KIM voor Leidinggevenden®

Leiderschapstraining over communicatie, interactie en managementvaardigheden

Ontwikkel leidinggevende vaardigheden en word een inspirerend leider.

 • Je geeft leiding met hoofd én hart en hebt het lef om te sturen op vertrouwen in plaats vanuit controle.
 • Je was ‘gewoon’ leidinggevende maar bent nu een inspirerend leider.
 • Je kent je kwaliteiten en ontwikkelpunten als leidinggevende.

Eerstvolgende startdata

19 augustus bijna vol

3 september vol

23 september vol

Toon alle data

Duur

12 dagen

Groep

Max. 12 deelnemers

Investering

Training € 6.495,- (excl. BTW)

Accommodatie € 2.315,- (excl. BTW)

Informatie

Over KIM voor Leidinggevenden

Heb je als leidinggevende niet de impact die je zou willen? Krijg je die lastige collega niet makkelijk mee? Voelt het functioneringsgesprek als een verplicht nummer? Leidinggeven is een vak apart. Een vak dat je kunt leren. Een vak waar je je hele leven, elke dag, voordeel van hebt. Een vak met impact. Kies ervoor om jezelf te ontwikkelen van leidinggevende tot een leider met de KIM Leiderschapstraining. Bij de KIM gaan we veel verder dan het aanleren van tips en trucs. Wij zetten jou centraal en dagen je met confronterende oefeningen en scherpe feedback uit om het maximale uit jezelf te halen, als manager én als mens. Zo krijg je onmisbare inzichten in jouw manier van communiceren en doen. Je ontwikkelt zo leiderschapskwaliteiten waar je je leven lang van profiteert. Hiermee vergroot je je persoonlijk leiderschap. Hiermee vergroot je je impact.

Het (verborgen) potentieel buiten je comfortzone

Jouw leiderschapskwaliteiten blijvend verbeteren en jezelf ontwikkelen als persoon: dat is waar deze life changing training om draait. Om dit te bereiken stemmen onze betrokken trainers de training af op jouw (verborgen) potentieel. We stoppen niet bij het voorschotelen van wat theorieën, maar halen je tijdens grensverleggende oefeningen uit je comfortzone. Je krijgt in een veilige omgeving de kans om te experimenteren met verschillende leiderschapsstijlen en te reflecteren op je gedrag. Ook prikkelen we je met confronterende vragen en stimuleren we jouw mededeelnemers om je scherpe feedback te geven. Tussen de trainingsblokken door pas je het geleerde toe op de werkvloer en ervaar je welk effect dit heeft. Zo maak je je nieuw gedrag eigen en verander je van binnenuit. Oftewel: leren én transformeren.

Je bent bij ons in goede handen

1000+

Tevreden deelnemers van meer dan 1000 verschillende organisaties

1985

Sinds 1985 leiderschapstrainingen en persoonlijke ontwikkeling

9,1

Hoe deelnemers onze trainingen beoordelen

Voor wie

Voor leidinggevenden die hun impact willen vergroten

De KIM is een must voor de ambitieuze leidinggevende uit het midden en hoger management die hun leiderschapskwaliteiten verder wil ontwikkelen. Je ziet de meerwaarde van een groep met deelnemers uit verschillende branches en bent bereid om met en van elkaar te leren. Dat vraagt lef. Lef om te praten over je onzekerheden, om afscheid te nemen van ingesleten gewoonten en om te experimenteren met nieuw gedrag.

Sturen vanuit vertrouwen

Je gaat naar huis met nieuwe inzichten die je het lef bieden om te sturen op vertrouwen in plaats van vanuit controle. Je verbetert je leiderschapskwaliteiten duurzaam en groeit als professional en persoon. Je leert wat het inhoudt om leiding te geven met hoofd én hart. Je stapt uit de rol als ‘gewoon’ leidinggevende en je wordt een effectief en inspirerend leider.

 • Opleidingsniveau: HBO +
 • Vereiste niveau: HBO werk en denkniveau

"Leiderschap is voor mij een proces van vertragen, reflecteren en verbinding maken."

