De Spiegel

Verrijk je zelfinzicht

Leer jezelf kennen door de ogen van anderen.

 • Je bent ervan bewust hoe je overkomt op anderen.
 • Je kent je persoonlijke overtuigingen die maken hoe je je gedraagt.
 • Je treedt je gesprekspartners voortaan zelfbewust tegemoet.

Eerstvolgende startdata

5 september bijna vol

14 oktober

2 december

Toon alle data

Duur

3 dagen

Groep

Max. 12 deelnemers

Investering

Training € 2.195,- (excl. BTW)

Accommodatie € 485,- (excl. BTW)

Informatie

Over De Spiegel

Wil jij weten hoe je overkomt op anderen? Welke reacties je oproept met je gedrag? Wat anderen echt van je vinden, staat niet op hun voorhoofd geschreven. Jammer, want zo weet je niet of jouw zelfbeeld strookt met de werkelijkheid. En dat terwijl je maar al te graag meer inzicht in jezelf wilt hebben: om betere keuzes te maken, je kwaliteiten effectiever in te zetten en zelfbewuster op te treden. Kijk met een frisse blik naar jezelf en krijg zicht op jouw profilering.

Van reality check naar een frisse blik op jezelf

Durf jij het aan om echt naar jezelf en anderen te kijken? De Spiegel is een confronterende reality check die helemaal gaat over jou en hoe jij overkomt op anderen. In korte tijd verzamel je veel feedback over jezelf, die je vergelijkt met jouw zelfbeeld. Dankzij deze vaak verrassende inzichten kom je erachter dat je vastgeroeste denkbeelden hebt en leer je zien hoe jij je impact kunt vergroten.

Je bent bij ons in goede handen

1000+

Tevreden deelnemers van meer dan 1000 verschillende organisaties

1985

Sinds 1985 leiderschapstrainingen en persoonlijke ontwikkeling

9,1

Hoe deelnemers onze trainingen beoordelen

Voor wie

Voor de professional met behoefte aan zelfinzicht

Deze training is ideaal als je behoefte hebt aan een frisse blik op jezelf en je manier van reageren en communiceren. Je stelt je daarom open en nieuwsgierig op, neemt deel aan de groepsinteractie en bent bereid om feedback op te halen in jouw omgeving. Daarbij heb je het lef om jezelf te laten zien zoals je bent en ben je bereid om met, en van elkaar te leren.

Confronterend, verrassend, verrijkend

Na de training De Spiegel ben je bewuster van hoe je overkomt, en heb je je vastgeroeste zelfbeeld ingeruild voor een frisse blik. Je maakt bewuste keuzes en weet hoe jij je impact kunt vergroten. Door de interactie met de groep, de trainer en jouw eigen reflectie leer je jezelf beter kennen, door de ogen van een ander. De inzichten die je hierbij opdoet zijn soms confronterend, vaak verrassend, maar altijd verrijkend.

 • Opleidingsniveau: hbo+
 • Vereiste niveau: hbo werk- en denkniveau
Arjen de Jong - De Spiegel

“Ik weet nu hoe ik spreek, mezelf presenteer en overkom op de ander.”

Het verhaal van Arjen de Jong – Specialist financial restructuring bij de Rabobank.

Programma & Locatie

Programma & Locatie

Veluwe

Een inspirerende en rustige omgeving draagt bij aan jouw optimale leren en ontwikkelen. Dat is de reden dat we bij meerdaagse trainingen overnachten in een bosrijke omgeving. Deze training vindt plaats in een conferentieoord op de Veluwe. De laatste dag vindt plaats in een conferentieoord rondom Utrecht.

