Coaching in de praktijk

Leer coachen voor meer impact in jouw werk

Vergroot je impact als coach op de werkvloer.


 • Je coacht op een effectieve manier die bij je past.
 • Je inspireert en motiveert je collega’s om hun persoonlijke resultaat te vergroten.
 • Je hebt waardevolle gesprekstechnieken geleerd en weet hoe je deze resultaatgericht inzet.

Eerstvolgende startdata

3 september bijna vol

Toon alle data

Duur

6 dagen

Groep

Max. 12 deelnemers

Investering

Training € 3.195,- (excl. BTW)

Accommodatie € 970,- (excl. BTW)

Informatie

Over Coaching in de praktijk

Word je vaak gevraagd voor advies door je collega’s? Komen ze juist naar jou als ze even vastzitten en niet verder kunnen? Twijfel je of coaching iets voor je is of weet je juist al dat je hierin verder wilt en ben je op zoek naar een goede basistraining?

Het (verborgen) potentieel buiten je comfortzone

Jouw coachingsvaardigheden vergroten: dat is waar deze praktijkgerichte training om draait. Tijdens deze training maak je kennis met verschillende coachmethodieken waardoor je erachter komt wat voor jou persoonlijk de optimale vorm van coachen is. Je ontdekt je eigen kwaliteit, talent en ontwikkeldoelen in begeleidingswerk en geeft vorm aan je eigen coachstijl. Zo weet je meer uit je collega’s te halen en vergroot je de impact binnen jouw organisatie.

Je bent bij ons in goede handen

1000+

Tevreden deelnemers van meer dan 1000 verschillende organisaties

1985

Sinds 1985 leiderschapstrainingen en persoonlijke ontwikkeling

9,1

Hoe deelnemers onze trainingen beoordelen

Voor wie

Voor de ervaren professional en de beginnend coach

Als jij de intrinsieke motivatie hebt om je collega’s vooruit te helpen om meer impact te maken in hun werk, dan is ‘Coaching in de praktijk’ voor jou gemaakt. Door je professionaliteit ben je goed in wat je doet, maar je bent op zoek hoe je anderen ook verder kunt brengen in hun ontwikkeling zonder hen te zeggen hoe het moet. Je denkt dat coaching wat voor je zou kunnen zijn en wil meer leren over hoe dit bij jou zou kunnen passen. Op de trainingsdagen heb je het lef om te reflecteren op je gedrag en om je open te stellen voor de feedback van je mededeelnemers. Buiten de trainingsdagen om breng je het geleerde direct in praktijk door intensief te oefenen met wat je hebt geleerd.

Coachen op theorie én praktijk

Na de training heb je theoretische achtergrond omtrent coachmethodieken in pacht en weet je vanuit ervaringen in de praktijk welke coachingsstijl het beste bij jou past. Je weet wat wel en niet voor jou werkt als coach, leert hoe je het beste in anderen naar boven haalt en hebt de effectiviteit én kwaliteit van jouw coachingsvaardigheden blijvend verbeterd.

 • Opleidingsniveau: hbo+
 • Vereiste niveau: hbo werk- en denkniveau
Boukje Wolfs - Coaching in de praktijk 1

“Een training vol bewustwording om mijn coachende kracht te zien en ervaren.”

Het verhaal van Boukje Dekker – Vergunningen manager bij Havenbedrijf Rotterdam N.V.

Programma & locatie

Programma & locatie

Veluwe

Een inspirerende en rustige omgeving draagt bij aan jouw optimale leren en ontwikkelen. Deze training vindt plaats in een conferentieoord rondom Utrecht.

Programma

Tijdens de 6 losse trainingsdagen van deze praktijkgerichte training ben je voortdurend bezig met jouw ontwikkeling als coach. Je proeft van de belangrijkste coachmethodieken, oefent met verschillende coachingsvaardigheden en past tussen de trainingen door het geleerde toe op de werkvloer. Coaching in de Praktijk kent een uniek leertraject met coachees: tijdens de training coach je twee mensen, zodat je veel vlieguren maakt. Het is daarom raadzaam om vóór de training twee mensen in je werk- of privé omgeving te vragen of ze door jou gecoacht willen worden. Dankzij deze combinatie van leren en doen vergroot je je kennis en kunde en vind je de coachstijl die bij je past.

