Verbeter je communicatie en effectiviteit voor de rest van je leven

KIG communicatie, interactie en gesprekstechnieken®

Diepgaande communicatietraining

Wil jij je meer uit durven spreken tijdens meetings? Wil jij ‘nee’ kunnen zeggen? Wil jij goed kunnen uiten wat je voelt en mensen meekrijgen in jouw verhaal? Kortom: wil jij jouw communicatie duurzaam verbeteren en daarmee jouw impact vergroten? Gun jezelf dan de KIG.

Eerstvolgende startdata

Duur

8 dagen

Groep

8 tot 12 deelnemers

Investering

Training € 4.195,- (excl. BTW)

Accommodatie € 1.475,- (excl. BTW)

“Ik had verwacht naar buiten te lopen met tips en tricks, maar kreeg zoveel meer. Ik ontdekte een nieuwe versie van mezelf.”

Els de Groot - KIG communicatie interactie gesprekstechnieken 1

Het verhaal van Els de Groot – HR adviseur

Over de KIG: communicatie, interactie, gesprekstechnieken

In deze diepgaande communicatietraining leer je niet alleen communicatievaardigheden en gesprekstechnieken, maar krijg je ook een inkijk in jouw gedragspatronen. We laten je inzien waarom je doet wat je doet. Daarnaast ga je praktisch aan de slag om je zelfvertrouwen en assertiviteit te vergroten. Hierdoor krijg jij alle handvaten om jouw communicatie, je persoonlijke effectiviteit én persoonlijk leiderschap voor de rest van je (werkende) leven te verbeteren.

De KIG in het kort

De KIG bewijst zich al sinds 1985 als een van de best gewaardeerde en meest effectieve communicatietrainingen die er zijn. De training is persoons- en praktijkgericht, waarin de oefeningen variëren van groepsopdrachten tot een persoonlijkheidstest en van een communicatiegame met acteurs tot kwalitatieve feedbacksessies. Alles met ruimte voor jou als persoon, want onze betrokken trainers stemmen de oefeningen af op jouw behoefte en maken je daarbij bewust van je gedrag. Zo vergroot je spelenderwijs je zelfinzicht, verbeter je jouw communicatieve vaardigheden en krijg je alle handvaten om je nieuw gedrag eigen te maken.

Resultaten

 • Je persoonlijke effectiviteit en persoonlijk leiderschap zijn fundamenteel en duurzaam verbeterd.
 • Je leert communicatievaardigheden en gesprekstechnieken effectief in te zetten in de praktijk.
 • Je hebt meer zelfvertrouwen waardoor je makkelijker communiceert.
 • Je overtuigingskracht is gegroeid en je weet beter te begrenzen.
 • Je hebt meer begrip voor anderen en kunt daardoor beter samenwerken.
 • Je ervaart meer werkplezier en minder stress.

Reviews

9 / 10

19/09/2023 | Gerben Weert

12 jaar geleden heb ik KIM gevolgd, nu onlangs KIG, grote kans dat ik over een jaar of 12 weer H&L als eerste kies om me dan weer verder te trainen. Het is een goede begeleider van mijn carrière, zowel op de korte als lange termijn. Dit komt door de uitstekende trainers die ik beide keren had.

8 / 10

18/09/2023 | Jaap Jagt

Zeer professioneel en vaardig. Heel menselijk :P. Bedoel daarmee heel benaderbaar en toegankelijk. Ook buiten de training een fijn mens.

8 / 10

11/09/2023 | Tim Ursem

ik ging de training in met het idee veel te leren over mijzelf, dit is dan ook zeker gelukt. ik had vooraf niet verwacht op deze manier ook veel meer over anderen te kunnen leren.
uiteindelijk kan ik zeker zeggen dat de training mij heeft geleerd wat ik wilde, en meer.

8 / 10

07/09/2023 | Peter Kuipers

Een intensieve training waarbij je jezelf beter leert kennen. De trainers zijn zeer kundig en weten precies de goede snaar te raken zodat je verder komt.

9 / 10

07/09/2023 | Guinyfer Bianchi

Mijn ervaring met de training bij vanHarte&Lingsma is zeer positief. De begeleiding is professioneel en de inhoud van de training is doordacht en effectief. Het heeft me nieuwe inzichten gegeven en praktische tools aangereikt die ik direct in mijn dagelijks leven en werk kan toepassen. De trainer is deskundig en betrokken, wat bijdraagt aan een veilige en stimulerende leeromgeving. Ik zou deze training zeker aanbevelen aan anderen.

9 / 10

07/09/2023 | Martijn Fakkert

Veel theorie goed kort en bondig gehouden. Concreet gemaakt. Joris kan goed mee denken en prikkelen.

9 / 10

25/08/2023 | Yvonne Rouwhorst

Door deze training heb ik het gevoel weer regie te hebben op mijn leven en op de interactie met anderen: ik zou het iedereen aanraden! Geweldig om in een mooie omgeving met een goede trainer ruimte te hebben voor persoonlijke ontwikkeling.