Het verhaal van Yassine M'Rabti
marketingdirecteur Freia Groep

Programma & locatie

Programma & locatie

Veluwe

Een inspirerende en rustige omgeving draagt bij aan jouw optimale leren en ontwikkelen. Dat is de reden dat we bij meerdaagse trainingen overnachten in een bosrijke omgeving. Deze training vindt plaats in een conferentieoord op de Veluwe.

Programma

Het intensieve trainingsprogramma van de KIM is een bijzondere ervaring waarin je erachter komt dat je werk nooit los staat van wie je zelf bent. Door te kijken naar jou als mens, aangevuld met psychologische testen, krijg je meer inzicht in jezelf en ga je dieper in op jouw effectiviteit als leidinggevende. Je maakt kennis met belangrijke theorieën over leidinggeven, beïnvloeden en communiceren en toont je doorzettingsvermogen tijdens grensverleggende praktijkopdrachten. Tussen de trainingsmodules door pas je het geleerde toe op de werkvloer en ervaar je welk effect dit heeft. Dankzij het gevarieerde programma sla je twee vliegen in een klap: je ontwikkelt je persoonlijk leiderschap en je bekwaamt je als leidinggevende. De training duurt twaalf dagen, verdeeld over vier modules, in een periode van een half jaar.

Online proeverij

In deze online proeverij laten we jou proeven van onze trainingen. Tijdens de proeverij is ruimte voor jouw leervragen, vragen over onze trainingen en over Van Harte & Lingsma in het algemeen.

Schrijf je in voor de online proeverij

Module 1: Beeldvorming over (persoonlijk) leiderschap

Jouw opvattingen en gedrag in beeld.

 • Vorm een beeld van je eigen stijl van leidinggeven.
 • Word je bewust van jouw gedrag en hoe jij overkomt op anderen.
 • Toepasbare theorieën over communicatie, interactie en situationeel leidinggeven.

Module 2: Het diepe in

Wie ben jij, wat beweegt je en hoe werkt dat voor je?

 • Krijg inzicht in jouw neigingen en hoe jij omgaat met macht en invloed.
 • Leg bloot wat jou van binnen beweegt en hoe dat werkt voor je.
 • Bepaal welk (nieuw) gedrag je in wil gaan zetten.

Module 3: Experimenteren & samenwerken

Nu is het aan jou! Neem als groep de regie.

 • Tap uit je comfortzone.
 • Experimenteer, maak fouten en groei als persoon en team.
 • Leer over groepsdynamica en groepsontwikkeling.

Module 4: Doen, vieren, borgen

Een enerverend slot en de ultieme beproeving.

 • Oefen met gewenst gedrag tijdens een managementgame.
 • Krijg helder wat jouw leeropbrengst is.
 • Kom erachter wat je nodig hebt om het geleerde te borgen en te blijven leren.

Reviews

8.4 / 10

Deelnemers van meer dan 1000+ verschillende organisaties gingen je voor. Benieuwd naar hun ervaringen? Lees hieronder welke ontwikkeling ze hebben gemaakt als mens en leider. 


De training helpt je dichterbij je authentieke ik te komen. Waardoor je niet meer vanuit je hoofd leiding geeft aan je medewerkers maar vanuit je hart leiding gaat geven.

Lees meer

De leervraag die ik had opgesteld, bleek niet mijn 'echte' leervraag. Die heb ik tijdens de training mogen ontdekken. Dat was een gave leerschool, maar soms ook zeer confronterend. Ik heb mijzelf als persoon, en als leidinggevende op een heel andere manier leren kennen. Ik voel mij daardoor veel rustiger en zekerder in mijn werk en op persoonlijk vlak.

Lees meer

Bij aanvang dacht ik altijd dat ik zaken op MIJN manier moest doen. De grote eye-opener is dat je, door middel van verbinding, veel meer dingen samen doet. Daarmee groei je zelf, groeit je team en kom je uiteindelijk verder.

Lees meer

Aan jezelf werken, zien wat jij doet in een groep leren van en met elkaar? Dat is deze training, je krijgt zoveel terug als je erin stopt.