Online proeverij

In deze online proeverij laten we jou proeven van onze trainingen. Tijdens de proeverij is ruimte voor jouw leervragen, vragen over onze trainingen en over Van Harte & Lingsma in het algemeen.

Schrijf je in voor de online proeverij

Module 1: Kennismaking

Verzamel de eerste beelden over coachen, vergroot je theoretische kennis en ga zelf actief aan de slag.

 • Leer over de vijf succesfactoren van coaching.
 • Ervaar welk gevoel je oproept als coach.
 • Voer je eerste coachgesprekken.

Module 2: Basis

Kruip in de rol van coach en coachee. Hoe kun je een oordeelvrije houding aannemen?

 • Ondervind wat voor gedrag en communicatie effectief is.
 • Krijg inzicht in je overtuigingen en patronen.
 • Maak kennis met de direct toepasbare theorie van de ‘Cirkel van 8’.

Module 3: Oplossingsgericht coachen

Ervaar hoe oplossingsgericht coachen werkt, Kijk vanuit optimisme en leer je weerstand te tackelen.

 • Oefen met de methodiek ‘oplossingsgericht coachen’
 • Leer de techniek van ‘de wondervraag’ te gebruiken.
 • Ervaar de kracht van positieve psychologie.

Module 4: Coachen op geluk

Vandaag sta je uitgebreid stil bij je werkgeluk, voldoening en zingeving.

 • Ontdek waar jouw kwaliteiten liggen en of je deze benut.
 • Stel de geluks-piramide op en sta stil bij jouw werkgeluk.
 • Oefen met de methodiek ‘coachen op geluk’.

Module 5: Provocatief coachen

Vandaag mag je de rebel in je loslaten, heilige huisjes omver schoppen en is niets te gek!

 • Zet lef en creativiteit in om mensen wakker te schudden.
 • Maak kennis met de tegendraadse methodiek van ‘provocatief coachen’.
 • Maak jezelf vrij van oordelen over hoe je hoort te coachen.

Module 6: Coachontwikkelplan

Presenteer je persoonlijke ontwikkeling en deel je jouw toekomstvisie als coach.

 • Verdiep verder in door jou bepaalde thema’s.
 • Presenteer je persoonlijke ontwikkeling met een moodboard
 • Bepaal en deel jouw toekomstvisie als coach.

Reviews

8.3 / 10

Deelnemers van meer dan 1000+ verschillende organisaties gingen je voor. Benieuwd naar hun ervaringen? Lees hieronder welke ontwikkeling ze hebben gemaakt als mens en leider.

Ik heb nieuwe inzichten over mezelf gekregen en handvatten met theorieën over het toepassen van modellen om anderen te coachen. Het helpt mij ook in het voeren van klantgesprekken welke regelmatig diepgaand van aard zijn en door deze training 'vanzelf' diepgaander van aard worden.

Lees meer

Op een prachtige, natuurlijke locatie bevindt zich een sfeervol gebouw waar ik onder leiding van Joris veel kennis kreeg overgedragen. Door Joris en deze training kreeg ik inzicht in mijn eigen valkuilen en kwaliteiten. Zijn vriendelijke en empathische benadering creëerde een veilige omgeving waarin ik me vrij voelde om te leren en te groeien. De interactieve sessies stimuleerden een band tussen de groepsleden, waardoor we samenwerkten en van elkaar leerden. Ik heb veel geleerd over coachen en heb verschillende technieken kunnen toepassen, zowel binnen de groep als daarbuiten. Dankzij deze ervaring voel ik me beter voorbereid en gemotiveerd om anderen te coachen en te begeleiden op hun pad naar groei en ontwikkeling.

