Leer jezelf kennen door de ogen van anderen

De Spiegel

Verrijk je zelfinzicht

Wil jij weten hoe je overkomt op anderen? Welke reacties je oproept met je gedrag? Wat anderen echt van je vinden, staat niet op hun voorhoofd geschreven. Jammer, want zo weet je niet of jouw zelfbeeld strookt met de werkelijkheid. En dat terwijl je maar al te graag meer inzicht in jezelf wilt hebben: om betere keuzes te maken, je kwaliteiten effectiever in te zetten en zelfbewuster op te treden. Kijk met een frisse blik naar jezelf en krijg zicht op jouw profilering.

Eerstvolgende startdata

Duur

3 dagen

Groep

8 tot 12 deelnemers

Investering

Training € 2.095,-

Accommodatie € 485,-

“Ik weet nu hoe ik spreek, mezelf presenteer en overkom op de ander.”

Arjen de Jong - De Spiegel

Het verhaal van Arjan de Jong – Specialist financial restructuring
Rabobank

Over de Spiegel

Durf jij het aan om echt naar jezelf en anderen te kijken? De Spiegel is een confronterende reality check die helemaal gaat over jou en hoe jij overkomt op anderen. In korte tijd verzamel je veel feedback over jezelf, die je vergelijkt met jouw zelfbeeld. Dankzij deze vaak verrassende inzichten kom je erachter dat je vastgeroeste denkbeelden hebt en leer je zien hoe jij je impact kunt vergroten.

De Spiegel in het kort

De inzichtgevende training De Spiegel houdt je continu spiegels voor, waardoor je veel beelden verzamelt over hoe je overkomt en wat het effect daarvan is. In een veilige en open sfeer word je uitgedaagd om je te laten zien zoals je bent, sta je tijdelijk in de spotlights en krijg je veel feedback van je mededeelnemers. Naast de groepsinteractie is er veel tijd voor individuele reflectie en ervaringsoefeningen. De inzichten die je hierbij opdoet zijn soms confronterend, vaak verrassend, maar altijd verrijkend.

Resultaten

 • Je bent ervan bewust hoe je overkomt op anderen.
 • Je hebt je vastgeroeste zelfbeeld ingeruild voor een frisse blik.
 • Je kent je persoonlijke overtuigingen die maken hoe je je gedraagt.
 • Je maakt bewuste keuzes en weet hoe jij je impact kunt vergroten.
 • Je treedt je gesprekspartners voortaan zelfbewust tegemoet.

Reviews

10 / 10

18-07-2022 | Arjan de Jong

Hele praktische goede training waarbij je aan de slag gaat met jezelf. Je krijgt letterlijk de spiegel voorgehouden. Hoe kijken anderen naar je, hoe kom je over op anderen en hoe kijk je naar jezelf. Dit doe je samen met een kleine groep medecursisten onder leiding van een zeer ervaren trainster. Dank aan trainster Marlise Huijzer en de acteurs. Zij hebben mij veel inzicht gegeven en tools voor verdere verdieping.

9 / 10

13-07-2022 | Sjoerd van Leeuwen

Ik ben erg tevreden over de training. Zowel de inhoud als de trainer. (Marlise Huijzer)

De verschillende methodes om naar mijzelf te kijken vond ik erg verrijkend. Vooral de acteur oefening en het terug kijken van de video’s van jezelf hebben indruk gemaakt. De accommodatie was heerlijk, net als het eten.

Op Viadesk was het soms even zoeken waar bepaalde dingen te vinden waren, maar uiteindelijk kwam ik daar wel uit.

Zou het zeker anderen aanraden.

9 / 10

12-07-2022 | Dennis Scheffers

Een ervaring die je bijblijft. Bijzonder waardevol om inzicht te krijgen in je eigen profilering, obstakels, patronen en gedrag. Er worden geen pasklare oplossingen geboden, waardoor je écht zelf aan de slag kunt gaan (als je dat wil) met de inzichten die de spiegel je geven. Een aanrader voor iedere working professional.

