Verbeter je communicatie en effectiviteit voor de rest van je leven

KIG communicatie, interactie en gesprekstechnieken®

Diepgaande communicatietraining

Kun je geen ‘nee’ zeggen? Val je gelijk met de deur in huis? Druk je altijd je eigen wil door? Of slik je juist je mening in? Overschreeuw je jezelf als je boodschap niet aankomt? Of draai je als volleerd conflictmijder liever om de hete brij heen? Effectief communiceren is bepaald geen abc’tje; het is een levenskunst. Een kunst die je dankzij KIG in de vingers kunt krijgen.

Eerstvolgende startdata

15 mei bijna vol

Toon alle (beschikbare) data

Duur

8 dagen

Groep

8 tot 12 deelnemers

Investering

Training € 4.195,-

Accommodatie € 1.475,-

“Ik ontdekte een nieuwe versie van mezelf.”

Els de Groot - KIG communicatie interactie gesprekstechnieken 1

Het verhaal van Els de Groot – HR adviseur

Over de KIG: communicatie, interactie, gesprekstechnieken

Deze diepgaande communicatietraining gaat verder dan het aanleren van vaardigheden en gesprekstechnieken. We leren je inzien waarom je doet zoals je doet en tonen je waar de schoen wringt. Daarnaast ga je praktisch aan de slag om je zelfvertrouwen en assertiviteit te vergroten. Hierdoor verbeter je jouw persoonlijke effectiviteit voor de rest van je (werkende) leven.

De KIG: communicatie, interactie, gesprekstechnieken in het kort

Tijdens deze persoonsgerichte training combineren we een minimum aan theorie met een maximum aan praktijkgerichte (communicatie)oefeningen. Van groepsopdrachten tot een persoonlijkheidstest en van een communicatiegame met acteurs tot kwalitatieve feedbacksessies. Onze betrokken trainers stemmen de oefeningen af op jouw behoefte en maken je daarbij bewust van je gedrag. Zo vergroot je spelenderwijs je zelfinzicht, verbeter je jouw communicatieve vaardigheden en maak je nieuw gedrag eigen. Oftewel: na de KIG stap je vol zelfvertrouwen de werkvloer op als je meest effectieve zelf.

Resultaten

 • Je communicatievaardigheden, gesprekstechnieken, persoonlijke effectiviteit én persoonlijk leiderschap zijn fundamenteel en duurzaam verbeterd.
 • Je hebt meer zelfvertrouwen waardoor je makkelijker communiceert.
 • Je overtuigingskracht is gegroeid en je weet beter te begrenzen.
 • Je hebt meer begrip voor anderen en kunt daardoor beter samenwerken.
 • Je ervaart meer werkplezier en minder stress.

Reviews

8 / 10

29-06-2022 | Dols

Afgelopen half jaar heb ik mogen deelnemen aan de KIG. De KIG verraste mij doordat middels een intensief traject ik opnieuw inzichten over mijn persoonlijke ontwikkeling heb opgedaan, ondanks een eveneens intensief traineeship een aantal jaren geleden. De training gaat naar mijn idee meer over persoonlijk leiderschap dan daadwerkelijk over het aanleren van nieuwe gesprekstechnieken. Middels de training ga je dieper in op je persoonlijke drijfveren en blokkades in interacties met anderen. Je leert interacties vanuit verschillende perspectieven te begrijpen en krijgt handvatten om in gesprekken een andere keuze te maken en zo patronen te doorbreken (met resultaat). Bij het oefenen met nieuw gedrag worden deelnemers door acteurs uitgedaagd om dit in de praktijk toe te passen. Daarbij was ik persoonlijk (positief) verrast door de kwaliteit van de acteurs. Tegelijkertijd mag de training hier best nog wat meer afstemming zoeken met de persoonlijke leerdoelen.

8 / 10

05-05-2022 | Reinier Cuperus

Vond de opzet in drie blokken en de opbouw erin, de groepsgrootte en de trainer erg goed. Training heeft mij voldoende bagage gegeven om verder te werken aan mijn professionele ontwikkeling

9 / 10

11-03-2022 | Petra .

