Verdiep je coachende vaardigheden en benut het potentieel van je medewerkers

Coachend leidinggeven

Ontwikkel je eigen coachstijl

Wil je meer verantwoordelijkheid geven aan je medewerkers maar neem je ‘voor de zekerheid’ telkens de regie? Lukt het niet om die ambitieuze teamtargets binnen te koppen en tegelijkertijd een fijne werksfeer te creëren? Zijn sommige medewerkers niet in beweging te krijgen? Of je nu een ervaren leidinggevende bent of een beginnend mentor: het beste halen uit jezelf en je medewerkers is nog niet makkelijk.

Eerstvolgende startdata

Duur

5 dagen

Groep

8 tot 12 deelnemers

Investering

Training € 3.495,-

Accommodatie € 820,-

“Een diepgaand proces om mijn coachende leiderschapsstijl te vinden en ontwikkelen.”

Marieke Dol - Coachend leidinggeven 1

Het verhaal van Marieke Dol – Projectleider
Aegon Nederland

Over Coachend leidinggeven

In Coachend Leidinggeven leer je hoe je medewerkers op een opbouwende manier kunt aansturen naar meer resultaat. Onze deskundige trainers behandelen essentiële theorieën over leiderschap, gedrag en coaching. Ze spitsen de oefeningen en rollenspellen toe op jouw werksituatie en ruimen veel tijd in voor reflectie en feedback. Daarnaast ervaar je hoe het is om op andere manieren te coachen en gecoacht te worden. Dat voelt soms onwennig, maar juist door lef te tonen en het spanningsveld op te zoeken boek je blijvende resultaten.

Coachend leidinggeven in het kort

Coachend Leidinggeven is een praktische training, waarin je door een mooie mix van op maat gemaakte oefeningen, intensieve feedback en essentiële theorieën je eigen coachstijl ontdekt en optimaliseert. Je oefent veel in (sub) groepsverband en bent tijdens de uitdagende casussen elkaars leermateriaal. Tussen de trainingsblokken door pas je het geleerde toe op de werkvloer en ervaar je welk effect dit heeft. Oftewel: samen leren én zelf doen. Dankzij deze krachtige combinatie heb je aan het eind van de rit de juiste tools in handen om jouw persoonlijke coachstijl in je dagelijkse praktijk te integreren.

Resultaten

 • Je ontdekt en optimaliseert je eigen coachstijl.
 • Je haalt het beste naar boven bij je medewerkers door hun zelfsturend vermogen te vergroten.
 • Je bereikt meer resultaat met minder moeite.
 • Je beheerst de kunst van het loslaten.
 • Je weet te balanceren tussen sturen op resultaat en het ontwikkelen van je medewerkers.

Reviews

10 / 10

01-09-2022 | Gerard Kirchjunger

Op 3o augustus de training Coachend Leiding geven afgerond. Na 42 jaar ervaring in het uitvoerend welzijnswerk sinds een jaar team manager geworden. Deze training heeft mij veel gebracht, zowel op het gebied van coachingsvaardigheden als inzicht in mijn functioneren als mens en teammanager/coach. De wijze waarop Esther Blenk haar rol als trainer in vult heeft daaraan zeker een grote bijdrage geleverd. Ze is niet alleen een technisch trainster, maar vooral ook een inspirator en weet altijd het positieve uit je te halen. Vanaf het eerste moment was er vertrouwen in de groep, en dat was zeker ook belangrojk

8 / 10

25-06-2021 | Dorrie Fleuren

Goede training waarin allerlei tools aan bod komen om met verschillende type medewerkers in verschillende situaties goede gesprekken te voeren. De trainer gaf veel waardevolle feedback op een hele prettige manier.

10 / 10

21-01-2021 | Ünlü

inhoud, niveau, locatie, begeleiding en een Super coach.

mijn ervaring is dat ik alles wat ik heb mee gekregen dagelijks toepas, op het werk of thuis met de kinderen het kan overal.

mooie ervaring waar je de vruchten zeer zeker van zal plukken.

Aanrader……

9 / 10

04-03-2020 | Ümügül Tasim

Ik vond de opleiding leidinggeven zeer leerzaam. Het was confronterend, af en toe lastig om bepaalde zaken te bespreken, maar heeft mij zoveel opgeleverd. Je leert vooral jezelf kennen in verhouding tot je leidinggevende rol. Zowel de inhoud van de training (theorie) als de toepassing in de praktijk (door middel van opdrachten en huiswerk) was goed. De locatie was super, een rustige plaats en veel natuurgebied.

9 / 10

04-07-2019 | Bram van Dijk

Concrete modellen om mee te werken, een trainer die uitdaagt en het goede voorbeeld geeft, voldoende oefening om de nieuwe vaardigheden eigen te maken en een inspirerende groep medecursisten. Alles om je echt nieuwe stappen te laten zetten.

8 / 10

24-05-2019 | Christiaan Bijl

De cursus was een stuk confronterender en intensiever dan ik van te voren had ingeschat, maar dat maakte het ook bijzonder leerzaam. Het aardige is dat je je tijdens meerdere dagen met een groep bijna niet kunt ‘verstoppen’. En als je dat toch probeert, is er altijd nog een (bijzonder kundige) trainer die bijstuurt. Ik kwam toch wel een beetje met het idee: de problemen liggen buiten mezelf. Maar het aardige is: wat buiten mezelf ligt is niet meegekomen. De groep ziet enkel mij, mijn verhalen, mijn gedrag, mijn opstelling en mijn uitdagingen. Ik dacht van tevoren dat ik mezelf vrij aardig kende, maar de cursus heeft met toch meer over mezelf (bij)geleerd dan ik had gedacht. Ik kijk er dan ook, mede vanwege de prima mix van theorie, rollenspellen, intervisie, feedback-gesprekken, een boeiende groep en een erg goede trainer, met veel enthousiasme op terug.

10 / 10

15-05-2019 | Wilbert van den Berg

Een hele goede training waarbij met name het werken me de groep heel plezierig was. De trainer is heel kundig en greep op de goede momenten in en de opdrachten gaven een goed inzicht in de mogelijkheden en de valkuilen waar je tegenaan liep. Ik ben heel blij dat ik deze training heb gevolgd.

10 / 10

05-03-2019 | Fritts

Ik ben naar deze training gegaan met de gedachte dat ik veel zou leren over coaching technieken, maar uiteindelijk ben ik met veel meer naar huis gegaan. Deze training was confronterend in de zin dat ik ook veel meer over mijzelf te weten ben gekomen.

Meer reviews laden

Trainingsdata

14 juni

 • Module 1 14 / 15 juni 2023
 • Module 2 17 / 18 juli 2023
 • Terugkomdag 21 september 2023

27 september

 • Module 1 27 / 28 september 2023
 • Module 2 8 / 9 november 2023
 • Terugkomdag 12 december 2023

Praktische info

Duur

4 dagen (2 x twee aaneengesloten dagen met avondprogramma, incl. overnachting) met 1 terugkomdag

Investering

Trainingskosten € 3.495,- (excl. btw)
Accommodatiekosten € 820,- (excl. btw)

Een factuur ontvangen zonder btw? Lees meer over de voorwaarden. Voor deze training kun je gebruik maken van het STAP-Budget.

Locatie

Een conferentie-oord op de Veluwe

Opleidingsniveau

hbo+

Vereiste niveau

hbo werk en denkniveau

Persoonlijkheidstesten

Telefonisch intakegesprek

Groepsgrootte

8 tot 12 deelnemers

Persoonlijk advies.
Omdat we weten dat
iedereen anders is.