Wat is een ontwikkelassessment? Het is dé manier om verder te komen als mens, en dus als organisatie. Het ontwikkelassessment is een test waarmee we op zoek gaan naar wat een medewerker al in huis heeft en wat met een beetje aandacht kan groeien. Wat is de persoonlijkheid, wat zijn de sterktes en wat zijn de ontwikkelpunten? Waar ligt de ruimte en dus de kans om te groeien en welke aspecten dreigen die ontwikkeling tegen te houden? En sluiten de ontwikkelmogelijkheden aan bij de doelen van de organisaties? Dat zijn vragen waar we met een ontwikkelassessment antwoord op vinden. We maken het onzichtbare zichtbaar. Hoewel onze ontwikkelassessments mensgericht zijn, worden ze altijd op maat gemaakt naar wens van de organisatie. Dat zorgt ervoor dat je als organisatie precies weet waar je aan toe bent.

Wil je meer informatie over Assessments of een persoonlijk adviesgesprek?

Assessments brochure

Wil je meer informatie over Assessments of een persoonlijk adviesgesprek?

Assessments brochure

Ontwikkelassessments inzetten – waarom?

De essentie van het ontwikkelassessment is het inzichtelijk krijgen van de mens en zijn/haar potentie in relatie tot een bepaalde functie(richting). De specifieke redenen waarom je ontwikkelassessments als bedrijf kunt inzetten lopen uiteen. Trekt jouw bedrijf bijvoorbeeld veel jong talent aan? Dan kan een ontwikkelassessment van waarde zijn om dat talent richting te geven. Dat mes snijdt aan twee kanten, omdat zowel de organisatie als de deelnemer van het ontwikkelassessment baat heeft bij de inzichten die eruit volgen. Een andere situatie is dat je medewerkers met behulp van een ontwikkelassessment wilt ondersteunen in hun ontwikkeling naar een andere functie. Waar je het als organisatie ook voor inzet, wij richten onze ontwikkelassessments in zodat het antwoord geeft op jouw vraagstuk. Inzicht in de mens staat daarin natuurlijk centraal. Uiteindelijk ontvang je een helder rapport met een concreet ontwikkeladvies.

Ontwikkelassessment bij vanHarte&Lingsma

Tijdens onze ontwikkelassessments staren we ons niet blind op ronkende cv’s en uitmuntende cijfers, maar speuren we liever naar de werkelijke essentie: de mens. Wij maken het onzichtbare zichtbaar. Nieuwsgierig als we zijn, willen we ontdekken wie iemand echt is. Wat iemand echt wil. En waarom. Zodat jij op basis van een compleet mensbeeld zekerheid hebt over een optimale match tussen mens en functie. Door de onderscheidende combinatie van meten en coachen en onze persoonsgerichte aanpak is de herkenning en acceptatie van de resultaten groot. Mensen nemen verantwoordelijkheid voor de zelf te nemen stappen en bereiken concrete en duurzame resultaten in hun persoonlijke ontwikkeling. Zakelijk én privé.

Met behulp van de kennis en expertise die we door de jaren heen hebben opgedaan, weten we ontwikkelassessments op een succesvolle manier af te stemmen op zowel de deelnemers als de doelen van de organisaties. Daarnaast hanteren we open en korte communicatielijnen, zodat alle belanghebbenden altijd goed op de hoogte zijn. Onze ontwikkelassessments zijn maatwerk. Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw ontwikkelassessment(s)? Neem contact op met onze assessment adviseur Erika Zeulevoet voor meer informatie.

 

Drie stappen van een ontwikkelassessment

Het ontwikkelassessment van vanHarte&Lingsma bestaat uit de volgende drie stappen.

Stap 1 – Intake

Het begint met een intake. Op basis hiervan maken we het ontwikkelassessment op maat, zodat het past bij de organisatie én bij de deelnemer van het ontwikkelassessment.

Stap 2 – De assessmentdag

Een ontwikkelassessment duurt meestal een dag en bestaat altijd uit verschillende onderdelen. Een interview met een NIP-geregistreerde psycholoog, één of meerdere praktijkopdrachten (rollenspelen) met feedback en COTAN-gecertificeerde intellectuele capaciteitentesten worden vaak ingezet. Voorafgaand aan deze dag worden online persoonlijkheidstesten en een waardenvragenlijst ingevuld.

Stap 3 – Het assessmentrapport

Binnen vijf werkdagen na het ontwikkelassessment bespreken we het rapport met de deelnemer en sturen het na diens toestemming naar jou. Het rapport wordt uiteraard afgestemd op de doelen die uit de intake naar voren zijn gekomen. Het rapport heeft altijd als doel om jou en de deelnemer concrete handvaten te geven voor verdere ontwikkeling.

Meer weten over onze assessments?

Download de brochure

Mail met onze adviseur assessments