De KIG was voor mij een heel complete training om communicatievaardigheden in de breedste zin van het woord te verfijnen. De opbouw van de training is heel inhoud wordt afgewisseld met oefen en reflectiemomenten, met danwel zonder acteurs. Heel leerzaam! Hoe verder je in de training komt, hoe meer puzzelstukjes voor mij in elkaar vielen. De basis hierin ‘persoonlijk leiderschap’ is waar continu op terug gevallen wordt waarbij autonomie/zelfregie/dichtbij jezelf blijven sleutelwoorden zijn. Ik ben me door deze training bewust geworden van mijn patronen in communicatie en mijn aannames/verwachtingen hierin. Door middel van oefening, reflecties en vele uitdagende situaties heb ik hierin gevonden hoe ik hiermee kan dealen of situaties op een andere manier kan aanvliegen. De trainster Eva is kundig en prikkelend, de locatie met zorg uitgekozen. Ik heb veel geleerd van het groepsproces ook al had een ieder een andere achtergrond. Het zijn zeer intensieve dagen geweest; maar ik gun iedereen deze ‘spiegel’, omdat het een basis kan vormen voor een autonome en authentieke toekomst.

8 / 10

25-02-2022 | Ruben Zoutewelle

De KIG cursus heb ik als erg waardevol ervaren. Het is een intensieve cursus en je wordt uitgedaagd om met jezelf aan de slag te gaan. We hebben 2 maal met acteurs geoefend, wat ik als erg leerzaam heb ervaren. Dit was een spiegel die voorgehouden werd wat tot waardevolle inzichten leiden.

10 / 10

14-02-2022 | Sonneveld

Onlangs heb ik de KIG training afgerond. De training heb ik als zeer waardevol ervaren, zowel zakelijk als prive. De training zet je echt aan het denken, waarom doe ik zoals ik doe. Nu aan de slag met alles wat ik geleerd heb!

9 / 10

09-11-2021 | Ellen Hermans

Het is een cadeautje aan jezelf deze training! Ik heb er zowel prive als werk gerelateerd heel veel aan gehad.De training zit goed in elkaar. Je krijgt theoretische handvatten en veel kansen om te oefenen, zeker in ons geval want we hadden een kleine groep ivm corona. Wanneer je je open durft te stellen en ervoor wilt gaan is deze training een aanrader. De locatie waar de training gegeven word is weloverwogen en heerlijk. Voor mij is niets fijner om tijdens, maar vooral na een enorm intensieve dag, even lekker rond te kunnen wandelen in het bos. En als laatste wordt deze training gegeven door een enorm betrokken en gedreven trainster (Eva) die je weet te motiveren om net dat extra stapje te zetten. Kortom twijfel je …niet doen, het is intensief, confronterend en emotioneel maar zeker de moeite waard!

8 / 10

04-11-2021 | Steven Lens

Je leert hoe je overkomt op anderen en hoe andere mensen jouw zien. In verschillende opdrachten ga je aan de slag om dit te veranfderen en te verbeteren op de punten waar dit nodig is. Dit alles in een prettige en rustige leeromgeving. Een goede investering in jezelf.

9 / 10

12-02-2021 | M van Veen

Een dikke aanrader! Een intensieve, maar verhelderende training. De training bestaat uit 3 delen van meerdere dagen in een hotel. Hierdoor ontstaat er een bijzondere band binnen de groep. Dankzij de groep, training en niet te vergeten top trainster (Eva) hele mooie inzichten verkregen waar ik tot op de dag van vandaag (zowel privé als zakelijk) erg blij mee ben!

9 / 10

21-01-2021 | Michiel Van Ardenne

Het was een intensieve interactieve training, waar we veel handvatten hebben gekregen om in de toekomst het geleerde in de praktijk te kunnen blijven brengen, en ook tijdens de cursus al veel kunnen oefenen, buiten eigen comfortzone. Top.