Programma

De inzichtgevende training De Spiegel duurt 3 dagen (1 module van 2 dagen inclusief overnachting en een module van 1 dag) en houdt je continu spiegels voor, waardoor je veel beelden verzamelt over hoe je overkomt en wat het effect daarvan is. In een veilige en open sfeer word je uitgedaagd om je te laten zien zoals je bent, sta je tijdelijk in de spotlights en krijg je veel feedback van je mededeelnemers. Naast de groepsinteractie is er veel tijd voor individuele reflectie en ervaringsoefeningen. Tussen de eerste en tweede module voer je een leeropdracht uit, waarbij je aan de hand van je leervraag nog meer beelden ophaalt over jouw profilering. Dit doe je in je werk- en privéomgeving.

Online proeverij

In deze online proeverij laten we jou proeven van onze trainingen. Tijdens de proeverij is ruimte voor jouw leervragen, vragen over onze trainingen en over Van Harte & Lingsma in het algemeen.

Schrijf je in voor de online proeverij

Module 1: Beelden

Verzamel vanuit verschillende invalshoeken een schat aan informatie over jezelf.

 • Krijg inzicht in hoe jij je profileert en welke mate dat dat strookt met jouw zelfbeeld.
 • Groepsoefeningen, video-opnamen, presentaties, psychologische testen, persoonlijke feedbacksessies, casuïstiek uitwerken met acteurs.
 • Kom erachter wat het effect is van hoe je overkomt.

Leeropdracht

Tussen de eerste en tweede module voer je een leeropdracht uit, waarbij je aan de hand van je leervraag nog meer beelden ophaalt over jouw profilering. Dit doe je in je werk- en privéomgeving.

Module 2: Keuzes

Ga verder op onderzoek en ontdek waarom je blijft kiezen voor een manier van doen die niet effectief is.

 • Leer je kwaliteiten en talenten kennen en hoe je ze inzet om niet meer in valkuilen te stappen.
 • Leer de ‘Cirkel van 8’ in de praktijk toe te passen.
 • Presenteer jouw persoonlijk actieplan.

Reviews

8.3 / 10

Deelnemers van meer dan 1000+ verschillende organisaties gingen je voor. Benieuwd naar hun ervaringen? Lees hieronder welke ontwikkeling ze hebben gemaakt als mens en leider.

Er wordt tijd en ruimte gegeven om je te begrijpen. Om verschillende invalshoeken van je eigen beeld te krijgen. Wordt op een heel aangename manier aan je persoonlijkheid gewerkt.

Lees meer

De spiegel is een goede training waarbij je inzage krijgt in je gedragingen.
Nu had ik al een redelijk goed zelfbeeld. Gelukkig is dit beeld in de 360 graden feedback ook door mijn naasten bevestigd. Ik heb inzage gekregen in mijn gedragingen en weet de oorzaak daarvan. Nu ik weet waar mijn kracht en uitdaging liggen, kan ik daar op acteren.

Lees meer

Een zeer goede en waardevolle training voor personen die een terugkerend thema hebben waar ze tegen aan lopen (zowel in werk situaties als privé). Deze training maakt je bewust van je eigen gedrag en hoe dit overkomt op andere. En dit is dus een bewust wording van de kern van het probleem. Hoe dit uiteindelijk op te lossen is is aan de cursist zelf.

Lees meer

Zeer waardevolle training om inzicht te krijgen in je doen en laten. Tevens worden er hele goede handvatten aangereikt om je te helpen met je spiegelvragen om te gaan. Ik heb ook de trainer als zeer prettig ervaren! Met heel veel kennis en kunde wist zij een hele fijne sfeer te creëren waarin alle deelnemers vrijuit konden spreken!

Lees meer

De impact van de training op persoonlijk en werkvlak is dat ik patronen heb doorbroken die mij niet meer dienen. De trainster heeft veel energie om de groep te kunnen dragen. Ze bewaart het groepsgevoel op prettige wijze. Ze heeft een talent om to the point te komen. Verfrissend.

Lees meer

De Spiegel is een fijne training om inzicht te krijgen in jouw patronen en gewoontes. In een veilige omgeving leer je van jezelf. Je kunt door de ogen van de andere deelnemers en trainer naar jezelf te kijken. Hoe kom ik over? Klopt het met het beeld dat ik van mezelf heb? Heel waardevol.

