Leiderschap is meer dan een set van vaardigheden. Leiderschap is een staat van zijn. Het gaat over zelfkennis, nieuwsgierigheid naar de ander en vanuit vertrouwen ruimte geven en nemen. Wil jij de volgende stap maken in je leiderschapsontwikkeling? Wil jij leren leiden en dienen om van betekenis te zijn? Wil je ontspannen en met plezier leidinggeven, zodat ‘moeilijk’ juist uitdagend en interessant wordt?

Persoonlijk advies. Omdat we weten dat iedereen anders is.

Trainingen in het pad van leiderschap

Persoonlijk advies. Omdat we weten dat iedereen anders is.

Ontwikkel je authentieke leiderschapskwaliteiten

Als leidinggevende ben je constant in ontwikkeling. Als mens en als leider. In de leerlijn ‘Het pad van leiderschap’ leer je hoe jij als leider, vanuit authenticiteit, jouw kwaliteiten én die van de ander kunt aanwenden voor de ontwikkeling van je organisatie en het grotere geheel. Wil je een volgende stap maken in je leiderschapsontwikkeling? Wil je meer uit jezelf en anderen halen? Vanuit vertrouwen richting geven en koers houden? Ontspannen en met plezier leidinggeven, zodat ‘moeilijk’ juist uitdagend en interessant wordt?

Authenticiteit, zelfinzicht, open communicatie, ervarend leren en dienend leiderschap, dat zijn de uitgangspunten van de leerlijn ‘Het pad van Leiderschap.’ Hiervoor maken wij gebruik van ruim 35 jaar kennis en ervaring op het gebied van leiderschapsontwikkeling, aangevuld met de belangrijkste inzichten uit de psychologie, sociologie, bedrijfskunde, filosofie en spiritualiteit.

Je eigen leiderschap vormgeven

We zijn steeds meer vanuit ons hoofd gaan werken, reagerend op prikkels van buitenaf, gericht op actie. Daardoor raken we soms afgedwaald van onze eigen wijsheid en verliezen we het grotere geheel uit het oog; ‘wat beteken ik eigenlijk en waar doe ik het allemaal voor?’. Door verbinding te maken met je eigen visie, kwaliteiten en capaciteiten, vergroot je jouw betrokkenheid en kom je tot betekenis. Zo kun je niet alleen vanuit vaardigheden maar ook door zelfkennis en authenticiteit in beweging komen en anderen in beweging brengen. Integreer kennis en ervaring, leer jezelf bewust in te zetten als instrument, dienend aan je team, de organisatie en het grotere geheel.

Je bent bij ons in goede handen

1000+

Tevreden deelnemers gingen je voor.

96,4%

Van de deelnemers beveelt ons aan.

9,1

Is onze gemiddelde beoordeling.

De vier lagen van leidinggeven

Echt leiderschap begint bij jezelf. Leer naar jezelf luisteren en jezelf te sturen, dan ontstaat er als vanzelf ruimte om leiding te geven aan de ander. Zoom verder uit en kom erachter hoe het is om met vertrouwen en visie leiding te geven aan de organisatie. Of leer leidinggeven aan de context en creëer betekenis in de meest complexe werkomgevingen.

leidinggeven aan jezelf

Leidinggeven aan jezelf. Persoonlijk leiderschap.

Leidinggeven aan jezelf door bewust te zijn van je eigen vermogens en te leren kijken naar je eigen ontwikkeling. Vind richting door te zien wat jij nodig hebt en zie welke stappen je kunt zetten om je verder te ontwikkelen.

leidinggeven aan de ander

Leidinggeven aan de ander. Verbinden en onderzoeken.

Leer hoe je vanuit een gezonde dynamiek en met een onderzoekende houding dialoog voert en beweging creëert bij de ander.

leidinggeven aan de organisatie

Leidinggeven aan de organisatie. Met vertrouwen en visie.

