Net als jij weten wij dat het koppelen van de juiste persoon aan de juiste plek binnen de organisatie meer is dan het afvinken van een lijst vol competenties. Ook het ontdekken van iemands ontwikkelingsmogelijkheden vergt veel tijd en aandacht. Precies de dingen waar vaak tekort aan is, maar die wij wel hebben.

Tijdens onze assessments staren we ons niet blind op testuitslagen, ronkende cv’s en uitmuntende cijfers, maar speuren we liever naar de werkelijke essentie: de mens. Wij maken het onzichtbare zichtbaar.

Wil je meer informatie over Assessments of een persoonlijk adviesgesprek?

Assessments brochure

Wil je meer informatie over Assessments of een persoonlijk adviesgesprek?

Assessments brochure

Het onzichtbare zichtbaar

Wat er niet is, kun je ook niet zien. Logisch. Maar wat nou als tijdens onze Assessments het onzichtbare zichtbaar wordt? Als onderliggende waarden naar voren komen? Als wordt blootgelegd welke krassen en kwaliteiten iemands gedrag beïnvloeden? Als je dankzij verstilling ziet wat iemand beweegt? Dan kom je uit bij de naakte waarheid: mensen zien voor wie ze zijn.

Assessments - het onzichtbare zichtbaar maken - vanHarte&Lingsma

Onze assessments

Onze assessments gaan verder dan het afnemen van testen. Veel verder. Nieuwsgierig als we zijn, willen we ontdekken wie iemand echt is. Wat iemand echt wil. En waarom. Zodat jij op basis van een compleet mensbeeld zekerheid hebt over een optimale match tussen mens en organisatie.

Dus of je nu wilt weten hoe geschikt een (toekomstig) leidinggevende is, nieuwsgierig bent naar het potentieel van een medewerker of bij een sollicitatieproces de juiste persoon op de juiste plek wilt zetten: bij al onze assessments zijn de data dienend en is de mens leidend.

Duurzaam resultaat in persoonlijke ontwikkeling
Door de onderscheidende combinatie van meten en coachen en onze persoonsgerichte aanpak is de herkenning en acceptatie van de resultaten groot. Mensen nemen verantwoordelijkheid voor de zelf te nemen stappen en bereiken concrete en duurzame resultaten in hun persoonlijke ontwikkeling. Zakelijk én privé.

leiderschap assessment - Assessments - vanHarte&Lingsma

Leiderschapsassessment

Bij deze assessments krijgen we een goed beeld van iemands leidinggevende stijl en persoonlijkheid. Precies op dit snijvlak maken wij het verschil en zetten we in op intrinsieke gedragsveranderingen.

In de praktijk betekent dit dat we verder gaan dan het meten van competenties en vaardigheden. Is de deelnemer in staat om naar zichzelf te kijken en verantwoordelijkheid te nemen voor wat hij of zij waarneemt? Wat heeft iemand al in huis en waar is ruimte voor groei? En hoe ontwikkelbaar is dat? Deze zoektocht biedt kans om door te dringen tot de kern en inzicht te krijgen in iemands talenten, kwaliteiten en ontwikkelpunten.

Lees meer

Ontwikkel assessment - Assessment - vanHarte&Lingsma

Ontwikkelassessment

Via een ontwikkelassessment krijg je een duidelijk beeld van de kwaliteiten en ontwikkelmogelijkheden van iemand binnen een bepaalde functie of organisatie. We creëren optimale omstandigheden om de potentie van jouw mensen inzichtelijk te maken en hun vermogen om zelf antwoorden te vinden te vergroten. De mens staat daarbij voorop, maar altijd in relatie tot de doelstellingen van jouw organisatie.

Combineer je het ontwikkelassessment met een selectie-assessment? Dan kunnen wij ook een geschiktheidsuitspraak doen.

Lees meer

selectie assessment - Assessments - vanHarte&Lingsma

Selectie-assessment

Wil je zeker weten of iemand geschikt is voor een bepaalde functie? Wat mogelijke risico’s zijn in het functioneren? En of de sollicitant wel echt past bij wat jouw organisatie wil bijdragen aan de wereld? Na ons selectie-assessment heb je de antwoorden op deze belangrijke vragen.

Combineer je het selectie-assessment met een ontwikkelassessment? Dan kunnen wij ook een ontwikkeluitspraak doen.

Lees meer

assessments algemeen - Assessment - vanHarte&Lingsma

Benieuwd welk type assessment past bij jouw vraag?

Neem voor een persoonlijk advies contact op met onze Assessment adviseur Erika Zeulevoet. Zij is te bereiken op telefoonnummer 088 - 5560318.

Resultaten voor jouw organisatie

  • Je komt erachter wat iemand kan én wie iemand is. Je weet met wie je in zee gaat.
  • Je hebt zekerheid of iemand past bij de functie én binnen de organisatie.
  • Je bouwt, medewerker voor medewerker, aan een gelukkiger, gezondere en effectievere organisatie.
  • Je draagt zorg voor een lerende organisatie waarbij het eigenaarschap ligt waar die hoort: de medewerker.
  • Je ontvangt een helder rapport met adviezen op maat.

Onze Assessment werkwijze

Uitdagende reis
Een assessment een examen? Niet bij ons. Wel: een uitdagende reis. Uiteraard hebben onze assessments een wetenschappelijke basis, maar belangrijker is de blik naar binnen met veel oog voor de ‘zachte’ kant. En hoe hartelijk we ook zijn; we schuwen de confrontatie niet. Uiteraard gaan we die altijd aan met een liefdevolle intentie, want het is de toon die de muziek maakt.

Stap 1: Maatwerk
Om het assessment te kunnen afstemmen op de individuele vraag en de specifieke kenmerken van een team of organisatie, willen we nogal wat van je weten. Waar staat de organisatie voor? Welke resultaten willen jullie bereiken? Wat voor mensen passen daarbij? In nauw overleg gaan we op zoek naar de antwoorden en vertalen we deze informatie naar een competentie- en persoonlijkheidsprofiel, de basis voor het samenstellen van het assessment. Anders gezegd: geen copy-paste, maar maatwerk.

Stap 2: Assessmentdag
Een assessment duurt meestal een dag en bestaat altijd uit een interview met een NIP-geregistreerde psycholoog, één of meerdere praktijkopdrachten (rollenspelen), intellectuele capaciteitentesten en COTAN­-gecertificeerde persoonlijkheidstesten. Door de combinatie van wetenschappelijke testen en de uitdagende interactie met onze adviseurs doen veel deelnemers direct een aantal toepasbare inzichten op en voelen ze zich verantwoordelijk voor de te nemen stappen.

Stap 3: Helder rapport
Na het assessment schrijven we een rapport in duidelijke taal. We bespreken de uitkomsten eerst met de deelnemer en sturen het na diens toestemming naar jou. Dankzij dit rapport krijg je een helder beeld van de mogelijkheden: bijvoorbeeld of je de juiste leidinggevende hebt gevonden voor een sleutelpositie, wat iemands ontwikkelingsmogelijkheden en vervolgstappen zijn, of hoe de deelnemer in de dagelijkse praktijk zal functioneren. Uiteraard nemen we na afloop contact op om te vragen of de rapportage naar wens is en of je nog vragen hebt.