10 / 10

06-07-2022 | Charlotte van den Booren

De cursus was ontzettend prettig en behulpzaam om te volgen. Het heeft me geholpen te kijken naar mezelf, hoe je overkomt en wat je hiermee wil en kan bereiken. Je leert beter begrijpen hoe je dingen doet en waarom je deze doet.
Het heeft mij geholpen met kritisch kijken naar wat ik doe en welk beeld ik van mezelf afgeef.

De training werd gegeven door Roos. Haar ervaring en rust hebben ervoor gezorgd dat ik veel uit de training en mezelf heb kunnen halen. Ze neemt je op een prettige manier mee door de materie en nodigt uit om net wat verder dan normaal te kijken.
Met weinig woorden en sturing brengt ze je wel op een goede plek.

Ik kan de cursus iedereen aanraden, zowel op zakelijk gebied als voor de persoonlijke ontwikkeling in prive.

9 / 10

14-03-2022 | eric buitenhuis

De training helpt je om letterlijk jezelf te leren kennen door de ogen van anderen.
Dit wordt bereikt door eerst je doelstellingsvragen te stellen aan jezelf. Met deze vragen ga je de gehele training aan de slag. Door de intense samenwerking met mede trainees en acteurs die perfect het probleem kunnen kristalliseren, kom je letterlijk jezelf tegen wat leid tot aanpak van je vraag. Persoonlijk ben ik er sterker uitgekomen en heeft het geholpen om zaken waar ik in het dagelijkse werk / privé leven tegenaan liep. De ondersteuning is perfect net als de plek waar de training wordt gegeven. Er worden goeden handgrepen gegeven die het makkelijker maken om alles op te pakken. Het is intensief, hard werken maar het resultaat is het waard.

8 / 10

11-03-2022 | John van der Tol

De persoonlijke benadering van Judith heb ik als zeer prettig ervaren. Met een fijne afwisseling tussen serieus en humor, waren de intensieve trainingsdagen goed door te komen. Ik kijk terug op drie waardevolle dagen, op twee verschillende maar prachtige locaties. Wie ervoor openstaat, kan ik deze training van harte aanbevelen.

7 / 10

22-12-2021 | Sophie Buchner

Mijn ervaring is heel positief. Het was een training die je in laat zien wat het effect van jou op jouw omgeving is. het gaat in op profilering; gedrag, houding, woordkeuze etc en hoe dit door jouw omgeving ontvangen wordt. Sterk is dat nog niet in de oplossing gekeken wordt; nog geen mening, geen verandering, geen labels van positief of negatief. Enkel focussen op wat jij doet en wat het effect dan is. Mij heeft het gebracht dat ik weer wat meer bewust ben van mijn eigen invullingen, mijn eigen oogkleppen. Door van anderen te horen wat hen opvalt en welk effect dat heeft heb ik ingezien dat sommige dingen vaak terug komen of juist uniek zijn, heb ik woorden gehoord die wel of niet het juiste effect hebben en zou ik beter kunnen “labelen” welk gedrag een positief of negatief effect heeft.
Ik had graag nog meer effect gehad, of nog meer tijd gehad. Maar dat ligt ook aan mijn hang naar resultaat. het vertragen en laten onderdompelen is ook een leerervaring.

10 / 10

20-01-2020 | Goosen

Ik heb de training Persoonlijk Profilering gevolgt omdat ik vast liep in hoe ik op anderen overkom en hoe ik het zelf bedoel. Deze training heeft mij hele goede inzichten gegeven. Ik zelf zou hem iedereen aanbevelen.

9 / 10

20-11-2019 | Peter Verstraeten

De verhouding van theorie en praktijk oefeningen is in een goed balans.
De oefeningen zowel theorie als praktijk geven veel inzichten over je houding en gedrag en waarom doe ik bepaalde dingen. Met de toe gereikte tools kan je op deze vragen veel feedback krijgen en halen bij mede cursisten, collega`s. Tevens geeft dit je veel nieuwe inzichten, maar ook de mogelijkheid veel antwoorden uit je zelf halen. Met de goede aansluitende praktijk oefeningen krijg je nog beter inzicht in je houding en gedrag en wat dit doet naar andere toe en wat dit doet met andere. Tijdens de oefening met de acteur krijg je de mogelijkheden nieuwe tools te gebruiken en te oefenen.Het is een zeer waarde volle training

8 / 10

19-11-2019 | hasan atas

juiste balans tussen theorie en praktijk. Enthousiaste trainer die oog had voor wat er speelde in de groep. goede inlevingsvermogen en gevoel voor humor. zorgde voor een goede groepsdynamiek. voor mij persoonlijk was het uiteindelijk erg leerzaam omdat ik middels deze training een beter beeld had van mijn leerdoel en waarom ik in bepaalde situaties zo reageer.