9 / 10

20-01-2021 | Margreet Tijms

Ik had deze opleiding al lange tijd op mijn wensenlijstje staan en m’n verwachtingen werden zeker waar gemaakt.

De training zit goed in elkaar, in 2 keer 3 dagen en 1 keer 2 dagen ga je echt de diepte in. Juist doordat je even uit je ‘normale’ wereld stapt heb je ruimte om heel bewust bezig te gaan met je eigen ontwikkeling. Je bepaalt zelf waar je aan wilt werken en zo ben je steeds echt bezig met de uitdagingen die jij aan wilt pakken.

Ik vond de topelementen van deze training:
– Goede trainer en coach die echt meedenkt, doorvraagt, de vinger op de “zere” plek legt en je helpt te bedenken waarom maar vooral ook wat een alternatief kan zijn.
– Boksen op dag 2 gaf echt inzichten, mooi om te zien hoe uitdagingen die je in je werk hebt ook terug te zien zijn in de manier waarop je beweegt.
– Goede afwisseling met een korte basis in de theorie die je vervolgens gaat toepassen op jouw situatie, en waarmee je volop gaat oefenen, samen met je groepsgenoten en de laatste dag met acteurs.
– Veel aandacht voor wat je er ook echt mee gaat doen, je maakt je eigen actieplan en daar blijf je ook steeds aan werken.
– Mooie locatie middenin de natuur

9 / 10

19-01-2021 | Arie Roy

De training bestond uit drie blokken en was een unieke ervaring. Naast theorie waren er vele soorten oefeningen waaronder een boks clinic, rollenspel, oefeningen met acteurs. Het begint met het formuleren van je eigen leerdoelen en die komen vaak terug in oefeningen, zelfs in de boks clinic. De sfeer op de training was open en gebaseerd op vertrouwen. Je maakt lange dagen met je mede cursisten, aan het eind van de dag ben je gesloopt maar voldaan. De bosrijke omgeving en het hotel waren uitstekend.
Na ons eerste blok brak Corona uit waardoor het tweede en derde blok verschoven werden maar gelukkig toch door konden gaan.
De vele oefeningen laten zien hoe moeilijk communicatie kan zijn en je krijgt voldoende gelegenheid om ander gedrag te oefenen en daarvan te leren.

Het was een leerzame ervaring die ik niet snel zal vergeten.

Arie Roy

9 / 10

01-09-2020 | Walter van den Berg

Een zeer geschikte training om jezelf beter te leren kennen. Hier gerichte handvatten uithalen om zowel zakelijk als privé beter van te worden.

Het leven wordt zo een stuk leuker en makkelijker. Ik voel me dankbaar dat ik me heb opgegeven voor deze krachtige training.

mijn Quote:
“Doormiddel van deze training heb ik versneld levenservaring opgedaan”

Groeten Walter

8 / 10

28-04-2020 | Shah

KIG heeft bijgedragen aan mijn ontwikkeling in de communicatie en interactie. Mijn valkuil was dat ik mij vaak verbaal aangevallen voelde en een defensieve houding in nam. De training heeft mij inzicht gegeven waarom ik op die manier reageerde en samen zijn we tot een oplossing gekomen.

10 / 10

05-03-2020 | Marjan de Weerd

Een training die wat mij betreft veel verder gaat dan communicatie, interactie en gesprekstechnieken, zeker met Marieke als trainer. Deze training laat je nadenken waarom je de dingen doet zoals je ze doet, is confronterend, laat je zien en oefenen hoe het anders kan. Een cadeau voor jezelf!

9 / 10

04-03-2020 | Nancy Huijbregts

Het was een hele goed in elkaar gezette cursus. Wel pittig.
De trainer en anderen die hebben meegeholpen aan deze cursus raakten precies de goede snaren wat deze cursus voor mij heel effectief maakte.
De locatie was goed uitgekozen, wel wat ver reizen, maar met de overnachtingen goed te doen.

9 / 10

19-11-2019 | Mike van Koppenhagen

Goede opbouw van de blokken. Duidelijke communicatie in hoofdlijnen. klein detail;
Wellicht handig om bij blok 1 aan te geven dat sport kleren geen overbodige luxe zijn.

