Doorbreek de cirkel

Stoppen met doorgaan

In het hart van je patronen

 • Leef en werk vanuit vrijheid en autonomie.
 • Je hebt zicht op je afweermechanismen en de belemmerende patronen die jou in een vicieuze cirkel houden.
 • Je weet meer over (jouw) persoonlijk leiderschap.

Eerstvolgende startdata

14 oktober

Toon alle data

Duur

5 dagen

Groep

Max. 12 deelnemers

Investering

Training € 3.650,- (excl. BTW)

Accommodatie € 1.015,- (excl. BTW)

Informatie

Over Doorbreek de cirkel

De wereld van nu is complex, verbonden en altijd ‘aan’. Hoe houd jij zicht op jouw ontwikkeling? En zorg je dat jij niet onderaan jouw to do-lijstje komt? Je werkt hard en weet dat je meer in huis hebt dan je nu laat zien. Je wil meer creëren en bereiken. Vanuit jouw eigen visie, op eigen kracht. Maar iets houdt je tegen. Waarom durf je die knoop niet door te hakken? Waarom laat je jezelf leiden door de waan van de dag en ben je vaker reactief dan je zou willen?

In het hart van je patronen

Tijdens deze unieke training neem je de tijd en ruimte om te ontdekken wat je tegenhoudt. Je gaat op onderzoek uit en maakt werk van wat er voor jou toe doet. Je ontdekt wat voor jou van werkelijke waarde is en wat de wereld om jou heen nodig heeft. Welke acties en interacties vraagt dat van jou? Als je niet langer wil ronddwalen in jouw bekende vicieuze cirkels, maar eraan toe bent om belemmerende patronen en overtuigingen los te laten, dan is dit de training voor jou.

Je bent bij ons in goede handen

1000+

Tevreden deelnemers van meer dan 1000 verschillende organisaties

1985

Sinds 1985 leiderschapstrainingen en persoonlijke ontwikkeling

9,1

Hoe deelnemers onze trainingen beoordelen

Voor wie

Voor hen die toe zijn aan werken vanuit zingeving, vrijheid en eigenaarschap

Dit programma is geen traditionele training maar eerder een laboratorium voor de nieuwsgierige leider en professional, die eraan toe is om te werken vanuit zingeving, vrijheid en eigenaarschap. Je hebt een idee of een vraag waarmee je aan de slag wilt in dit open, creatieve proces. Je hebt het lef om in een proces te stappen dat niet vooraf is dichtgetimmerd. Je stelt je open voor nieuwe leerervaringen en bent daarmee bereid het nodige ongemak te doorstaan om verder te komen.

Hervind de bevlogenheid

Je krijgt zicht op het gedoe dat je in de weg staat om je eigen koers te volgen. Je ontdekt het effect van jouw houding op jezelf en je omgeving en oefent in een veilige omgeving hoe het anders kan. Je gaat naar huis met een verstevigde autonomie in de interactie en verbinding met anderen. Je haalt je doelen dichterbij, verbreedt je perspectief en gaat met bevlogenheid en energie weer aan het werk.

 • Opleidingsniveau: hbo+
 • Vereiste niveau: hbo werk- en denkniveau

“De ontwikkeling die je doormaakt, maak je door als mens. Dat helpt je niet alleen in je job, maar in je hele leven.”

Het verhaal van Dirk Renders - Director Field Sales bij DPG


Programma & Locatie

Programma & Locatie

Veluwe

Een inspirerende en rustige omgeving draagt bij aan jouw optimale leren en ontwikkelen. Dat is de reden dat we bij meerdaagse trainingen overnachten in een bosrijke omgeving. Deze training vindt plaats in een conferentieoord op de Veluwe.

Programma

Het programma bestaat 5 dagen (4 dagen incl. overnachtingen + 1 terugkomdag). Voorafgaand aan het laboratorium heb je een intakegesprek om jouw doel te verhelderen, kennis te maken met de trainers en een commitment met jezelf aan te gaan. Tijdens deze training zijn twee senior trainers faciliterend en bieden geen dichtgetimmerd programma aan, maar nodigen jou uit om in beweging te komen. De vorm van de training sluit aan bij de leervragen die op dat moment leven binnen de groep. Er wordt ruimte gemaakt voor ieders persoonlijke doel. Gedurende de training leid je jezelf (persoonlijk leiderschap) en werk je samen met anderen.

Online proeverij

In deze online proeverij laten we jou proeven van onze trainingen. Tijdens de proeverij is ruimte voor jouw leervragen, vragen over onze trainingen en over Van Harte & Lingsma in het algemeen.

Schrijf je in voor de online proeverij

Module 1 : In het hart van je patronen

In de training bewegen we van doelgericht werken via oplossingsgericht en situatiegericht naar ontwikkelingsgericht werken.

 • Ervaren van vicieuze cirkels en blokkades.
 • Onderzoeken van patronen van autonomie en verbinding.
 • De ruimte voelen voor de keus in eigenaarschap.

Module 2
: Terugkomdag

In de training bewegen we van doelgericht werken via oplossingsgericht en situatiegericht naar ontwikkelingsgericht werken.