8 / 10

07-08-2019 | Yolande van der Zon

Een intensieve, maar effectieve training waarmee ik nieuwe zelfinzichten heb opgedaan. Af en toe ook confronterend. Roos was gedurende de training open, laagdrempelig en zorgde voor een vertrouwelijke sfeer onderling.

10 / 10

15-05-2019 | Nathalie Rotermundt

Ik heb er veel van geleerd, zelfkennis opgedaan en leuke mensen leren kennen. Mooie omgeving/locatie en lekker eten.
Ik heb geleerd nog beter en duidelijker te communiceren met mijn collega’s. Ik heb ingezien dat ik anders naar mezelf kijk als mijn omgeving. Door deze cursus heb ik een beter zelfbeeld en kan dit op alle vlakken in mijn leven benutten en toepassen.

10 / 10

07-05-2019 | Tabitha Mooij-de Bloois

Kleine groep, veel aandacht voor de persoon, leren van elkaar, afwisselend, zeer kundige trainster en fijne locaties in een rustige omgeving.
Beste opdracht: de groepsopdracht die op video werd opgenomen. Door opdrachten te doen die je eigenlijk best heel spannend vindt, verleg je je grenzen en kom je tot duidelijke inzichten over je eigen handelen (en de uitwerking die dit heeft op de ander).

9 / 10

29-04-2019 | Jolen

Erg nuttige training waarin ik geleerd heb dat bepaalde overtuigingen zo diep zitten dat deze mijn huidige gedragingen bepalen. Deze overtuigingen onderzoeken en, waar gewenst, bijstellen gaan mij helpen in een betere profilering. Wij hadden het geluk met een kleine groep te zijn waardoor extra persoonlijke aandacht was. Trainingslocaties zijn prima; wel wat lastig te bereiken met het ov.

9 / 10

25-04-2019 | Mark Gijsbers

Ik vond training echt top, de trainster creeerde een goede omgeving om elkaar op een veilige manier feedback te geven. De training zorgt voor een bewustwording van je eigen profilering waar je echt iets mee kan. Enige wat beter kon was informatie vooraf over de locaties.

9 / 10

23-11-2017 | John Geene

Eva is een fijne persoonlijkheid, die op een ontspannen wijze een vertrouwelijke sfeer weet te creeren. Ik vond de oefeningen niet allemaal even nuttig/fijn, zoals de woestijnoefening. Daarnaast heeft de training meer met mij gedaan, dan ik vooral voor mogelijk gehouden heb.

Meer reviews laden

Trainingsdata

19 april

vol

 • Module 1 19 / 20 april 2023
 • Module 2 22 mei 2023

13 juni

 • Module 1 13 / 14 juni 2023
 • Module 2 11 juli 2023

18 september

 • Module 1 18 / 19 september 2023
 • Module 2 23 oktober 2023

Praktische info

Duur

3 dagen (2 aaneengesloten dagen met avondprogramma, incl. overnachting en 1 dag)

Investering

Trainingskosten € 2.095,- (excl. btw)
Accommodatiekosten € 485,- (excl. btw)

Een factuur ontvangen zonder btw? Lees meer over de voorwaarden. Voor deze training kun je gebruik maken van het STAP-Budget.

Locatie

Een conferentie-oord op de Veluwe

Opleidingsniveau

hbo+

Vereiste niveau

hbo werk en denkniveau

Persoonlijkheidstesten

Persoonlijkheidsvragenlijst NEO-PI-3 en Assertiviteit

Groepsgrootte

8 tot 12 deelnemers

Persoonlijk advies.
Omdat we weten dat
iedereen anders is.