De training is mooi opgebouwd, modellen, thema’s en eigen inbreng. Dit gecombineerd geeft je de tools om tijdens je werk anders te acteren.

Een zeer intensieve maar vooral waardevolle training!

Lees meer

De KIM is een geweldige training voor iedereen die wil leren door te doen maar wel met ondersteuning van theorie. Onze trainster was zeer ervaren en had eigenlijk altijd passende tips. Zowel holistisch als theoretisch. Dat is fijn!

Lees meer

Het prettige aan de training is dat je elke keer helemaal uit je eigen omgeving en routines gaat en in een bubbel stapt. Daardoor heb ik in een veilige omgeving kunnen experimenteren met ander gedrag en nieuwe dingen geleerd.

Lees meer

Goede ervaring. Op een goed niveau de diepte jn, zonder dat je het idee krijgt dat je in therapie bent

Lees meer

Goed georganiseerd en professioneel.

Lees meer

De training van vanHarte&Lingsma heeft mij dichter bij mezelf gebracht waardoor ik bekrachtigd ben in mijn persoonlijk leiderschap. De manier waarop de training is opgebouwd, geeft inzicht in hoe een team zich in de praktijk ontwikkeld, zowel op individueel niveau als op team niveau. Zeer waardevolle training die elke leidinggevende zou moeten volgen.

Lees meer

Een fijne manier om aan de slag met jezelf en dit in gezamenlijkheid met andere cursisten waardoor je individuele leerproces versterkt wordt en je ook veel leert over groepsdynamiek.

Lees meer

Hele fijne trainer met kennis, inhoud en leuke persoonlijkheid

Lees meer

KIM voor leidinggevenden is veel meer dan een training om skills te leren. Naast de theorie wordt er veel tijd en aandacht besteed aan je eigen achtergrond en hoe je bent geworden wie je bent!
Dit geeft een veel grotere bijdrage aan je ontwikkeling, als leider én als mens!

Lees meer

Vanwege erg positieve ervaringen bij een eerdere training, heb ik weer voor een training bij VHL gekozen. Zoals gehoopt en verwacht kijk ik met grote tevredenheid en dankbaarheid terug op deze training. Met dank aan de hele groep en de trainer.

Lees meer

De impact van de KIM training op mijzelf als leidinggevende is groot, ik voel me veel steviger dan ik van mezelf wist dat ik was. De trainer heeft duidelijk veel ervaring, en had enorme toegevoegde waarde voor mijn leerproces door scherpe observaties in combinatie met een haarfijn gevoel voor wat mij als deelnemer drijft en wat ik als mens nodig heb. Je wordt als deelnemer meegenomen op een reis die soms pittig en uitdagend kan zijn, en dan geeft die ervaring een gevoel van veiligheid en geborgenheid.

Lees meer

De KIM training voor Leidinggevenden is een goede aanvulling op wie je bent en waar je verbeterpunten liggen. Het maakt niet uit welk doel je hebt, ieders doel is haalbaar en wordt aandacht aangegeven en bij stil gestaan. Het gaat over jou en wie jij bent of waar jij jezelf wil verbeteren of uitdagen. Ik vond de theorie en de opdrachten goed aansluiten en het was niet zoals in andere trainingen dat je oefende met rollenspellen. De opdrachten naar aanleiding van de theorie is dat jezelf al aan het oefenen bent. De interactie met de groep geeft ook veel oefenstof, daardoor oefen je direct jouw doel in de praktijk.

Lees meer

De KIM training is intensief en houdt je echt een spiegel voor. Je kan heel concreet met je leerdoelen aan de slag, maar je doet het niet alleen. Je bouwt echt een team op en ondersteunt en helpt elkaar waar je kan. Ik vond de training niet alleen op professioneel, maar ook zeker op persoonlijk vlak enorm waardevol.

Lees meer

Door deze training heb ik meer inzicht in mezelf gekregen en ben ik me meer bewust van de invloed die mijn communicatie op de ander heeft. De training leert je een andere versie van jezelf kennen die effectiever kan communiceren, waardoor je beter verbinding kunt maken met je gesprekspartner.

