Coachend leidinggeven

Ontwikkel je eigen coachstijl

Verdiep je coachende vaardigheden en benut het potentieel van je medewerkers

 • Je ontdekt en optimaliseert je eigen coachstijl.
 • Je haalt het beste naar boven bij je medewerkers door hun zelfsturend vermogen te vergroten
 • Je bereikt meer resultaat met minder moeite.

Eerstvolgende startdata

23 september vol

9 oktober

11 december

Toon alle data

Duur

5 dagen

Groep

Max. 10 deelnemers

Investering

Training € 3.695,- (excl. BTW)

Accommodatie € 830,- (excl. BTW)

Informatie

Over Coachend leidinggeven

Wil je meer verantwoordelijkheid geven aan je medewerkers maar neem je ‘voor de zekerheid’ telkens de regie? Lukt het niet om die ambitieuze teamtargets binnen te koppen en tegelijkertijd een fijne werksfeer te creëren? Zijn sommige medewerkers niet in beweging te krijgen? Of je nu een ervaren leidinggevende bent of een beginnend mentor: het beste halen uit jezelf en je medewerkers is nog niet makkelijk.

Het (verborgen) potentieel buiten je comfortzone

In Coachend Leidinggeven leer je hoe je medewerkers op een opbouwende manier kunt aansturen naar meer resultaat. Onze deskundige trainers behandelen essentiële theorieën over leiderschap, gedrag en coaching. Ze spitsen de oefeningen en rollenspellen toe op jouw werksituatie en ruimen veel tijd in voor reflectie en feedback. Daarnaast ervaar je hoe het is om op andere manieren te coachen en gecoacht te worden. Dat voelt soms onwennig, maar juist door lef te tonen en het spanningsveld op te zoeken boek je blijvende resultaten.

Je bent bij ons in goede handen

1000+

Tevreden deelnemers van meer dan 1000 verschillende organisaties

1985

Sinds 1985 leiderschapstrainingen en persoonlijke ontwikkeling

9,1

Hoe deelnemers onze trainingen beoordelen

Voor wie

Voor iedereen die meer impact wil maken met zijn team

Deze training is op jouw lijf geschreven als je – al dan niet als leidinggevende – het beste uit je medewerkers, team en jezelf wilt halen. Je beheerst de basis van het managementvak en bent toe aan de volgende stap in je ontwikkeling. Die stap zet je door lef te tonen: lef om te experimenteren met andere coachingsstijlen, lef om het spanningsveld op te zoeken tijdens oefeningen en rollenspellen en lef om je kwetsbaar op te stellen tijdens feedbacksessies. Daarnaast zie je de meerwaarde van samen leren en zelf doen. Coachend leidinggeven is daarom alleen geschikt voor intrinsiek gemotiveerden die hun ambities werkelijkheid willen laten worden.

Loslaten én sturen

Je gaat naar huis met theorie en in de praktijk ervaren vaardigheden op het gebied van coachend leidinggeven. Je ontwikkelt je eigen coachstijl. Je weet hoe je moet loslaten om het beste bij je medewerkers naar boven te halen en hun zelfsturend vermogen te vergroten.

 • Opleidingsniveau: hbo+
 • Vereiste niveau: hbo werk- en denkniveau
Marieke Dol - Coachend leidinggeven 1

“Een diepgaand proces om mijn coachende leiderschapsstijl te vinden en ontwikkelen.”

Het verhaal van Marieke Dol – Projectleider bij Aegon Nederland

Programma & Locatie

Programma & Locatie

Veluwe

Een inspirerende en rustige omgeving draagt bij aan jouw optimale leren en ontwikkelen. Dat is de reden dat we bij meerdaagse trainingen overnachten in een bosrijke omgeving. Deze training vindt plaats in een conferentieoord op de Veluwe. De terugkomdag vindt plaats in een conferentieoord rondom Utrecht of Leiden.

Programma

Coachend Leidinggeven is een praktische training, waarin je door een mooie mix van op maat gemaakte oefeningen, intensieve feedback en essentiële theorieën je eigen coachstijl ontdekt en optimaliseert. Je oefent veel in (sub) groepsverband en bent tijdens de uitdagende casussen elkaars leermateriaal. Tussen de trainingsblokken door pas je het geleerde toe op de werkvloer en ervaar je welk effect dit heeft. Oftewel: samen leren én zelf doen. Dankzij deze krachtige combinatie heb je aan het eind van de rit de juiste tools in handen om jouw persoonlijke coachstijl in je dagelijkse praktijk te integreren.

