Hoe komen we tot eerlijke, open communicatie op de werkvloer? En hoe gebruiken we tegelijkertijd onze invloed om samen in een positieve stroom te komen? Zodat we niet reactief, maar vanuit waarneming, wijsheid en nieuwsgierigheid met elkaar in verbinding komen. Leren grenzen en wensen aangeven in plaats van muren bouwen.

Persoonlijk advies. Omdat we weten dat iedereen anders is.

Trainingen voor communicatie en invloed

Persoonlijk advies. Omdat we weten dat iedereen anders is.

Gezonde dynamiek door relationele intelligentie

Tijdens onze trainingen leer je onbewuste patronen in de communicatie naar boven te halen en hier actief mee te werken.

Hoe breng je je boodschap over op een manier die gehoord wordt? Hoe blijf je in contact als het spannend wordt? Leer om je eigen grenzen en wensen te communiceren en ruimte en waardering te hebben voor die van anderen. En om hulp te vragen zodat je problemen samen op kunt lossen. Echt naar elkaar te luisteren en de juiste vragen te stellen. Ervaar en oefen om uit verdediging te blijven en vanuit nieuwsgierigheid te reageren. Leer op een bewuste en authentieke manier, in relatie tot de ander, hoe je verbindend kunt communiceren. Ontwikkel een gezonde dynamiek om gezamenlijke doelen te bereiken.

Jouw kwaliteiten inzetten voor meer invloed

Op steeds meer plekken is leiderschap niet meer formeel geregeld, maar ben aangewezen op je eigen overtuigingskracht om dingen geregeld te krijgen. Door meer zicht te krijgen op jouw talenten en kwaliteiten en hoe je overkomt op anderen krijg je mensen op een natuurlijk wijze mee. Zicht op jouw persoonlijke leiderschapsstijl geeft je meer invloed zodat er een moeiteloosheid en meer plezier ontstaat in je werk.

Je bent bij ons in goede handen

1000+

Tevreden deelnemers gingen je voor.

96,4%

Van de deelnemers beveelt ons aan.

9,1

Is onze gemiddelde beoordeling.

Groei van ego naar eco

Leiderschap en de mens zijn al 10 miljoen jaar onlosmakelijk met elkaar verbonden. In deze constante doorontwikkeling heeft leiderschap een te prominente rol gekregen en zijn we als samenleving vast komen te zitten in systemen, structuren en denkbeelden. Er is vervreemding ontstaan. En er is een diepere focus komen te liggen op het leiderschap in plaats van de mens. Wij als vanHarte&Lingsma geloven dat om de uitdagingen van vandaag en morgen aan te gaan we een grotere beweging te maken hebben. En dat vraagt van de leiders van nu om meer mens te zijn. Om vanuit dat menszijn weer te leiden en dienen.

Neem bewust leiderschap over jouw leven en werk. Door op een bewuste en authentieke manier, in relatie tot de ander, te communiceren kun je uiteindelijk écht verandering teweeg kunt brengen en samen in een betekenisvolle organisatie bijdragen aan een betere wereld.

Groei van ego naar eco. Van leider naar mens, van mens naar leider.

Kennis & Verhalen

Twee minuten aandacht is gelijk aan twee minuten lef!

Toen ik dertig werd nodigde ik elf vriendinnen uit voor een weekend weg. In plaats van een vluchtige verjaardag waarop je toch niemand echt spreekt, had ik een weekendlang mijn dierbaarste vrienden om me heen.

Tien jaar later deed ik dat voor mijn veertigste verjaardag opnieuw. En ik ontving de mooiste cadeaus die ik me maar kon wensen: twee minuten aandacht en een oneindig gevoel van dankbaarheid. Nu denk je misschien ‘een schrale oogst voor een heel weekend’, maar ik zal je uitleggen waarom die twee minuten zo waardevol waren.

Lees het hele verhaal

"Ik voel me het meest kwetsbaar als ik alleen ben"

Wanneer voel jij je het meest kwetsbaar? Vroegen we Jantine Gilhuis.

“Ik voel me het meest kwetsbaar als ik alleen ben, ik denk omdat ik het dan toelaat om geraakt te worden. En dan kan ik door hele kleine dingen geraakt worden. Zo was ik laatst foto’s van mijn dochter in Whatsapp aan het zoeken en toen las ik de dingen die we tijdens de coronapandemie tegen elkaar zeiden. Dat raakte me heel erg. In die tijd gingen we gewoon maar door, maar omdat ik nu een moment voor mezelf had en even helemaal stilstond werd ik er echt door geraakt.”

Lees het hele verhaal

School voor Human Leadership

Het woord ‘school’ is terug te leiden naar het Griekse scholē, wat ‘vrije tijd’ betekent. De Grieken zagen vrije tijd als een ruimte waar je kon nadenken en onderzoeken.

In deze drukke en snel veranderende wereld hebben we deze ruimte hard nodig. Want als er bewegingsvrijheid ontstaat tussen wat je ervaart en hoe je acteert, kun je in plaats van reactief weer creatief zijn. Wanneer we het reageren vanuit ‘moeten weten’ afleren en komen naar ‘mogen zijn’ en samen onderzoeken, kan de werkvloer ervaren worden als een speelveld. Waar je mag oefenen, proberen en leren. Want juist de mens die lerend is, leidt. Dit zijn de uitgangspunten van onze School voor Human Leadership:

Open communicatie en invloed

Zelfinzicht

Bewust worden doe je op meerdere niveaus. Wij werken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Authenticiteit

Ieder mens beschikt over eigen-wijsheid. Onze taak is het ontlokken van deze wijsheid.


Ervarend leren

Vanuit bewustwording van je gedrag, de diepte in, kiezen, experimenteren en het eigen maken.

Open communicatie

Een ieder is aan te spreken op houding en gedrag. Open, eerlijk en transparant.

Dienend leiderschap

Horen wat groter is dan jou. Dat volgen en ernaar te handelen.


Persoonlijk advies. Omdat we weten dat iedereen anders is.

Hoi mens. Ben jij nieuwsgierig welke training bij jouw ontwikkeling past? Onze opleidingsadviseurs staan voor je klaar. Bel, mail of plan gemakkelijk een online adviesgesprek in.

Peter Driessen Opleidingsadviseur