Lees meer

Er wordt op een open, vrije manier van lesgeven vond ik heel fijn. Theorie wordt gestructureerd en op een prettige manier uitgelegd, en iedereen had ruimte om vragen te stellen en ervaringen te delen. Er werd veel geoefend met de theorie. En de mooie locatie, inclusief goede lunch, mag ook niet vergeten worden. Al-met-al een zeer positieve ervaring.

Lees meer

Het is een waardevolle training. De trainingsdagen zijn afwisselend; met gesprekken, theorie en opdrachten als groep, maar ook (coach)gesprekken in tweetallen al wandelend door het bos. Doordat je tussen de trainingsdagen gesprekken hebt met coachees, kun je direct oefenen met de leerstof. Dat werkt prettig. De training heeft ervoor gezorgd dat ik bewuster gesprekken inga en kan putten uit allerlei tools en theorie. Daarnaast heeft het bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling.

Lees meer

Investering

Investering

Trainingskosten € 3.195,- (excl. BTW)

Accommodatiekosten € 970,- (excl. BTW)

Onze trainingen zijn opgebouwd uit accommodatie- en trainingskosten. Voor de accommodatiekosten geldt dat wij geloven dat een inspirerende en rustige omgeving bijdraagt bij aan jouw optimale leren en ontwikkelen. Voor deze eengdaagse training verblijven wij daarom in een natuurrijke omgeving in het midden van het land.

Bij de trainingskosten zijn lesmateriaal of eventuele aanvullende interventies inbegrepen. Een factuur ontvangen zonder btw? Lees hier meer.

Inbegrepen extra’s

 • De laatste inzichten uit de theorie rondom coachen
 • Boek Gelukkig werken
 • Praktijkgerichte tussentijdse oefeningen 


Inner Development Goals

Met deze training ontwikkel je jouw kwaliteiten en vaardigheden die verbonden zijn aan de volgende Inner Development Goals:

 • Zijn
 • Verbinden
 • Samenwerken

Trainingsdata Coaching in de praktijk

3 september

bijna vol

 • Module 1 3 september 2024
 • Module 2 30 september 2024
 • Module 3 11 november 2024
 • Module 4 10 december 2024
 • Module 5 22 januari 2025
 • Module 6 10 maart 2025

School voor Human Leadership

Het woord ‘school’ is terug te leiden naar het Griekse scholē, wat ‘vrije tijd’ betekent. De Grieken zagen vrije tijd als een ruimte waar je kon nadenken en onderzoeken.

In deze drukke en snel veranderende wereld hebben we deze ruimte hard nodig. Want als er bewegingsvrijheid ontstaat tussen wat je ervaart en hoe je acteert, kun je in plaats van reactief weer creatief zijn. Wanneer we het reageren vanuit ‘moeten weten’ afleren en komen naar ‘mogen zijn’ en samen onderzoeken, kan de werkvloer ervaren worden als een speelveld. Waar je mag oefenen, proberen en leren. Want juist de mens die lerend is, leidt. Dit zijn de uitgangspunten van onze School voor Human Leadership:

Open communicatie en invloed

Zelfinzicht

Bewust worden doe je op meerdere niveaus. Wij werken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Authenticiteit

Ieder mens beschikt over eigen-wijsheid. Onze taak is het ontlokken van deze wijsheid.


Ervarend leren

Vanuit bewustwording van je gedrag, de diepte in, kiezen, experimenteren en het eigen maken.

Open communicatie

Een ieder is aan te spreken op houding en gedrag. Open, eerlijk en transparant.

Dienend leiderschap

Horen wat groter is dan jou. Dat volgen en ernaar te handelen.


Persoonlijk advies. Omdat we weten dat iedereen anders is.

Hoi mens. Ben jij nieuwsgierig welke training bij jouw ontwikkeling past? Onze opleidingsadviseurs staan voor je klaar. Bel, mail of plan gemakkelijk een online adviesgesprek in.

‘Niemand wordt zichzelf alleen’
Marie-Christianne Frans, opleidingsadviseur