Zet jouw organisatie succesvol in beweging

Leidinggeven aan verandering

Unieke combinatie van training, coaching en intervisie

Mensen en organisaties spreken veel en dromen vaak over veranderingen. Iedereen wil graag dat het net iets mooier, leuker, succesvoller wordt. In onze dromen en fantasie kunnen we het ons goed verbeelden. Maar als het erop aankomt en we de verandering in de praktijk moeten brengen stuiten we vaak op weerstand. Hoe pak jij je rol als veranderaar op?

Eerstvolgende startdata

19 december

Toon alle data

Duur

10 dagen

Groep

8 tot 12 deelnemers

Investering

Training € 5.795,-

Accomodatie € 1.185,-

“Veranderen is geen techniek of methode, het is een manier van zijn”

Suzanne de Jong - Leidinggeven aan Verandering 1

Het verhaal van Suzanne de Jong – Teammanager
BUCH

Over Leidinggeven aan verandering

Hoe motiveer je jezelf en anderen om veranderingen te omarmen, in plaats van ze te dwarsbomen? En in het verlengde hiervan: hoe bereik je soepel en gestroomlijnd het gewenste resultaat? In deze praktijkgerichte training leer je daarom bruggen te bouwen, tegenwind te overwinnen en een verandertraject met lef en liefde aan te pakken.

Leidinggeven aan verandering in het kort

Omdat de praktijk de beste leerschool is, leer je in deze training door te doen, te ervaren en te reflecteren. Zo kies je bij de start voor een verandertraject dat je op je werk uitvoert (of waar je bij betrokken bent) en pas je nieuwe inzichten en vaardigheden direct toe. Door het oefenen met leiding geven aan veranderingen in jouw organisatie maak je ook een persoonlijke ontwikkeling door. Als vanzelf ontdek je je sterke punten in het veranderproces en merk je waar het nog beter kan. Daarnaast ga je aan de slag met onmisbare theorieën rondom veranderen en groei je door kennis en kunde uit tot de leider waar anderen zich graag bij aansluiten.

Resultaten

 • Je kunt veranderplannen opstellen en succesvol implementeren.
 • Je kunt niet alleen tegenwind trotseren, maar ook sturen in de storm.
 • Je bent een rots in de branding voor je collega’s en medewerkers in turbulente tijden.
 • Je kent je sterke en zwakke punten als begeleider of leidinggevende aan verandering.
 • Je hebt kennis over verandermodellen en past deze gericht toe.

Reviews

9 / 10

05-11-2021 | Luco Overvoorde

Heerlijke training waarin zowel de theorie over hoe leiding te geven aan verandering als ook de praktische uitvoerbaarheid aan bod komen. De geboden theoretische kaders zijn helder en worden aan de hand van veel voorbeelden toegelicht. Daarnaast heb je zelf als leider een hele belangrijke rol over hoe je de verandering vormgeeft en begeleidt, waarbij een belangrijk deel wordt bepaald over hoe je zelf als persoon bent. Hier weet Myriam je als geen ander op te coachen en je zo echt beter te maken. Daarnaast is er nog de groep waar je mee kan sparren en reflecteren, wat waardevol is. De randzaken als locatie zijn goed verzorgd. Aanrader!

8 / 10

21-01-2020 | R de Pagter

De training Leidinggeven aan Verandering heb ik ervaren als een intensieve en fijne training. Deze training gaat niet alleen over de theorie van veranderen maar vooral over hoe je zelf in een verandering beweegt en welk gedrag je vertoont in verschillende situaties. Met deze inzichten ben ik aan de slag gegaan om mijn gedrag te veranderen. Onlangs kreeg ik van mijn collega’s de feedback dat deze verandering in mijn gedrag zien. Zij praten zelfs van een Risto 2.0!

10 / 10

24-05-2019 | Marc Kessler

Dit is opleiding van hoog niveau door een in één woord geweldige opleider/coach. In een combinatie van trainingsdagen met een groep en individuele coaching lag de nadruk erop dat elke deelnemer (met een formele of informele leidinggevende positie) in zijn werkomgeving een daadwerkelijke verandering moest doorvoeren. Het grote voordeel vond ik dat door deze doelstelling de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers en het vergroten van het zelfinzicht alleen een middel en nevendoelstelling waren. Dat is verfrissend ten opzichte van opleidingen die de persoonlijke ontwikkeling als doel centraal stellen.

10 / 10

26-04-2019 | Niels Rambags

In maart 2019 een zeer inspirerende Leergang Leidinggeven aan Verandering afgerond bij Van Harte & Lingsma. Niet alleen voor mijn werk, maar ook (of misschien wel vooral) voor mezelf zo goed geweest. Hulde voor de zeer prettige en ervaren trainster, Myriam Emmen (ook voor de coaching) en voor mijn mede cursisten! Zonder hen was deze Leergang niet zo geslaagd geweest als dat die nu was. Mooi om bij iedereen zo’n mooie ontwikkeling te hebben mogen zien op werk- en persoonlijk vlak. Iedereen die iets zoekt in Leidinggeven aan Verandering in combinatie met coaching en intervisie kan ik deze Leergang van harte aanbevelen!

10 / 10

25-04-2019 | Robert Rijnberg

Inspirerende locatie’s, uitdagende situatie, uitgedeelde boekjes, gastspreker en het inzicht krijgen in je eigen valkuilen en gewoontes.
Het is mooi om te ervaren hoe tijdens de cursus je leerdoelen en eigen inzichten wijzigen.

Meer reviews laden

Trainingsdata

19 december

 • Module 1 19 / 20 december 2022
 • Intervisie 1 12 januari 2023
 • Module 2 26 / 27 januari 2023
 • Intervisie 2 17 februari 2023
 • Module 3 9 / 10 maart 2023
 • Intervisie 3 7 april 2023
 • Module 4 21 april 2023

Praktische info

Duur

7 dagen (3 blokken van 2 aaneengesloten dagen met avondprogramma, incl. overnachting en een blok van 1 dag) + Intakegesprek + 3 individuele coachingsgesprekken + 3 intervisie-bijeenkomsten.

Investering

Trainingskosten € 5795,- (excl. BTW)
Accommodatiekosten € 1180,- (excl. BTW)

Een factuur ontvangen zonder BTW? Lees meer over de voorwaarden. Voor deze training kun je gebruik maken van het STAP-Budget.

Locatie

Een conferentieoord op de Veluwe

Opleidingsniveau

hbo+

Vereiste niveau

hbo werk en denkniveau

Groepsgrootte

8 tot 12 deelnemers

Persoonlijk advies.
Omdat we weten dat
iedereen anders is.