Lees meer

Training heeft mij veel inzicht gegeven. Inzichten waarmee ik kan groeien niet alleen als leider maar ook als mens.
Je leert veel over jezelf maar ook van de groep en je kunt ook jouw inbrengen geven richting andere deelnemers.
Een training die je niet alleen doet maar met je groep!

Lees meer

Betekenisvol zowel zakelijk als privé. Ik heb mijn leerdoelen echt aangekeken en omarmd. Daarbij is het leren vertragen de rode draad voor mij geweest.

Lees meer

Met de KIM cursus leer je dat je dicht bij jezelf moet blijven en krijg je op een gestructureerde manier de kans om aan jezelf te werken. In mijn groep is ieder lid sterker, beter en met meer zelfvertrouwen uit de cursus gekomen

Lees meer

Ik heb de training ervaren als heel leerzaam. Superprettig om met een vaste groep deelnemers de training te doorlopen en zo een band op te bouwen. Zo krijg je goede feedback op je eigen leerdoelen. Verbazend hoe snel leerdoelen door de oefeningen ook zichtbaar worden. Goede afwisseling tussen theorie en praktijk. Dit is niet zomaar een training. Een training met echt een psychologisch tintje waarin je wordt gedwongen om echt naar jezelf te kijken en waar gedrag vandaan komt.

Lees meer

Een stap in de juiste richting op het gebied van leiderschap.

Lees meer

Je gaat in deze cursus echt actief aan de slag met je eigen leerdoelen en je ontvangt veel tijd en ruimte om hiermee te experimenteren. Ik heb mijzelf echt beter leren kennen en gun anderen ook deze kans.

Lees meer

Toen ik op zoek ging naar een leiderschapstraining zocht ik vooral grondigheid, verschillende dingen die ik eerder al ben tegengekomen helder op een rij en grondig. De training is daarnaast vooral ook een spiegel, wie ben ik, hoe kom ik over, hoe word ik ervaren. Hoge kwaliteit

Lees meer

Een mooie reis waarin je jezelf beter leert kennen. Door de groep waarin je de training volgt krijg je verschillende inzichten hetgeen waardevol is voor in je werk toe te passen.

Lees meer

Mooie verdieping van je persoonlijke ontwikkeling. De theorie sluit goed aan op de praktijk.

Lees meer

Heel zinnig om samen met een groep te vertragen en te reflecteren op mijzelf, waar veel ruimte en vertrouwen is om te experimenteren (en falen) en je samen verantwoordelijk bent om elkaar verder te laten groeien

Lees meer

Een waardevolle training die je zowel handvatten geeft om uitdagende situaties aan te gaan als dwingt om te reflecteren op je ‘why’, je handelen en de effectiviteit van je gedrag.

Lees meer

De training van van Harte en Lingmsa heeft mij datgene gebracht waar ik naar op zoek was. De training was erg gevarieerd voor wat betreft de verschillende werkvormen. Door de fantastische trainer konden alle deelnemers, hoe gevarieerd ook in hun leerdoelen, leren en zichzelf verder ontwikkelen.

Lees meer

Sinds de training sta ik (weer) in verbinding met mezelf!

Lees meer

Een zeer gevarieerde training met een focus op eigen leerdoelen en je ontwikkeling als leidinggevende.

Lees meer

Leerzaam en een mooi startpunt van een carrière als leidinggevende

Lees meer

Ik heb de training als zeer waardevol ervaren. Het is intensief, soms moeilijk en soms totaal uit je comfortzone, maar je leert ontzettend veel over jezelf. Echt een cadeautje waar je de rest van je leven profijt van hebt.

Lees meer

Bijzonder fijne training!
Intensief en confronterend en zéér leerzaam!

Lees meer

Positief

Lees meer

KIM training bij vanHarte&Lingsma: niet twijfelen, gewoon doen! Je leert er lessen voor het leven waar je zowel op persoonlijk vlak als ook professioneel ontzettend van groeit als mens.

Lees meer

Voor mij had de training een goede verhouding van theorie/ praktijk. Ik kreeg de ruimte om zelf aan te geven waar ik behoefte aan had en daar werd aandacht aan gegeven. Investeer injezelf om later de vruchten van te plukken.

