Ervaar de kracht van adviseren met hoofd en hart

Adviseren met impact

Versterk je eigen positie en profilering als adviseur

Vind je het moeilijk om een vertrouwensband op te bouwen met de klant? Stuit je soms op een muur van weerstand? Stap je steeds in je eigen valkuil? Om als adviseur zonder formele macht echt impact te maken is vakinhoudelijke kennis niet genoeg. Het gaat over wie je bent en wie je kent. Integriteit, echtheid en persoonlijk contact vormen de basis van het adviseren. Dat is wezenlijk voor wie processen wil sturen. In deze training verbeter je daarom niet alleen je communicatie- en adviesvaardigheden maar kijk je ook kritisch naar jezelf en leer je door te doen.

Eerstvolgende startdata

Duur

4 dagen

Groep

Max. 10 deelnemers

Investering

Training € 2.895,-

Accommodatie € 625,-

“Ik ben gaan zien, voelen en erkennen wat mijn kracht als adviseur is.”

Jessica Klementowski foto 1. Adviseren met Impact

Het verhaal van Jessica Klementowski – Sr. HR Adviseur
maatwerk HRM

Over Adviseren met impact

Deze training combineert kennis met kunde en helpt je een sprong vooruit te maken in je rol als adviseur. Om je zo breed mogelijk te ontwikkelen ga je aan de slag op drie niveaus: je verbetert essentiële vaardigheden, je leert de belangrijkste adviesmodellen en beïnvloedingsmethoden en je werkt aan je persoonlijkheid. Dat doe je niet alleen maar samen met professionals uit verschillende branches. Door met elkaar te sparren word je bewust van jouw gedrag als adviseur, ontdek je je eigen en andermans valkuilen en ervaar je wat er allemaal komt kijken bij het geven van een effectief advies.

Adviseren met impact in het kort

In deze praktijkgerichte training verdiep je je in de belangrijkste adviesmodellen en beïnvloedingsmethoden. Om de stof herkenbaar en direct toepasbaar te maken koppelen de betrokken trainers persoonlijke praktijksituaties aan de theorie. Naast het vergroten van je kennis en kunde besteed je aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling als adviseur. Zo word je je bewust van jouw gedrag en leer je verder te kijken dan de inhoud.

Resultaten

 • Je versterkt je eigen positie en profilering als adviseur en vergroot je cirkel van invloed.
 • Je geeft met meer zelfvertrouwen en plezier adviezen die aansluiten op de wensen van je klanten.
 • Je doorziet alle rollen en verhoudingen in het speelveld.
 • Je tackelt weerstand en wint aan vertrouwen.
 • Je bouwt en onderhoudt met gemak stevige relaties.

Reviews

10 / 10

15-12-2021 | Jeroen Jonkman

Het overtrof op alle vlakken mijn verwachtingen. Naast dat ik heb gewerkt aan mijn leerdoelen heb ik zoveel persoonlijke inzichten mee teruggenomen. Prachtig om samen met een groep gemotiveerde professionals en een topper van een docent te werken aan een stevig fundament.

De tools, inzichten en zelfvertrouwen zijn aanwezig, nu is het tijd om door te groeien.

10 / 10

11-12-2021 | J. Klementowski

Wauw! Ik dacht dat ik zou leren om beter te adviseren. Maar ik heb zoveel meer geleerd!
Confronterend van alle kanten, maar juist daardoor zo ontzettend leerzaam.
Een veilige omgeving waar ik durfde om mezelf te zijn, maar waar ik ook durfde te experimenteren.
Een onwijs goede trainster en deskundige bokstrainer en acteurs.
De mooie locatie/omgeving en verzorging zorgen ervoor dat ik even alleen maar met mijn eigen doelen bezig hoefde te zijn.
Een dikke 10!

10 / 10

10-12-2021 | J. Wezendonk

Een prachtige en leerzame training vol inspiratie, eyeopeners en handvatten. Ik voelde me gesteund, gezien en gerespecteerd. Confronterend maar juist daardoor enorm leerzaam.
Een training vol theorie, waarmee ik kon oefenen/ervaren en vervolgens goed toe kan passen in de praktijk.
Alles was tot in de puntjes geregeld waardoor ik me kon focussen op mijn leerdoelen. Een aanrader!
Het is echt een cadeautje die ik nu verder ga uitpakken om het beste uit mezelf te halen.

9 / 10

11-11-2021 | Yilmaz

De AMI training was intensief maar zeer leerzaam. De trainer was zeer ervaren, energiek en stond klaar om te helpen. De groep gaf het vertrouwen van veiligheid dat je je verhaal en ervaringen vertrouwd kwijt kunt. De cursus duurde 2×2 dagen en was gepland op een mooie locatie in een rustige omgeving. Er was een goede balans tussen de theorie en de praktijk. De cursus biedt de ruimte om zelf te oefenen met zelf bedachte real life scenario’s waarin je kunt oefenen met het geven van impactvol advies maar ook andere zaken. Ik ben erg tevreden met de kennis die ik uit de AMI cursus heb opgedaan.

