Meesterschap in Leiderschap

Verdiepende leiderschapstraining

Til je leiderschap naar het hoogste niveau

 • Je hebt jouw authentiek leiderschap duurzaam ontwikkeld en werkt richting jouw stip aan de horizon.
 • Medewerkers volgen je niet omdat het moet, maar omdat ze door jou geïnspireerd zijn. Je hebt een hernieuwde visie op leiderschap in het algemeen, en specifiek voor jezelf en jouw organisatie.

Eerstvolgende startdata

16 september 4 plaatsen

Toon alle data

Duur

12 dagen

Groep

Max. 10 deelnemers

Investering

Training € 7.795,- (excl. BTW)

Accommodatie € 1.680,- (excl. BTW)

Informatie

Over Meesterschap in Leiderschap

Je hebt het leidinggeven volledig in de vingers en je kunt nog vele jaren mee als (senior) manager. Toch borrelt er iets. Je hebt behoefte aan een sprong in je ontwikkeling. Je ziet in dat jouw leiderschap staat of valt bij mensen die jou willen volgen. Niet omdat het moet maar omdat je hen inspireert en zij in hetzelfde geloven als jij. Wil je in deze bijzondere, complexe tijden iemand zijn die écht het verschil maakt, dan vraagt dat om een enorme persoonlijke drive, veel zelfkennis en een voortdurende drang om jezelf verder te ontwikkelen.

Inspireren met authentiek leiderschap

Tijdens de leergang Meesterschap in Leiderschap verdiep je op metaniveau niet alleen in de complexiteit van leiderschap, de paradoxen en de morele dilemma’s hiervan, maar krijg je ook alle kans om uit te groeien tot de leider die je wilt zijn. Zo kan je vanuit authentiek leiderschap écht het verschil maken en bijna als vanzelf anderen inspireren en motiveren.

Je bent bij ons in goede handen

1000+

Tevreden deelnemers van meer dan 1000 verschillende organisaties

1985

Sinds 1985 leiderschapstrainingen en persoonlijke ontwikkeling

9,1

Hoe deelnemers onze trainingen beoordelen

Voor wie

Voor ervaren leiders die écht het verschil willen maken

Als ervaren (senior) manager en/of professional heb je in behoorlijke mate blijk gegeven van professional excellence. Aan je capaciteiten en kwaliteiten als manager twijfelt niemand en je hoeft je voor anderen niet (meer) te bewijzen. Daarom komt de motivatie om Meesterschap in leiderschap te volgen vanuit jezelf. Jij wilt een stap verder omdat je écht het verschil wil maken. Op de weg hiernaartoe heb je het lef om diepgaand te reflecteren op je innerlijke overtuigingen en denkbeelden, kun je scherpe feedback geven en incasseren en ben je bereid om je mededeelnemers te ondersteunen in hun ontwikkeling als persoon en leider.

De ontdekking van jouw visie op leiderschap

Deze leergang is een ontdekkingsreis van een jaar waarin je de stap zet naar meesterschap in leiderschap. Vertrekpunt van de reis zijn belangrijke (levens)vragen. Wat drijft jou als mens en leider? Wat wil je bijdragen aan de wereld? Door deze zoektocht naar je onderliggende drijfveren, overtuigingen en waarden krijg je steeds meer inzicht in jouw doel. Naast het binnenstebuiten keren van jezelf, kijk je ook naar de wereld om je heen. Om wat voor leiderschap vraagt dat? Zo ontwikkel je een compleet beeld van jouw visie op leiderschap en kun je bijna als vanzelf anderen inspireren en motiveren.

 • Opleidingsniveau: hbo+
 • Vereiste niveau: hbo werk- en denkniveau
Dimitri van de Vis - Meesterschap in Leiderschap

“Vinden wat je drijft, voelt en waar je écht goed in bent. Ik kan nu actief de slag maken naar mijn eigen manier van authentiek leidinggeven.”