9 / 10

25/08/2023 | Bob Stienstra

Mijn leervraag was persoonlijk van aard. Ik koos deze training omdat ik het gevoel had hier ruimte voor te krijgen. Een leerproces waarbij een effect is dat ik op mijn werk effectiever communiceer, maar het ging mij om een fundamentelere zoektocht; ik wil in staat zijn meer verbinding te vinden met mezelf om waardevollere connectie te maken.

Deze training sloot daar heel goed bij aan.

9 / 10

25/08/2023 | Jolanda Schuiling

vanHarte&Lingsma heeft de belofte voor een persoonlijke aanpak zéker waargemaakt. De trainer was bijzonder goed (creëerde bijvoorbeeld een veilige, geborgen maar wel uitdagende leeromgeving) en in combinatie met de training zelf (afwisselend theorie en praktijk, ruimte voor jezelf en ook voor anderen) heeft de KIG training me veel gebracht.

8 / 10

10/07/2023 | Jan Westland

De cursus was intensief en relaxed, inspirerend en waardevol. Ik heb nieuwe aandachtspunten in mijn communicatie leren herkennen waar ik nu concreet en dagelijks mee aan de slag wil en ben.

9 / 10

10/07/2023 | Marleen Treur

Deze training heeft mij zoveel meer gegeven dan ik had verwacht. Ik kan prima communiceren, meerdere collega's snapten niet (direct) dat ik de KIG training wilde volgen. "Jij praat zo makkelijk, je staat er heel zeker". En inderdaad van buiten klopt dat wel. Maar voor elke presentatie of voor elk gesprek met een onbekende had ik te veel spanning en stress of ik het wel kon. Dus bereidde ik me altijd voor op alle mogelijke scenario's. En dat wilde ik niet meer. Ik wilde comfort in mijn presentaties en gesprekken. Dat wat anderen al zagen, wil ik ook 'voelen'!
En dat comfort heb ik na deze training absoluut gevonden. Kan dat in zo'n relatief korte tijd? Ja blijkbaar! Je volgt niet alleen de training, maar wordt tussen de blokken door ook 'gedwongen' om ermee bezig te zijn. Gesprekken met je eigen collega's voeren, contact houden met je leerteam. En juist die onderdelen hebben mij ontzettend veel inzicht gegeven in waarom ik communiceer zoals ik doe of waarom ik die stress en onzekerheid voelde. En voor mij is het echt 'voelde', want natuurlijk is er nog gezonde spanning als ik iets nieuws aan ga, maar de ongezonde spanning is er niet meer.
En dat is voor mij ontzettend waardevol.

10 / 10

07/07/2023 | Monica Prenger

De KIG cursus geeft je persoonlijk veel inzicht in de hoe je communiceert en hoe je hier verandering in aan kan brengen. Super enthousiaste begeleiding vanuit van Harte&Lingsma.

9 / 10

06/04/2023 | Jurrie Oosterhuis

Het is het beste te omschrijven met "ze zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen".


8 / 10

05/04/2023 | Bart Rotte

degelijk, goede trainers en goede opbouw van lessen

9 / 10

03/04/2023 | Nicoline Bos

Mijn ervaring bij vanHarteLingsma is super goed – ik heb veel nieuwe inzichten opgedaan en handvaten gekregen om mee verder te gaan. Ik heb onwijs veel over mijzelf geleerd. De KIG heeft duidelijk een groter proces voor mij in gang gezet.

9 / 10

03/04/2023 | Nynke Haan

De opbouw van de training zit steengoed in elkaar. Het begeleidende boek is een heel fijn naslagwerk. De trainer heeft de theorie goed uitgelegd en super goede feedback gegeven aan mij en aan de groep.

8 / 10

03/03/2023 | Lisetta Bouwman

Goede ervaring!

9 / 10

15/02/2023 | Anke Zee

Fijne en leerzame training waarin er veel ruimte is om te leren met en van andere groepsgenoten in een prettige omgeving.

9 / 10

27/01/2023 | Vera Hoen

Veel doen, uit comfortzone, mooie combi van theorie en praktijk, verbinding, vertrouwen, openheid, heel veel leren

10 / 10

27/01/2023 | Naomi Keuning

Hele goede ervaring, vond het heel prettig om in groepsverband aan mijn leerdoelen te werken en de opzet van de cursus zorgde ervoor dat ik er gedurende de 3 maanden veel mee bezig ben gebleven. Ook het werken met een buddy werkte heel goed.

9 / 10

27/01/2023 | Rene Schuring

Voor mij is het de eerste training bij HL. Heel erg fijn, goed en professioneel. Verwachtingen zijn zeker uitgekomen en zal de training ook aanraden.