10 / 10

05-11-2021 | Jamila Shah

De training Adviseren met Impact heeft enorm geholpen aan mijn persoonlijke groei. Ik kreeg een spiegel voor mij die mij tot inzichten bracht. Ik heb veel geleerd van de training en raad het iedereen aan.

9 / 10

22-11-2019 | de Jong

De training kent een dynamisch programma; plenaire besprekingen werden goed afgewisseld met het werken in groepjes. De boksworkshop en het oefenen met acteurs werkte voor mij heel goed; non-verbale communicatie is minstens evenveel zeggend als de verbale communicatie. De trainster was heel energiek en daarmee enorm enthousiasmerend. Zij wist on the spot te benoemen wat er gebeurde bij de verschillende deelnemers waardoor je als individu en ook als groep echt met en van elkaar leert!

Tip; iets meer tussentijdse pauzes zou fijn zijn geweest. Dat biedt namelijk ruimte voor tussentijdse reflectie.

10 / 10

22-11-2019 | August Eggebeen

Deze training was een heerlijke ervaring. Theorie en praktijk zijn goed gecombineerd en door de trainer op enthousiaste wijze overgebracht. De inzichten die ik tijdens de training heb opgedaan zijn prima toe te passen in de praktijk. Ook heb ik veel over mezelf geleerd, dit heeft echt impact!

9 / 10

20-11-2019 | Guido Schreuder

Deze cursus was een erg leerzame ervaring waar ik een aantal mooie inzichten heb opgedaan waar ik mee verder kan. De cursus was een fijne en interactieve manier gegeven door Esther en de interactie met de groep medecursisten werkt hier erg aan mee.

8 / 10

08-11-2019 | Ineke Kreulen-Kloosterman

De inhoud van de training was super, gegeven door een ervaren trainer. Het niveau, tempo en de begeleiding was oké. Goede afwisseling in theorie en oefenen. Op de locatie niets aan te merken. Ik heb voldoende geleerd om ermee aan de slag te kunnen.
Ik vind het een vrij dure cursus en had eigenlijk nog wel twee dagen erbij gewild voor verdieping en nog meer oefenen tijdens de cursus met de theorie.

10 / 10

02-07-2019 | Aat Builtjes

Het was een intensieve maar zeer leerzame training. 2 keer 2 dagen met voor en tussen de trainingen opdrachten en oefeningen waarop bij de trainingen reflexie uitgevoerd werdt. Er werdt niet alleen getraind met theorie, maar ook gekeken naar jou persoon. Hoe doe je het, waar zitten jou verbeterpunten. En, voor mij de reden om voor deze cursus te kiezen, het geleerde kon ook op acteurs uitgeprobeerd worden. Zo konden wij oeffenen en ‘blij blunderen’. Zien wat het effect was van de theoretische onderbouwing. Wat past bij mij, en mijn persoonlijkheid.

9 / 10

02-07-2019 | Ronny Anthonisse

Trainster is zeer ervaren; eerlijk, adviserend, confronterend, invoelend. Leerzame training gehad! Openheid in een veilige omgeving, mede door de mooie groep die we hadden. Vergroten van je zelfinzicht door adviezen en feedback van trainster, acteurs en de deelnemers in onze groep, die je niet vooraf kan kiezen, maar wat in mijn geval waardevolle contacten opleverde. Kortom: een waardevolle, intensieve, maar duurzame investering in jezelf ! Blij dat ik voor deze training heb gekozen.

8 / 10

16-05-2019 | Risto de Pagter

Deze training heeft mij geleerd hoe het proces van het maken van een advies moet worden opgebouwd. Daarnaast zijn persoonlijke kwaliteiten en valkuilen uitgebreid aan bod gekomen. Deze training is voor mij succesvol geweest omdat het mij inzicht heeft gegeven hoe ik kan zorgen dat er draagvlak voor het advies is en mij weer wat meer inzicht heeft gegeven hoe ik zelf acteer.

Meer reviews laden

Trainingsdata

16 mei

 • Module 1 16 / 17 mei 2023
 • Module 2 28 / 29 juni 2023

21 juni

 • Module 1 21 / 22 juni 2023
 • Module 2 23 / 24 augustus 2023

20 september

 • Module 1 20 / 21 september 2023
 • Module 2 1 / 2 november 2023

Praktische info

Duur

2 blokken van 2 aaneengesloten dagen met avondprogramma, incl. overnachting

Investering

Trainingskosten € 2.895,- (excl. btw)
Accommodatiekosten € 625,- (excl. btw)

Een factuur ontvangen zonder btw? Lees meer over de voorwaarden. Voor deze training kun je gebruik maken van het STAP-Budget.

Locatie

Een conferentie-oord op de Veluwe

Opleidingsniveau

hbo+

Vereiste niveau

hbo werk en denkniveau

Persoonlijkheidstesten

Conflicthanteringsstijlen en DISC gedragstest

Groepsgrootte

Max. 10 deelnemers

Persoonlijk advies.
Omdat we weten dat
iedereen anders is.