Lees meer

Eerste training bij jullie, en die beviel heel goed. Dat er geen vervolg komt ligt niet aan vanHarte&Lingsma, mijn leeftijd gooit roet in het eten, ik moet met pensioen.

Lees meer

Prima

Lees meer

Zeer positief

Lees meer

Goed

Lees meer

Fijn dat je ook de keuze krijgt om iets niet te veranderen. Dat dat bij jezelf ligt. En fijn dat de acteurs tijdens de training goed wisten te doseren zodat je niet doorschiet in een panieksituatie en blokkeert.

Lees meer

prima

Lees meer

Heel prettig, geeft goede inzichten, leidt de groep goed, goed voorbereid. Komt elke keer terug op input van de cursist, heel persoonlijk

Lees meer

Investering

Investering

Trainingskosten € 2.195,- (excl. BTW)

Accomodatiekosten € 485,- (excl. BTW)

Onze trainingen zijn opgebouwd uit accommodatie- en trainingskosten. Voor de accommodatiekosten geldt dat wij geloven dat een inspirerende en rustige omgeving bijdraagt bij aan jouw optimale leren en ontwikkelen. Bij onze meerdaagse trainingen overnachten we daarom in een bosrijke omgeving. De prijs voor de accommodatie is inclusief ontbijt, lunch, avondeten en snacks.

Bij de trainingskosten zijn lesmateriaal of eventuele aanvullende interventies inbegrepen. Een factuur ontvangen zonder BTW? Lees hier meer over de financieringsmogelijkheden.

Inbegrepen extra’s

 • Inzicht in jouw profiel door psychologische testen
 • Persoonlijke feedbacksessies
 • Casuïstiek uitwerken met acteurs


Inner Development Goals

Met deze training ontwikkel je jouw kwaliteiten en vaardigheden die verbonden zijn aan de volgende Inner Development Goals:

 • Zijn

Trainingsdata De Spiegel

5 september

bijna vol

 • Module 1 5 / 6 september 2024
 • Module 2 30 september 2024

14 oktober

 • Module 1 14 / 15 oktober 2024
 • Module 2 11 november 2024

2 december

 • Module 1 2 / 3 december 2024
 • Module 2 13 januari 2025

School voor Human Leadership

Het woord ‘school’ is terug te leiden naar het Griekse scholē, wat ‘vrije tijd’ betekent. De Grieken zagen vrije tijd als een ruimte waar je kon nadenken en onderzoeken.

In deze drukke en snel veranderende wereld hebben we deze ruimte hard nodig. Want als er bewegingsvrijheid ontstaat tussen wat je ervaart en hoe je acteert, kun je in plaats van reactief weer creatief zijn. Wanneer we het reageren vanuit ‘moeten weten’ afleren en komen naar ‘mogen zijn’ en samen onderzoeken, kan de werkvloer ervaren worden als een speelveld. Waar je mag oefenen, proberen en leren. Want juist de mens die lerend is, leidt. Dit zijn de uitgangspunten van onze School voor Human Leadership:

Open communicatie en invloed

Zelfinzicht

Bewust worden doe je op meerdere niveaus. Wij werken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Authenticiteit

Ieder mens beschikt over eigen-wijsheid. Onze taak is het ontlokken van deze wijsheid.


Ervarend leren

Vanuit bewustwording van je gedrag, de diepte in, kiezen, experimenteren en het eigen maken.

Open communicatie

Een ieder is aan te spreken op houding en gedrag. Open, eerlijk en transparant.

Dienend leiderschap

Horen wat groter is dan jou. Dat volgen en ernaar te handelen.


Persoonlijk advies. Omdat we weten dat iedereen anders is.

Hoi mens. Ben jij nieuwsgierig welke training bij jouw ontwikkeling past? Onze opleidingsadviseurs staan voor je klaar. Bel, mail of plan gemakkelijk een online adviesgesprek in.

“Ontwikkel, maar blijf vooral jezelf”
Peter Driessen, opleidingsadviseur