De school voor human leadership

Welkom bij vanHarte&Lingsma, de School voor Human Leadership

Het woord ‘school’ is terug te leiden naar het Griekse scholè, wat ‘vrije tijd’ betekent. Verrassend? De sprong lijkt groter dan die is. De Grieken zagen vrije tijd als een ruimte waar je kon nadenken en onderzoeken. Een plek die niet bezet is door moeten weten. Of in beslag is genomen door het willen voldoen aan een opgelegd beeld van jezelf. De school als een plek om ruimte, oftewel vrije tijd, in de geest te ontwikkelen. Een onbezette ruimte tussen werken en leven in.

vanHarte&Lingsma ziet school ook als die tussenruimte. In deze drukke en snel veranderende wereld hebben we deze ruimte hard nodig. Om gezond te blijven, om ons op een dieper niveau dan alleen de buitenkant met onszelf en elkaar te verbinden. Voor ons gezamenlijke welbevinden, in ons werk en dagelijks leven, nu en in de toekomst.

Als er ruimte ontstaat tussen wat je ervaart en hoe je acteert, kun je in plaats van reactief weer creatief zijn. Wanneer we het reageren vanuit ‘moeten weten’ afleren en komen naar ‘mogen zijn’ en samen onderzoeken, kan de werkvloer ervaren worden als een speelveld. Waar je mag oefenen, proberen en leren. Want juist de mens die lerend is, leidt.

De uitgangspunten van onze School voor Human Leadership

  • Authenticiteit
  • Zelfinzicht
  • Open communicatie
  • Ervarend leren
  • Dienend leiderschap

Hiervoor maken wij gebruik van ruim 35 jaar kennis en ervaring op het gebied van leiderschapsontwikkeling, aangevuld met de belangrijkste inzichten uit de psychologie, sociologie, bedrijfskunde, filosofie en spiritualiteit.

Human Leadership framework

Ons Human Leadership framework is de basis voor al onze trainingen.

Ontdek jouw eigen unieke potentieel. Vind richting door een beeld te krijgen van jouw innerlijke kompas. Word je bewust van je vermogens en je blokkades en krijg inzicht in hoe jij leidt en volgt. Zo maak je nieuwe wegen vrij. In verbinding met jezelf en de ander kun je verandering teweegbrengen en samen in een betekenisvolle organisatie bijdragen aan een betere wereld.

Human Leadership leerlijn

 

Benieuwd naar ons verhaal?

Ontdek het hier.