Lees meer

Deze training heeft mij veel leerzame inzichten gebracht en de handvaten gegeven om zelf te experimenten met nieuw gedrag / nieuwe kijk.

Lees meer

Goede training die je onzekerheid als beginnend leidinggevende weet aan te raken, je handvatten geeft om ermee om te gaan en een betere (persoonlijke) leider te worden

Lees meer

Fijne training met diversiteit aan deelnemers. Je leert van de theorie, oefeningen, reflectie en van elkaar.

Lees meer

Mooie training! De groepsdynamiek en kameraadschap is zeer waardevol en maakt dat je diepgaande inzichten deelt en krijgt. Doen!

Lees meer

erg goed.

Lees meer

Goed

Lees meer

Steile leercurve in een prettige setting

Lees meer

Ik waardeerde de diepgaande aanpak en de tijd die werd genomen om inzicht te krijgen in mijn persoonlijke leerdoelen en ontwikkeling. Dank voor de empathische en respectvolle feedback.

Lees meer

Ik heb bij deze training heel veel geleerd dat ik direct kan toepassen in mijn werk. Ik kwam met grote vragen over leiderschap, maar gaandeweg heb ik geleerd deze in een meer behapbare vraag te reduceren. Daar zowel in de training als tijdens de tussenliggende weken veel mee geoefend. Dit heeft bij mij mijn leiderschapsvaardigheden vergroot, het heeft een dimensie toegevoegd.

Lees meer

Positief. Voor elke leider zit er wel een haakje om jezelf en je impact beter te leren kennen en ontwikkelen.

Lees meer

Aanrader voor iedereen die open staat om te leren en de confrontatie met zichzelf aan te gaan.

Lees meer

Zeer goede ervaring. Goed georganiseerd, organisch, maar stevig ingericht, met voldoende interactie en verdieping.

Lees meer

Goede training, erg goede trainer waar ik veel van heb geleerd. Het zet aan tot zelfreflectie!

Lees meer

Ik vond het prettig dat Van Harte Lingsma veel tijd heeft genomen voor het voortraject. Ik heb 2 gesprekken voorafgaand aan mijn aanmelding gehad. Hierin kon ik uitgebreid vragen stellen en op deze manier heel bewust de keuze gemaakt voor deze training.

De training zelf vond ik erg prettig. Ook fijn dat we telkens 3 dagen samen zaten. Zo leer je elkaar (en de trainer) goed kennen. Hierdoor konden we goed feedback op elkaar geven.

Het programma is divers/afwisselend. Fijn om theorie af te wisselen met praktijk. Het werken in leergroepen vond ik ook prettig. Tijdens deze momenten ga je nog dieper in op je eigen leerdoelen.

Lees meer

Confronterend en toepasbaar. Ik denk dat sommige dingen nooit meer hetzelfde worden.

Lees meer

Heel goed. Veel geleerd.

Lees meer

Werken met verschillende modellen was voor mij een eye opener. Ik vertrouwde al goed op mijn gevoel, maar met een geest die alle kanten uit schiet kon ik niet altijd overbrengen wat ik wilde. Interactie in de groep maakte me bewust van hoe ik overkom en hielp me met meer balans te vinden tussen inhoudelijk praten waarbij ik veel over mijn eigen ervaring vertelde, en persoonlijke zaken delen. De training heeft me geholpen met kort en bondig te formuleren waardoor ik effectiever leiding geef.

Lees meer

Goede trainer, ervaren, enthousiast, prettig om naar te luisteren.

Lees meer

Intensief, prikkelend, leerzaam, nieuwsgierig makend, ruimte voor individuen, confronterend en hartverwarmend.

Lees meer

Intensieve training die je verder helpt bij het bereiken van de (persoonlijke) doelen

Lees meer

Diepgaande zoektocht naar leiderschap en hoe dat het best bij jou past

Lees meer

Dit was mijn eerste ervaring en ik ben erg tevreden!