 • Support.
 • Aanscherpen plan van aanpak.

Reviews

8.6 / 10

Deelnemers van meer dan 1000+ verschillende organisaties gingen je voor. Benieuwd naar hun ervaringen? Lees hieronder welke ontwikkeling ze hebben gemaakt als mens en leider.

Een hele fijne training voor mensen die het aandurven hun hardnekkige patronen onder ogen te zien. Van kwetsbaar naar kracht; van harte aan te bevelen!

Lees meer

Deze training heeft me echt in laten zien wat een ingesleten patroon is en waarom deze nu niet meer bij draagt aan mijn werk en privé.
Ik heb er meer energie van terug gekregen en ik voel dat ik de ruimte heb gemaakt om mezelf te laten zien.
Erg fijne training waarbij je snel tot de kern komt en door de intense week ook goed de diepte in kan.

Lees meer

Het heeft me meer inzicht gegeven en getriggerd om meer naar mezelf te luisteren. Niet maar door blijven hollen, maar bewust even rust nemen, doorademen en dan komt er weer nieuwe inspiratie en energie. Niet alles moeten, voordat je iets voor jezelf mag. Even in de natuur tot rust komen. Het is nog een ontdekkingsreis, soms ook buiten m'n comfortzone, maar het is een begin van de cirkel te doorbreken en het geeft meteen alweer nieuwe inspiratie/verse energie.

Lees meer

De training "Doorbreek de Cirkel" is de ultieme training als je met jezelf aan een specifiek vraagstuk wilt werken. De eerste vier dagen zijn intensief en biedt jou alle mogelijkheid en ruimte om jouw eigen vraagstuk te doorgronden. De ervaren trainers beiden je het benodigde maatwerk. Het gaf mij weer verrassende inzichten, waardoor ik in mijn leerproces weer een belangrijke stap kon zetten. In vergelijking met andere trainingen is hier overigens meer aandacht voor het ervaren en doorleven dan dat je veel theorie voorgeschoteld krijgt.

Lees meer

Investering

Investering

Trainingskosten € 3.650,- (excl. BTW)

Accomodatiekosten € 1.015,- (excl. BTW)

Onze trainingen zijn opgebouwd uit accommodatie- en trainingskosten. Voor de accommodatiekosten geldt dat wij geloven dat een inspirerende en rustige omgeving bijdraagt bij aan jouw optimale leren en ontwikkelen. Bij onze meerdaagse trainingen overnachten we daarom in een bosrijke omgeving. De prijs voor de accommodatie is inclusief ontbijt, lunch, avondeten en snacks.

Bij de trainingskosten zijn lesmateriaal of eventuele aanvullende interventies inbegrepen. Een factuur ontvangen zonder btw? Lees hier meer over de financieringsmogelijkheden.

Inbegrepen extra’s

 • Unieke opzet, leren vanuit ontdekking
 • De begeleiding van twee senior trainers
 • Jouw leerproces staat centraal

Inner Development Goals

Met deze training ontwikkel je jouw kwaliteiten en vaardigheden die verbonden zijn aan de volgende Inner Development Goals:

 • Zijn
 • Denken
 • Handelen

Trainingsdata Doorbreek de cirkel

14 oktober

 • Module 1 14 / 15 / 16 / 17 oktober 2024
 • Terugkomdag 3 december 2024

School voor Human Leadership

Het woord ‘school’ is terug te leiden naar het Griekse scholē, wat ‘vrije tijd’ betekent. De Grieken zagen vrije tijd als een ruimte waar je kon nadenken en onderzoeken.

In deze drukke en snel veranderende wereld hebben we deze ruimte hard nodig. Want als er bewegingsvrijheid ontstaat tussen wat je ervaart en hoe je acteert, kun je in plaats van reactief weer creatief zijn. Wanneer we het reageren vanuit ‘moeten weten’ afleren en komen naar ‘mogen zijn’ en samen onderzoeken, kan de werkvloer ervaren worden als een speelveld. Waar je mag oefenen, proberen en leren. Want juist de mens die lerend is, leidt. Dit zijn de uitgangspunten van onze School voor Human Leadership:

Open communicatie en invloed

Zelfinzicht

Bewust worden doe je op meerdere niveaus. Wij werken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Authenticiteit

Ieder mens beschikt over eigen-wijsheid. Onze taak is het ontlokken van deze wijsheid.


Ervarend leren

Vanuit bewustwording van je gedrag, de diepte in, kiezen, experimenteren en het eigen maken.

Open communicatie

Een ieder is aan te spreken op houding en gedrag. Open, eerlijk en transparant.

Dienend leiderschap

Horen wat groter is dan jou. Dat volgen en ernaar te handelen.


Persoonlijk advies. Omdat we weten dat iedereen anders is.

Hoi mens. Ben jij nieuwsgierig welke training bij jouw ontwikkeling past? Onze opleidingsadviseurs staan voor je klaar. Bel, mail of plan gemakkelijk een online adviesgesprek in.

‘Niemand wordt zichzelf alleen’
Marie-Christianne Frans, opleidingsadviseur