld hebben we deze ruimte hard nodig. Want als er bewegingsvrijheid ontstaat tussen wat je ervaart en hoe je acteert, kun je in plaats van reactief weer creatief zijn. Wanneer we het reageren vanuit ‘moeten weten’ afleren en komen naar ‘mogen zijn’ en samen onderzoeken, kan de werkvloer ervaren worden als een speelveld. Waar je mag oefenen, proberen en leren. Want juist de mens die lerend is, leidt. Dit zijn de uitgangspunten van onze School voor Human Leadership:

Open communicatie en invloed

Zelfinzicht

Bewust worden doe je op meerdere niveaus. Wij werken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Authenticiteit

Ieder mens beschikt over eigen-wijsheid. Onze taak is het ontlokken van deze wijsheid.


Ervarend leren

Vanuit bewustwording van je gedrag, de diepte in, kiezen, experimenteren en het eigen maken.

Open communicatie

Een ieder is aan te spreken op houding en gedrag. Open, eerlijk en transparant.

Dienend leiderschap

Horen wat groter is dan jou. Dat volgen en ernaar te handelen.


Persoonlijk advies. Omdat we weten dat iedereen anders is.

Hoi mens. Ben jij nieuwsgierig welke training bij jouw ontwikkeling past? Onze opleidingsadviseurs staan voor je klaar. Bel, mail of plan gemakkelijk een online adviesgesprek in.

Peter Driessen Opleidingsadviseur