Lees meer

Doordat je op een positieve manier wordt geconfronteerd met jezelf en je patronen groei je als mens. Doordat de trainer, Koen Mertens, vertelde over zijn eigen persoonlijke ontwikkeling, lukte het mij ook om mijzelf open te stellen. Elk blok word je op een andere manier uitgedaagd waardoor je tijdens de KIM een persoonlijke groei doormaakt.

Lees meer

Door de KIM-training heb ik echt naar binnen leren kijken naar mijn WHY, gedragspatronen & persoonlijke doelstellingen. Dit dringt door in mijn samenwerking met collega's. Leiderschap begint bij jezelf

Lees meer

Een intensieve training waar ik echt diepgang en persoonlijke ontwikkeling heb ervaren.

Lees meer

De KIM training voor leidinggevende bij van Harte en Lingsma zit heel goed in elkaar. Je leert over jezelf, over groepen, en over leidinggeven aan jezelf, anderen en groepen. De training heeft een hele goede opbouw. Je krijgt goed in beeld wat je leerbehoefte is, en gaat daar vervolgens 12 dagen mee aan de slag. Je maakt echt een persoonlijke ontwikkeling door waardoor je als leidinggevende veel beter instaat bent om vanuit jezelf en dichtbij jezelf je vak uit te oefenen. Het leren in een groep is daarnaast echt een meerwaarde, omdat je naast dat je leert over jezelf tegelijkertijd ook leert over groepen en leren. Dit is een wezenlijk onderdeel van je werk als leidinggevende waardoor ook op dat vlak veel nieuwe inzichten, tool en ervaringen krijgt. De KIM is afwisselend, verdiepend, verhelderd en gericht op het verinnerlijken van het geleerde. De KIM training zou eigenlijk elke leidinggevende gedaan moeten hebben.

Lees meer

Hele positieve ervaring met betrokken trainers en een inspirerend programma.

Lees meer

In de KIM worden theorie en de eigen praktijk mooi aan elkaar gekoppeld. Het heeft me meerdere inzichten opgeleverd over leidinggeven en over mezelf. De afwisseling van leren van elkaar, in duo's, eigen reflectie en experimenteren heeft voor mij goed gewerkt. Ik sta nu lekkerder in mijn werk.

Lees meer

Ik vind het allemaal heel prettig gegaan. Goed geregeld en allemaal netjes en volledig.

Lees meer

Verhelderende inzichten en praktische tools om mee te werken!

Lees meer

Intensieve training, die je jezelf mag gunnen

Lees meer

Zeer positief. De opbouw van de training zorgt ervoor dat je kunt werken aan je eigen persoonlijke ontwikkeling die aansluit bij mijn werk- en privéomgeving.

Lees meer

Zeer goed, zou de training echt aanbevelen. Zeer intense training maar zo waardevol om mee te maken en veel handvaten gekregen om meer verder te kunnen en waar ik nog lang op mijn persoonlijke reis mee verder kan.

Lees meer

Ik heb de training als zeer waardevol ervaren. De juiste onderwerpen kwamen aan bod en werden duidelijk uitgelegd. Daarnaast is er een goede combinatie tussen theorie en oefeningen hiermee.

Lees meer

Mijn ervaring is dat je inzichten krijgt die je zowel op werk als prive kan gebruiken. Je ervaart dingen die in de training een plek krijgt en ook de juiste context. Daardoor leer je jezelf beter kennen.

Lees meer

Zeer goede en waardevolle training. Heeft geleid tot persoonlijke groei. De beste training in zijn soort tot nog toe.

Lees meer

De training heeft mij doen beseffen dat ik meer met mezelf bezig moet zijn in plaats van enkel met anderen. Dit is een cadeautje wat ik niet had willen missen.

Lees meer

Ik ken alleen de KIM training, werkelijk een cadeautje!

Lees meer

Fijn. Alles was duidelijk en ik had het gevoel dat ik werd geaccepteerd en mezelf kon zijn

Lees meer

Ik zou de training aanraden bij collega’s, dat zegt voldoende

Lees meer

Wat ik erg fijn vond was de samenstelling van dames met verschillende achtergronden. Desondanks blijkt dat leerdoelen toch vaak overeenkomen, maar dat iedereen hier op een andere manier tegenaan loopt. Respect vanuit de trainers (en deelnemers) voor iedereen. Ik heb me geen moment dom gevoeld en voelde juist dat ik ook andere kon helpen. Zo hebben we elkaar geholpen en volgens mij met een prachtig resultaat!