Verder is er voor mij meer duidelijk geworden dan waar ik van te voren op had gehoopt. Een wijze les die ik eigenlijk de rest van mijn leven goed kan gebruiken. Bedankt daarvoor!

9 / 10

19-11-2019 | Karlijn Snel

Een hele goede cursus. Je leert veel over jezelf, waar je gedrag vandaan komt en wordt goed begeleid om gedrag wat je wilt veranderen aan te passen. Soms had ik nog wel graag wat extra theoretische achtergrondinformatie gehad. De locatie was goed en de trainer uitstekend. Leuke en passende opdrachten en oefeningen, ik heb ontzettend veel geleerd.

9 / 10

31-10-2019 | Gijs van Duffelen

Ik vind de KIG een training, die zoveel meer brengt dan verwacht.
Eva heeft het vermogen om iedereen aan boord te krijgen en een groep te verbinden. Eva kan op een begrijpbare wijze inzicht geven hoe communicatie werkt, hoe je het nu doet, helpt je uitvinden waarom je het zo doet, helpt je uitvinden hoe je het zou willen doen, hoe je hier komt en wat je kan doen om het vast te houden. Een fijne afwisseling van theorie en praktijk, met een sportief element en ondersteund door acteurs en natuurlijk het belangrijkste de mede cursisten. Je leert een boel fantastische mensen kennen met respect voor wat je wel en zeker ook wat je niet wilt delen. Deze training doet wat het belooft en net iets meer. Dankjewel!

10 / 10

30-10-2019 | Frenk Smit

Een training waarbij ik absoluut uitgedaagd werd en heel veel leerde over mezelf en waar mijn onbewuste blokkades zitten in de communicatie. Ik heb nog bijna elke dag een moment waarop ik een leerpunt uit de training in kan zetten. De opzet van de training is uitstekend, maar voor mij maakte de trainer het pas echt compleet.

9 / 10

13-08-2019 | Olaf van Campen

Prima cursus. Relatief veel en lange cursusdagen, maar achteraf gezien ook de tijd nodig gehad. Inzicht in eigen handelen gekregen en geleerd om je eigen valkuilen te omzeilen. Tijdens de cursus ook veel tijd om ervaringen te delen en te observeren hoe mede cursisten bepaalde gesprekstechnieken gebruiken.

9 / 10

26-07-2019 | Heleen Uitslag

Erg goede training waarbij je veel over jezelf en je blokkades in gedrag en communicatie leert. Er wordt veel tijd besteed om de struikelblokken en leerdoelen helder te krijgen, maar dit werpt zeker zijn vruchten af tijdens de rest van de training. Je krijgt theoretische handvatten maar ook veel kans om te oefenen, zowel tijdens de cursus als tussen de blokken door op het werk. Door feedback van de trainer en de groep zie je dat jij en je groepsgenoten groeien. Kortom, zeker een aanrader om bewust te zijn hoe je kunt en wilt communiceren in de verschillende rollen die je hebt in het leven.

10 / 10

15-07-2019 | L. Smits

Hele goede cursus. Veel onnodige blokkades weg en veel keuze mogelijkheden erbij gekregen. Praktische oefeningen gedaan waardoor ik dat nu ook kan toepassen.
De cursus wordt als groepscursus gedaan en de groep helpt je enorm. Je hoort niet alleen van de docent de theorie, maar je ziet ook om je heen wie dezelfde issues heeft en hoe die dat oplossen.

9 / 10

05-07-2019 | Harry Sterenborg

De locatie was top! De manier waarop de training gegeven werd, vond ik bijzonder en heb dit als erg prettig ervaren. Er was ruimte voor ieders persoonlijke situatie en alle oefeningen en opdrachten zijn in relatie tot al die situaties treffend. Ik heb veel geleerd en bij het maken van elke kleine of grote stap denk ik terug aan de handvaten die we daarvoor hebben gekregen, van de trainer(s) en van elkaar. Dankbaar voor alles wat we hebben mogen leren. Ik had deze training niet willen missen!!