10 / 10

27/01/2023 | Karst Keijzers

De training is erg waardevol voor mij op persoonlijk en zakelijk vlak. De ervaring is dan ook erg positief.

10 / 10

27/01/2023 | Margot Daris

Ontzettend waardevol en een ervaring die ik de rest van mijn leven meeneem. Ik wilde de training volgen omdat ik vast liep op werk maar uiteindelijk ook super veel geleerd dat ik kan gebruiken in privé situaties.

9 / 10

27/01/2023 | Tom Arend

Zeer positieve ervaring en heel veel inzichten gekregen en van geleerd.

8 / 10

22/12/2022 | Alje Berghuis

Ik ben tevreden over de training bij vanHarte&Lingsma.

8 / 10

21/12/2022 | Judith Sanders

Ik heb in de KIG training veel geleerd over het hoe en waarom van communicatie. Naast de theoretische kennis was vooral het proces in de groep voor mij een verrijking. Het leren met en van elkaar in een veilige setting heeft mij veel gebracht.

9 / 10

19/12/2022 | Marcel Hulsbos

De training was goed opgebouwd. Met een goede afwisseling van theorie en oefeningen. Als deelnemer wordt je echt aan het denken gezet.

9 / 10

16/12/2022 | Martin Veldman

Mijn ervaring was zeer goed.

8 / 10

16/12/2022 | Désirée Berlage

Goed programma. Veel geleerd en inzichten opgedaan.

9 / 10

16/12/2022 | Robert Riet

Dat deze zeer goed mijn vraag heeft beantwoord. Na elk trainingsblok kwam ik met meer kennis / inzicht thuis. Wat weer energie gaf om hiermee aan de gang te gaan.

10 / 10

16/12/2022 | Terence Felipa

Ik kijk terug op een fijne, intensieve, maar vooral ook mooie training.
Af en toe afgevraagd wat het mij zou brengen, maar daar lag voor mij juist de uitdaging, namelijk dit uitspreken.
Na dit gedaan te hebben kon men daar rekening mee houden. Het is tenslotte mijn proces!

9 / 10

16/12/2022 | Johan Burger

Gaat echt de diepte in, doordat het 3 blokken zijn, tussen de blokken in ook tijd om in te dalen en in de praktijk te oefenen.

8 / 10

16/12/2022 | Erik Meijer

Deze training heeft mij inzicht gegeven in het waarom van mijn gedrag. Ik begrijp de valkuilen waar ik in stap en ik heb voldoende handvatten meegekregen om mij verder te ontwikkelen.

9 / 10

16/12/2022 | Cynthia Es

Goede ervaring. Hier kan ik echt iets mee in de toekomst.

9 / 10

16/12/2022 | Monique Knaap

Fijne training. Er is voldoende aandacht voor al onze eigen issues. Je leert veel van elkaar.

Meer reviews laden

Trainingsdata

10 januari

 • Module 1 10 / 11 / 12 januari 2024
 • Module 2 28 / 29 februari, 1 maart 2024
 • Module 3 24 / 25 april 2024

12 februari

bijna vol

 • Module 1 12 / 13 / 14 februari 2024
 • Module 2 26 / 27 / 28 maart 2024
 • Module 3 22 / 23 mei 2024

12 maart

 • Module 1 12 / 13 / 14 maart 2024
 • Module 2 23 / 24 / 25 april 2024
 • Module 3 19 / 20 juni 2024

3 april

 • Module 1 3 / 4 / 5 april 2024
 • Module 2 6 / 7 / 8 mei 2024
 • Module 3 11 / 12 juli 2024

15 mei

 • Module 1 15 / 16 / 17 mei 2024
 • Module 2 26 / 27 / 28 juni 2024
 • Module 3 29 / 30 augustus 2024

17 juni

 • Module 1 17 / 18 / 19 juni 2024
 • Module 2 20 / 21 / 22 augustus 2024
 • Module 3 21 / 22 oktober 2024

9 juli

 • Module 1 9 / 10 / 11 juli 2024
 • Module 2 3 / 4 / 5 september 2024
 • Module 3 6 / 7 november 2024

Praktische info

Duur

8 dagen (2 blokken van 3 aaneengesloten dagen met avondprogramma en 1 blok van 2 dagen, incl. overnachtingen)

Investering

Trainingskosten € 4.195,- (excl. btw)
Accommodatiekosten € 1.475,- (excl. btw)

Lesmateriaal is bij de prijs inbegrepen.

Een factuur ontvangen zonder btw? Lees meer over de voorwaarden.

Locatie

Een conferentie-oord op de Veluwe

Opleidingsniveau

hbo+

Vereiste niveau

hbo werk en denkniveau

Persoonlijkheidstesten

Conflicthanteringsstijlen, Assertiviteit, Persoonlijkheidsvragenlijst NEO-PI-3 en een boksworkshop.

Groepsgrootte

8 tot 12 deelnemers

Persoonlijk advies.
Omdat we weten dat
iedereen anders is.