Het verhaal van Dimitri van de Vis – Directeur bij ADC ArcheoProjecten

Programma & locatie

Programma & locatie

Veluwe

Een inspirerende en rustige omgeving draagt bij aan jouw optimale leren en ontwikkelen. Dat is de reden dat we bij meerdaagse trainingen overnachten in een bosrijke omgeving. Deze training vindt plaats in een conferentieoord op de Veluwe.

Programma

Meesterschap in Leiderschap is een intensieve leiderschapsreis waarin je jouw authentieke kracht om te creëren en te beïnvloeden ontwikkelt. Het is een programma dat de seizoenen volgt van in totaal 12 dagen (een kick-off, 4 modules van 2 dagen inclusief overnachting, een losse dag en tussentijds 2 intervisies). Het model van Generatief Leiderschap, Dynamic Balanced Leadership Scorecard en Theory U vormen de leidraad tijdens de training. Het stelt je in staat om bewuster te worden van jouw leiderschapsopdracht en de daaraan gekoppelde waarden én om dit te vertalen naar concrete acties in jouw werkomgeving. Onderweg draait het om jouw persoonlijke ontwikkeling en leer je door intensief te sparren met je mededeelnemers en de trainers. Kenmerkend voor het eerste deel van de reis is de ‘naar binnen’ gerichte blik. Halverwege verschuift de aandacht ‘naar buiten’. De stap naar Meesterschap in Leiderschap zet je vervolgens door je purpose om te zetten naar jouw leiderschapsopdracht en deze vorm te geven in jouw praktijk.

Online proeverij

In deze online proeverij laten we jou proeven van onze trainingen. Tijdens de proeverij is ruimte voor jouw leervragen, vragen over onze trainingen en over Van Harte & Lingsma in het algemeen.

Schrijf je in voor de online proeverij

Kick-off: Ontdek jouw purpose

Verken jouw purpose. Waar haal jij je energie en motivatie uit?

 • Creëer een sterk eerste beeld.
 • Vanuit welke drijfveren en waarden wil je je leiderschap vormgeven?
 • Neem tijd voor gesprekken en zelfreflectie.

Module 1: Herfst: loslaten

Zie wat jij hebt los te laten om ruimte te creëren voor een volgende stap in je leiderschapsontwikkeling.

 • Ontdek welke opvattingen en gewoonten jou niet langer dienen.
 • Door literatuur en creatieve werkvormen ontdek je de volgende stap in jouw leiderschapsontwikkeling.
 • Uit je comfortzone tijdens de zweethutceremonie.

Module 2: Winter: verdiepen


Duik de diepte in en kijk je naar de wortels die jou gevormd hebben. Welke geven je kracht en welke kosten je energie?

 • Krijg invloed op jouw patronen met storytelling.
 • Vertaal jouw leiderschapsopdracht naar het Generatief Leiderschapsmodel.
 • Bereid een workshop voor over leiderschap.

Intervisie

We komen samen om de proeve in meesterschap aan te scherpen en concretiseren, die je uitvoert in je eigen werkomgeving.

Module 3: Lente: ontluiken

Waar wil jij je leiderschap voor inzetten? Vertaal jouw purpose naar je werk- en leefwereld.

 • Inzicht in jouw drijfveren door het Profile Dynamics-profiel.
 • Geef en volg workshops over leiderschap.
 • Bereid je ‘proeve in meesterschap’ voor.

Module 4: Zomer: oogsten

Presenteer jouw proeve in meesterschap, vier successen en kijk vooruit.

 • Presenteer jouw proeve in meesterschap.
 • Deel de waarnemingen van drie referenten over jouw ontwikkeling.
 • Bepaal hoe je jouw oogst gaat borgen.

Reviews

8.2 / 10

Deelnemers van meer dan 1000+ verschillende organisaties gingen je voor. Benieuwd naar hun ervaringen? Lees hieronder welke ontwikkeling ze hebben gemaakt als mens en leider.

De trainers bij Meesterschap in Leiderschap zou ik willen omschrijven als excellent. Door hun vakmanschap, betrokkenheid en creatieve en flexibele invulling. Door meer te leren en ontdekken over mijzelf ben ik in staat op mijn werk beter en gezonder te functioneren. De training was intens en tegelijk heel leuk om te volgen!