10 / 10

11-06-2019 | Marco Koens

Wat was er goed, nou ja bijna alles wel. in het begin een beetje aftastend hoe of wat maar al heel snel een vertrouwd en veilig gevoel gekregen en niks aan twijfel over gelaten, ik moet hierbij ook mijn credits aan eva geven op zo een positieve sturende wijze cursus geven vind ik echt super. ik heb er al veel aan gehad en denk er nog vaak aan terug.. Bedankt!! enige minpuntje wat ik kan bedenken is dat blok 3 op een andere locatie was maar hier kon vh&l niks aan doen

9 / 10

24-05-2019 | Simone Peeters

Het was een ontzettend interessante training met een enthousiaste coach. Door haar directe benadering maar wel met veel gevoel, voelde het veilig genoeg om echt met de inhoud aan de slag te gaan en te oefenen. Je werd op je verbeterpunten gewezen, geprikt en uitgedaagd. De locatie was prima, in alle rust, mooie omgeving. Er was genoeg ruimte per dag om even op jezelf te zijn en alle indrukken te verwerken. Ik zou deze training aan iedereen aanraden.

10 / 10

25-04-2019 | Nico Burhenne

Het betrof voor mij een training die mijn ogen heeft geopend en waar ik in het dagelijks leven (zowel werk als privé) veel aan heb.

De manier van “confronteren” en bespreken was zeer verhelderend en leerzaam voor de toekomst.

9 / 10

12-03-2019 | Anouk de Jager

Het was een hele fijne training, goede opbouw, duidelijke structuur en ook heel gemakkelijk om even terug te pakken naar het cursusmateriaal om jezelf ergens aan te herinneren.
Veel vertrouwen in de groep waardoor er veel ruimte was om jezelf te ontwikkelen door uitproberen.
De locatie waar de training gegeven werd was een Bilderberg hotel, fijne kamers, goed eten en voldoende keus.
De training sloot af met een game in het laatste lesblok, waarbij acteurs betrokken waren, door het vertrouwen dat in de groep is ontstaan in de voorgaande lesblokken durfde ik echt uit te proberen en de directe feedback die daaruit kwam is supergoed toepasbaar. Ook leer je enorm veel van kijken naar je medecursisten en zien hoe zij veranderen en ook hoe zij dingen aanpakken.

9 / 10

11-03-2019 | thomas kooiman

Heel goede cursus die je goed helpt in je ontwikkeling. Goed om voor de start te beginnen met een duidelijk leerdoel, zodat je met iets concreets aan de slag kan tijdens de cursus. Goede trainer, hele fijne locatie, en garantie op veel inzichten die je verder gaan helpen in je carrière. Van harte(!) aanbevolen.

8 / 10

15-02-2019 | Joris Nijssen

De cursus was erg goed dit omdat de leidster (Roos) en de groep erg direct zijn, dit geeft als resultaat dat je vanzelf alles gaat vertellen. Voor de groep geeft dit een goed inzicht hoe je bent als persoon wat vervolgens goede feedback oplevert. Een goede feedback geeft een goed inzicht hoe mensen over je denken, dit geeft stof tot nadenken waaruit jezelf conclusies kan trekken welke punten je nog aan jezelf wil verbeteren. Het heeft mij wel geleerd om directere vragen te stellen aan personen en goed door te vragen.

8 / 10

06-09-2010 | Ivar

Een training waar je met de basis (jezelf) begint te bouwen. Wie ben ik , waar ga ik naar toe? Hoe kom ik daar?
Een training vol emotie, plezier, ontdekkingen.
Een aanrader!

9 / 10

20-06-2010 | Linda

Een zeer waardevolle training met een goede mix van theorie, praktijk en uitdieping van persoonlijke kwaliteiten en verbeterpunten. Ik heb een goed inzicht gekregen in waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe. Daarnaast heb ik handvaten gekregen om meer uit me zelf te kunnen halen.