Niet vanuit controle, maar vanuit vertrouwen en visie leidinggeven aan de organisatie. Leer vanuit waarneming organisatie-uitdagingen en maatschappelijke urgentie signaleren en analyseren. Ontdek wat er speelt aan interne en externe dynamieken. Leer spanningen te gebruiken voor ontwikkeling en verandering.


leidinggeven aan de context

Leidinggeven aan de context. Creëer beweging en verbinding.

Creëer de bewegingen en verbindingen die leiden tot aansluiting, verheldering en verdieping in complexe werkomgevingen. Leer hoe je dit van binnenuit doet; vanuit jouw bedoeling, ervaring en eigen vermogens. Zo kun je geven wat je echt hebt te geven en creëer je organisaties die van betekenis zijn.

Groei van ego naar eco

Leiderschap en de mens zijn al 10 miljoen jaar onlosmakelijk met elkaar verbonden. In deze constante doorontwikkeling heeft leiderschap een te prominente rol gekregen en zijn we als samenleving vast komen te zitten in systemen, structuren en denkbeelden. Er is vervreemding ontstaan. En er is een diepere focus komen te liggen op het leiderschap in plaats van de mens. Wij als vanHarte&Lingsma geloven dat om de uitdagingen van vandaag en morgen aan te gaan we een grotere beweging te maken hebben. En dat vraagt van de leiders van nu om meer mens te zijn. Om vanuit dat menszijn weer te leiden en dienen.

Neem bewust leiderschap over jouw leven en werk. In verbinding met jezelf kun je vervolgens beter in verbinding komen met de ander, waardoor je uiteindelijk écht verandering teweeg kunt brengen en samen in een betekenisvolle organisatie bijdragen aan een betere wereld.

Groei van ego naar eco. Van leider naar mens, van mens naar leider.

Kennis & Verhalen

Wat is goed leiderschap?

Het blijkt lastig om over leiderschap na te denken zonder daar op de een of andere manier een bijvoeglijk naamwoord bij te gebruiken: situationeel, dienend, verbindend, coachend, spiritueel, authentiek. Het is vaak het eerste wat mij opvalt als ik een boek of artikel over leiderschap lees. Meestal geeft het bijvoeglijk naamwoord aan welk leiderschap er blijkbaar nodig is om bepaalde resultaten te behalen en/of een gewenste verandering te realiseren.

De vraag – die van alle tijden is – blijft echter: wanneer is er nou sprake van goed leiderschap?

Lees het hele verhaal

School voor Human Leadership

Het woord ‘school’ is terug te leiden naar het Griekse scholē, wat ‘vrije tijd’ betekent. De Grieken zagen vrije tijd als een ruimte waar je kon nadenken en onderzoeken.

In deze drukke en snel veranderende wereld hebben we deze ruimte hard nodig. Want als er bewegingsvrijheid ontstaat tussen wat je ervaart en hoe je acteert, kun je in plaats van reactief weer creatief zijn. Wanneer we het reageren vanuit ‘moeten weten’ afleren en komen naar ‘mogen zijn’ en samen onderzoeken, kan de werkvloer ervaren worden als een speelveld. Waar je mag oefenen, proberen en leren. Want juist de mens die lerend is, leidt. Dit zijn de uitgangspunten van onze School voor Human Leadership:

Open communicatie en invloed

Zelfinzicht

Bewust worden doe je op meerdere niveaus. Wij werken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Authenticiteit

Ieder mens beschikt over eigen-wijsheid. Onze taak is het ontlokken van deze wijsheid.


Ervarend leren

Vanuit bewustwording van je gedrag, de diepte in, kiezen, experimenteren en het eigen maken.

Open communicatie

Een ieder is aan te spreken op houding en gedrag. Open, eerlijk en transparant.

Dienend leiderschap

Horen wat groter is dan jou. Dat volgen en ernaar te handelen.


Persoonlijk advies. Omdat we weten dat iedereen anders is.

Hoi mens. Ben jij nieuwsgierig welke training bij jouw ontwikkeling past? Onze opleidingsadviseurs staan voor je klaar. Bel, mail of plan gemakkelijk een online adviesgesprek in.

Peter Driessen Opleidingsadviseur