Lees meer

De MIL cursus is een fantastische reis om jezelf beter te leren kennen. Hier moet je wel voor open willen staan, want het is niet altijd makkelijk, maar als je er voor openstaat dan is de reis prachtig om mee te maken. Het heeft mij een heel goed inzicht gegeven in de persoon die ik ben en waarom dat zo is.

Lees meer

VanHarte&Lingsma heb ik ervaren als een partij welke oog heeft voor de mens en dit goed weet te koppelen aan de theorie en context.

Lees meer

professioneel en doelgericht met humor en doorpakken

Lees meer

Dat is me prima bevallen.

Lees meer

Investering

Investering

Trainingskosten € 7.795,- (excl. BTW)

Accomodatiekosten € 1.680,- (excl. BTW)

Onze trainingen zijn opgebouwd uit accommodatie- en trainingskosten. Voor de accommodatiekosten geldt dat wij geloven dat een inspirerende en rustige omgeving bijdraagt bij aan jouw optimale leren en ontwikkelen. Bij onze meerdaagse trainingen overnachten we daarom in een bosrijke omgeving. De prijs voor de accommodatie is inclusief ontbijt, lunch, avondeten en snacks.

Bij de trainingskosten zijn lesmateriaal of eventuele aanvullende interventies inbegrepen. Een factuur ontvangen zonder BTW? Lees hier meer over de financieringsmogelijkheden.

Inbegrepen extra’s

 • Begeleide zweethutceremonie
 • Een waardenprofiel van Profile Dynamic
 • Laatste inzichten van leiderschapsontwikkeling
 • Creëer jouw eigen workshop over leiderschap

Inner Development Goals

Met deze training ontwikkel je jouw kwaliteiten en vaardigheden die verbonden zijn aan de volgende Inner Development Goals:

 • Zijn
 • Denken
 • Handelen

Trainingsdata Meesterschap in Leiderschap

16 september

nog 4 plaatsen

 • Kick Off 16 september 2024
 • Module 1 10 / 11 oktober 2024
 • Zweethut 4 december 2024
 • Module 2 15 / 16 januari 2025
 • Intervisie 1 6 maart 2025
 • Module 3 14 / 15 april 2025
 • Intervisie 2 2 juni 2025
 • Module 4 8 / 9 september 2025

School voor Human Leadership

Het woord ‘school’ is terug te leiden naar het Griekse scholē, wat ‘vrije tijd’ betekent. De Grieken zagen vrije tijd als een ruimte waar je kon nadenken en onderzoeken.

In deze drukke en snel veranderende wereld hebben we deze ruimte hard nodig. Want als er bewegingsvrijheid ontstaat tussen wat je ervaart en hoe je acteert, kun je in plaats van reactief weer creatief zijn. Wanneer we het reageren vanuit ‘moeten weten’ afleren en komen naar ‘mogen zijn’ en samen onderzoeken, kan de werkvloer ervaren worden als een speelveld. Waar je mag oefenen, proberen en leren. Want juist de mens die lerend is, leidt. Dit zijn de uitgangspunten van onze School voor Human Leadership:

Open communicatie en invloed

Zelfinzicht

Bewust worden doe je op meerdere niveaus. Wij werken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Authenticiteit

Ieder mens beschikt over eigen-wijsheid. Onze taak is het ontlokken van deze wijsheid.


Ervarend leren

Vanuit bewustwording van je gedrag, de diepte in, kiezen, experimenteren en het eigen maken.

Open communicatie

Een ieder is aan te spreken op houding en gedrag. Open, eerlijk en transparant.

Dienend leiderschap

Horen wat groter is dan jou. Dat volgen en ernaar te handelen.


Persoonlijk advies. Omdat we weten dat iedereen anders is.

Hoi mens. Ben jij nieuwsgierig welke training bij jouw ontwikkeling past? Onze opleidingsadviseurs staan voor je klaar. Bel, mail of plan gemakkelijk een online adviesgesprek in.

“Ontwikkel, maar blijf vooral jezelf”
Peter Driessen, opleidingsadviseur