Online proeverij

In deze online proeverij laten we jou proeven van onze trainingen. Tijdens de proeverij is ruimte voor jouw leervragen, vragen over onze trainingen en over Van Harte & Lingsma in het algemeen.

Schrijf je in voor de online proeverij

Module 1 : Ik en het coachen

Krijg een helder beeld van wat coachend leiderschap is.

 • Een passende combinatie van theorie- en praktijkoefeningen.
 • De theorie en succesfactoren van coaching zoals het interventiemodel en de gouden driehoek.
 • Experimenteer met verschillende coachstijlen in de praktijk.

Module 2 : Coachen onder de waterlijn

Leer coachen en sturen vanuit professioneel vertrouwen met op maat gemaakte en uitdagende leersituaties.

 • Leer vastgeroeste patronen te doorbreken.
 • Kom erachter waar weerstand vandaan komt en hoe je ermee omgaat.
 • Een kennismaking met teamcoaching.

Terugkomdag

Op de terugkomdag is er ruimte voor jouw persoonlijke leerdoelen en om het geleerde te integreren.

 • Verdiep in door jou gekozen thema’s.
 • Borg behaalde resultaten.
 • Richt je blik op een succesvolle toekomst.

Reviews

8.3 / 10

Deelnemers van meer dan 1000+ verschillende organisaties gingen je voor. Benieuwd naar hun ervaringen? Lees hieronder welke ontwikkeling ze hebben gemaakt als mens en leider.

Voldoende tools aangereikt gekregen om goede en coachende gesprekken te gaan voeren.

Lees meer

Voor elk personeelslid waar je de toekomst mee in wilt zou ik deze training aanraden. Van starter tot directeur.

Lees meer

De training Coachend Leidinggeven heeft mij als manager ontzettend veel inzichten gegeven over mijzelf en anderen, op persoonlijk vlak en in werksituaties. Het formuleren van een eigen leervraag scherpt ook je leerdoel van de training. En samen met de groep kom je, via theorie en praktijk, tot handvatten om deze te behalen. Kortom, een waardevolle training die ik van harte kan aanbevelen!

Lees meer

Goeie training. Blijft ook na verloop van tijd "hangen", i.t.t. veel andere cursussen. Uitstekende trainer, een ook veel geleerd van collega-cursisten.

Lees meer

Een training valt of staat met een goede en bevlogen train(st)er. Die hadden we! Eerlijk en met kritische vragen. Die spreekwoordelijke spiegel kwam meerdere malen voorbij. Daarnaast is er voldoende ruimte voor eigen inbreng. Bedankt! Ik neem mooie tools mee naar mijn nieuwe baan.

Lees meer

Nuttige tools, inclusief spiegel, voor in mijn 'rugzak'. Super-invested trainer die een veilige omgeving creëerde en precies de juiste vragen wist te stellen.

Lees meer

Prima alhoewel ik het systeem Viadesk niet gebruiksvriendelijk vindt bovendien werd die niet gebruikt door de trainer. De behandelde sheets werden gefotografeerd en geappt. Mischien ben ik ouderwets maar ik heb liever een hand-out van de behandelde theorieren i.p.v. een online omgeving.

Lees meer

Ik vond de training Coachend Leidinggeven een heel fijne training waar ik veel heb geleerd. Ook ben ik me (nog) weer bewust geworden van mijn valkuilen en heb daar tools voor gekregen hoe daar het beste mee om te gaan. En natuurlijk ook nieuwe tools gekregen voor het voeren van een goed gesprek. Ik heb zin om het geleerde in de praktijk te brengen om zo te komen tot mooie gesprekken.

Lees meer

Positief

Lees meer

Helemaal prima, fijne opleiders en de theorie is ook goed te begrijpen en direct toepasbaar.

Lees meer

Ik heb de training als positief ervaren, het heeft een waardevolle bijdrage geleverd aan mijn persoonlijke ontwikkeling rondom coachen & leiderschap. Het is mooi om in deze wereld te worden ondergedompeld & uitgedaagd binnen een hele prettige, mensgerichte en open aanpak.