Lees meer

Het was (en blijft) een mega mooie en leerzame reis om met deze groep mee te mogen maken. Dankzij de vele inzichten, inspiratie, tools, confrontatie en momenten van vallen en opstaan, is mijn basis verstevigd. Dat gaat me verder brengen als mens en dus als leidinggevende.

Lees meer

Ik heb nu even niet de energie dit op te schrijven. Wil dat best nog op een ander moment doen.

Lees meer

Ik ben verrast door de training, ik wist vooraf niet dat het zó diepgravend zou zijn. Ik kwam niet binnen met een heel concreet leerdoel (ik dacht simpelweg: ‘ik wil beter worden in wat ik doe’), maar ik heb meer geleerd dan ik had verwacht. Van de inzichten die ik heb opgedaan, verwacht ik de rest van mijn leven profijt te hebben. Heel veel dank, kortom!

Lees meer

Positieve life changing event

Lees meer

It was very nice and I learned a lot about myself. Content was also good just the daysvwere quite long.

Lees meer

Ik vond de KIM-training een geschenk en een enorme aanrader. Je wordt flink aan het werk gezet en dat is soms confronterend, maar ik ben er echt van gegroeid. Ik heb mezelf beter leren kennen, maar ook veel geleerd over hoe anderen in elkaar zitten (verrassend genoeg vaak heel anders dan jijzelf) en hoe je op een prettige manier recht kunt doen aan die verschillen. Door de training sta ik veel zekerder in mijn leidinggevende rol.

Lees meer

Een cadeau aan je zelf en aan de organisatie waar je voor werkt

Lees meer

KIM voor leidinggevenden gaat zowel over persoonlijke effectiviteit, ontwikkeling van je team als betekenis geven aan je leiderschap. Een mooie mix van theoretische modellen, praktische toepasbaarheid, en tijd om tussen de blokken te oefenen. Verademend.

Lees meer

De trainer was erg ervaren en fijn om mee samen te werken. Ik heb erg veel geleerd. De trainer heeft mij erg geïnspireerd en mij echt geholpen een stap verder te komen in mijn werk.

Lees meer

Goed

Lees meer

Van Harte Lingsma heeft een compleet programma neergezet waar ik veel van heb geleerd. Vanwege het feit dat je in meerdere blokken met je groep ondergedompeld wordt in de KIM voor leidinggevenden, heb je echt de tijd om nader tot jezelf te komen en beter te begrijpen hoe je je verder kan ontwikkelen op persoonlijk vlak en je leiderschap. Het is een intensiefe periode, maar het is 100% de moeite waard!

Lees meer

Ik heb er een positief gevoel aam overgehouden. Ik vond het moeilijk, soms heftig, soms erg buiten mijn comfortzone, maar ik heb er veel van geleerd. Het is een intensief traject en in die zin ben ik ook wel blik dat het nu is afgerond.

Lees meer

Fijnevtrainers, voldoende interactief; flexibele invoegen last minute trainers

Lees meer

Je wordt een spiegel voorgehouden, wat je verder brengt als mens en als leidinggevende. Je bent wie je bent en dat verandert niet, alleen je wordt bewust van je kracht en je valkuil. Hoe mooi is dat, dat je daarmee effectief aan de slag mag gaan?

Lees meer

Investering

Investering

Trainingskosten € 6.495,- (excl. BTW)

Accomodatiekosten € 2.315,- (excl. BTW)

Onze trainingen zijn opgebouwd uit accommodatie- en trainingskosten. Voor de accommodatiekosten geldt dat wij geloven dat een inspirerende en rustige omgeving bijdraagt bij aan jouw optimale leren en ontwikkelen. Bij onze meerdaagse trainingen overnachten we daarom in een bosrijke omgeving. De prijs voor de accommodatie is inclusief ontbijt, lunch, avondeten en snacks.