9 / 10

19-06-2010 | Sigurd de Jong

Ik ben blanco de training ingegaan. Het was erg zwaar maar de essentie kwam feilloos boven. Ik ben mezelf een aantal malen behoorlijk tegengekomen en er is me een hoop duidelijk geworden. Ik ben kortgezegd laaiend enthousiast over de training. Ook nog een compliment over de trainster, ze was zeer terzakekundig en gedreven. De faciliteiten waren ook dik in orde dus al met al een prima geheel.
Ben erg blij dat ik dit heb mogen meemaken.
Yeah Man!!

9 / 10

12-02-2010 | Ton Epskamp

een geweldige trainer. een geweldige groep. een geweldige training.
een geweldig moment in mijn leven bepalend voor de rest van mijn leven.

8 / 10

07-02-2010 | Anoniem

Aan training gehad: scherp gesteld wat ik al wist samenstelling groep: goed, maar volgens mij kan een groep nooit niet goed samengesteld zijn, gewoon op zoek gaan naar de gemene deler

docent: goed

aansluiting inhoud op dagelijkse praktijk: vooral de oefeningen voor de uitleg van de theorie en de rollenspellen

9 / 10

20-01-2010 | Peter

Het is een prachtige ervaring geweest, die ik nooit meer zal vergeten. Het programma was goed afwissellend (niet te droge stof). De invlulling van de trainster was uiterst prettig, ze was betrokken en kwam niet belerend over.
Met de andere cursisten heb ik het erg getroffen. Het was een fantastische groep. De training is een absolute aanrader voor iedereen die zich persoonlijk meer wil ontwikkelen.
Echte “eye openers” waren het persoonlijke gedrag en het effect daarvan op andere.

8 / 10

10-01-2010 | Janneke

De cursus vond ik intensief maar zeer verhelderend. Een aanrader voor iedereen die zijn communicatie vaardigheden verder wil ontdekken, ontwikkelen en goed leren inzetten. Doordat de inhoud, locatie en organisatie goed in elkaar zit kon ik me volledig concentreren op de cursus.

Meer reviews laden

Trainingsdata

15 mei

bijna vol

 • Module 1 15 / 16 / 17 mei 2023
 • Module 2 19 / 20 / 21 juni 2023
 • Module 3 22 / 23 augustus 2023

6 juni

 • Module 1 6 / 7 / 8 juni 2023
 • Module 2 18 / 19 / 20 juli 2023
 • Module 3 6 / 7 september 2023

5 juli

 • Module 1 5 / 6 / 7 juli 2023
 • Module 2 30 / 31 augustus, 1 september 2023
 • Module 3 1 / 2 november 2023

21 augustus

 • Module 1 21 / 22 / 23 augustus 2023
 • Module 2 25 / 26 / 27 september 2023
 • Module 3 27 / 28 november 2023

4 september

 • Module 1 4 / 5 / 6 september 2023
 • Module 2 24 / 25 / 26 oktober 2023
 • Module 3 20 / 21 december 2023

18 september

 • Module 1 18 / 19 / 20 september 2023
 • Module 2 1 / 2 / 3 november 2023
 • Module 3 10 / 11 januari 2024

Praktische info

Duur

8 dagen (2 blokken van 3 aaneengesloten dagen met avondprogramma en 1 blok van 2 dagen, incl. overnachtingen)

Investering

Trainingskosten € 4.195,- (excl. btw)
Accommodatiekosten € 1.475,- (excl. btw)

Een factuur ontvangen zonder btw? Lees meer over de voorwaarden. Voor deze training kun je gebruik maken van het STAP-Budget.

Locatie

Een conferentie-oord op de Veluwe

Opleidingsniveau

hbo+

Vereiste niveau

hbo werk en denkniveau

Persoonlijkheidstesten

Conflicthanteringsstijlen, Assertiviteit, Persoonlijkheidsvragenlijst NEO-PI-3 en een boksworkshop.

Groepsgrootte

8 tot 12 deelnemers

Persoonlijk advies.
Omdat we weten dat
iedereen anders is.