Lees meer

De trainer zorgde voor een veilige leeromgeving en kon goed omgaan met de verschillende leerdoelen van de deelnemers. Hij voelde goed aan wanneer er genoeg theorie aan de orde was geweest of dat een pauze nodig was.

Lees meer

het is een goede training, het is voor mij wel de start van een proces wat langere tijd gaat duren

Lees meer

Een goede training voor iedereen die zichzelf echt wil uitdagen om om beter te leren communiceren.

Lees meer

Vond ik leuk, heb ik veel geleerd van de trainer en de andere cursisten.

Lees meer

Een positieve ervaring. Tijdens de training wordt je uitgedaagd om te reflecteren op gedrag en werk je aan persoonlijke leerdoelen. Interactief en persoonlijk.

Lees meer

Strak en professioneel georganiseerd. Goede communicatie.

Lees meer

Prettige training waar je je eigen doelen kunt bepalen

Lees meer

Een prima ervaring, geen wanklanken.

Lees meer

Goed, ik doe weinig trainingen maar ik vond de vorm en inhoud fijn.

Lees meer

Investering

Investering

Trainingskosten € 3.695,- (excl. BTW)

Accomodatiekosten € 830,- (excl. BTW)

Onze trainingen zijn opgebouwd uit accommodatie- en trainingskosten. Voor de accommodatiekosten geldt dat wij geloven dat een inspirerende en rustige omgeving bijdraagt bij aan jouw optimale leren en ontwikkelen. Bij onze meerdaagse trainingen overnachten we daarom in een bosrijke omgeving. De prijs voor de accommodatie is inclusief ontbijt, lunch, avondeten en snacks.

Bij de trainingskosten zijn lesmateriaal of eventuele aanvullende interventies inbegrepen. Een factuur ontvangen zonder btw? Lees hier meer over de financieringsmogelijkheden.

Inbegrepen extra’s

 • Test situationeel leidinggeven
 • Drijfverenanalyse: Profile Dynamics.
 • Oefenruimte in de praktijk.

Inner Development Goals

Met deze training ontwikkel je jouw kwaliteiten en vaardigheden die verbonden zijn aan de volgende Inner Development Goals:

 • Zijn
 • Verbinden
 • Samenwerken

Trainingsdata Coachend leidinggeven

23 september

vol

 • Module 1 23 / 24 september 2024
 • Module 2 11 / 12 november 2024
 • Dag 7 januari 2025

9 oktober

 • Module 1 9 / 10 oktober 2024
 • Module 2 26 / 27 november 2024
 • Dag 16 januari 2025

11 december

 • Module 1 11 / 12 december 2024
 • Module 2 22 / 23 januari 2025
 • Dag 4 maart 2025

School voor Human Leadership

Het woord ‘school’ is terug te leiden naar het Griekse scholē, wat ‘vrije tijd’ betekent. De Grieken zagen vrije tijd als een ruimte waar je kon nadenken en onderzoeken.

In deze drukke en snel veranderende wereld hebben we deze ruimte hard nodig. Want als er bewegingsvrijheid ontstaat tussen wat je ervaart en hoe je acteert, kun je in plaats van reactief weer creatief zijn. Wanneer we het reageren vanuit ‘moeten weten’ afleren en komen naar ‘mogen zijn’ en samen onderzoeken, kan de werkvloer ervaren worden als een speelveld. Waar je mag oefenen, proberen en leren. Want juist de mens die lerend is, leidt. Dit zijn de uitgangspunten van onze School voor Human Leadership:

Open communicatie en invloed

Zelfinzicht

Bewust worden doe je op meerdere niveaus. Wij werken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Authenticiteit

Ieder mens beschikt over eigen-wijsheid. Onze taak is het ontlokken van deze wijsheid.


Ervarend leren

Vanuit bewustwording van je gedrag, de diepte in, kiezen, experimenteren en het eigen maken.

Open communicatie

Een ieder is aan te spreken op houding en gedrag. Open, eerlijk en transparant.

Dienend leiderschap

Horen wat groter is dan jou. Dat volgen en ernaar te handelen.


Persoonlijk advies. Omdat we weten dat iedereen anders is.

Hoi mens. Ben jij nieuwsgierig welke training bij jouw ontwikkeling past? Onze opleidingsadviseurs staan voor je klaar. Bel, mail of plan gemakkelijk een online adviesgesprek in.

‘Niemand wordt zichzelf alleen’
Marie-Christianne Frans, opleidingsadviseur