Bij de trainingskosten zijn lesmateriaal of eventuele aanvullende interventies inbegrepen. Een factuur ontvangen zonder btw? Lees hier meer over de financieringsmogelijkheden.

Inbegrepen extra’s

 • Inzicht in jouw profiel voor psychologische testen
 • Oefen nieuw gedrag met trainingsacteurs
 • Speciaal ontwikkelde management game

Inner Development Goals

Met deze training ontwikkel je jouw kwaliteiten en vaardigheden die verbonden zijn aan de volgende Inner Development Goals:

 • Zijn
 • Verbinden
 • Samenwerken

Trainingsdata KIM voor Leidinggevenden®

19 augustus

bijna vol

 • Module 1 19 / 20 / 21 augustus 2024
 • Module 2 23 / 24 / 25 september 2024
 • Module 3 11 / 12 / 13 november 2024
 • Module 4 6 / 7 / 8 januari 2025

3 september

vol

 • Module 1 3 / 4 / 5 september 2024
 • Module 2 15 / 16 / 17 oktober 2024
 • Module 3 19 / 20 / 21 november 2024
 • Module 4 7 / 8 / 9 januari 2025

23 september

vol

 • Module 1 23 / 24 / 25 september 2024
 • Module 2 5 / 6 / 7 november 2024
 • Module 3 10 / 11 / 12 december 2024
 • Module 4 28 / 29 / 30 januari 2025

15 oktober

nog 4 plaatsen

 • Module 1 15 / 16 / 17 oktober 2024
 • Module 2 26 / 27 / 28 november 2024
 • Module 3 21 / 22 / 23 januari 2025
 • Module 4 4 / 5 / 6 maart 2025

6 november

 • Module 1 6 / 7 / 8 november 2024
 • Module 2 11 / 12 / 13 december 2024
 • Module 3 22 / 23 / 24 januari 2025
 • Module 4 5 / 6 / 7 maart 2025

19 november

 • Module 1 19 / 20 / 21 november 2024
 • Module 2 14 / 15 / 16 januari 2025
 • Module 3 25 / 26 / 27 februari 2025
 • Module 4 1 / 2 / 3 april 2025

2 december

 • Module 1 2 / 3 / 4 december 2024
 • Module 2 20 / 21 / 22 januari 2025
 • Module 3 10 / 11 / 12 maart 2025
 • Module 4 5 / 6 / 7 mei 2025

School voor Human Leadership

Het woord ‘school’ is terug te leiden naar het Griekse scholē, wat ‘vrije tijd’ betekent. De Grieken zagen vrije tijd als een ruimte waar je kon nadenken en onderzoeken.

In deze drukke en snel veranderende wereld hebben we deze ruimte hard nodig. Want als er bewegingsvrijheid ontstaat tussen wat je ervaart en hoe je acteert, kun je in plaats van reactief weer creatief zijn. Wanneer we het reageren vanuit ‘moeten weten’ afleren en komen naar ‘mogen zijn’ en samen onderzoeken, kan de werkvloer ervaren worden als een speelveld. Waar je mag oefenen, proberen en leren. Want juist de mens die lerend is, leidt. Dit zijn de uitgangspunten van onze School voor Human Leadership:

Open communicatie en invloed

Zelfinzicht

Bewust worden doe je op meerdere niveaus. Wij werken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Authenticiteit

Ieder mens beschikt over eigen-wijsheid. Onze taak is het ontlokken van deze wijsheid.


Ervarend leren

Vanuit bewustwording van je gedrag, de diepte in, kiezen, experimenteren en het eigen maken.

Open communicatie

Een ieder is aan te spreken op houding en gedrag. Open, eerlijk en transparant.

Dienend leiderschap

Horen wat groter is dan jou. Dat volgen en ernaar te handelen.


Persoonlijk advies. Omdat we weten dat iedereen anders is.

Hoi mens. Ben jij nieuwsgierig welke training bij jouw ontwikkeling past? Onze opleidingsadviseurs staan voor je klaar. Bel, mail of plan gemakkelijk een online adviesgesprek in.

“Ontwikkel, maar blijf vooral jezelf”
Peter Driessen, opleidingsadviseur