Cloudcomputing, kunstmatige intelligentie, machine learning, cybersecurity; deze en vele andere technologische vaardigheden ervaren een ongekend hoog tekort aan gekwalificeerd personeel. Met name de IT- en techbranches zijn geconfronteerd met een aanhoudend tekort aan geschikte kandidaten. Dit maakt het van belang om de kenmerken van deze (potentiële) medewerkers te begrijpen en de uitdagingen van de sector te doorgronden, om talent effectief aan te kunnen trekken en te behouden.

Verhoog de kans op succesvolle plaatsing van passend personeel én maak werkelijk verschil in de personeelsontwikkeling van IT-talent.

Wil je meer informatie over Assessments of een persoonlijk adviesgesprek?

Assessments brochure

Wil je meer informatie over Assessments of een persoonlijk adviesgesprek?

Assessments brochure

Navigeren in de snelst groeiende sector van de arbeidsmarkt.

Meer dan 100.000 open IT- en techvacatures

123 vacatures voor elke 100 werkzoekenden

Op deze pagina:

Eigenschappen van IT/Tech-personeel

In de kern van elke succesvolle IT- en technologieorganisatie staan de mensen. Hun unieke vaardigheden, persoonlijkheden en perspectieven vormen de drijvende kracht. Het herkennen en waarderen van deze diversiteit aan eigenschappen is belangrijk voor het creëren van dynamische en productieve teams.

In onze verdiepende blogpost, “4 unieke kwaliteiten van IT/Tech professionals”, lees je hoe het begrijpen van de individuele kwaliteiten van elk teamlid kunnen bijdragen aan het gehele team en de organisatie.

Wat zijn uitdagingen binnen de wereld van IT/Tech?

Het werken in de IT- en techsector brengt specifieke uitdagingen met zich mee die invloed hebben op zowel de werving als de ontwikkeling van personeel. Het begrijpen van deze uitdagingen is cruciaal voor elke werkgever of HR-manager die streeft naar het aantrekken en behouden van talent.

We verkennen de unieke uitdagingen van het werken in deze sector en bieden strategieën om deze aan te pakken in onze blogpost “De uitdagingen van professionals in de IT/Tech wereld”. Door inzicht te verkrijgen in deze uitdagingen, kun je als werkgever strategieën ontwikkelen die niet alleen talent aantrekken, maar ze ook de ondersteuning en middelen bieden die ze nodig hebben om te floreren.

Nieuwe blogpost: De uitdagingen van professionals in de IT/Tech wereld

Hoe je met assessments je IT-vacatures kunt vervullen

In de snelle en competitieve wereld van IT en technologie is het vinden van geschikte kandidaten een kunst op zich. Het gebruik van de juiste assessments kan hierbij een cruciale rol spelen:

Wil je zeker weten of iemand geschikt is voor een bepaalde functie? Wat mogelijke risico’s zijn in het functioneren? En of de sollicitant wel echt past bij wat jouw organisatie wil bijdragen aan de wereld?

 

Ontdek meer over het gebruik van assessments met onze diverse resources:

Waarom een assessments onderdeel is van jouw sollicitatie

Leer over de rol die assessments spelen bij het identificeren van kandidaten die zowel technisch bekwaam zijn als passen binnen de organisatiecultuur.

Lees meer

Hoe je met assessments je IT vacatures vervult

Deze gids biedt een stapsgewijze aanpak voor het integreren van assessments in het wervingsproces, inclusief het kiezen van de juiste tests en het interpreteren van resultaten.

Lees meer

Wat kan een assessment betekenen voor jouw organisatie?

Begrijp de langetermijneffecten van assessments op een organisatie.

Lees meer

Talentontwikkeling? Hoe een assessment hierbij helpt

Hoe maak je daadwerkelijk verschil in de ontwikkeling van IT/Tech-personeel? Het is, zowel voor organisatie als werknemer, vooral belangrijk dat iemand op de juiste plek zit. Het is daarbij van groot belang om de individuele talenten van je medewerkers te kennen. Daar komt talentontwikkeling kijken. Eén van de belangrijkste tools binnen talentontwikkeling is: het ontwikkelassessment.

Tijdens ontwikkelassessments wordt er niet blindgestaard op ronkende cv’s en uitmuntende cijfers, maar wordt er gezocht naar de werkelijke essentie: de mens. Ontwikkelassessments maken daarmee het onzichtbare zichtbaar: ontdekken wie iemand echt is, wat iemand echt wil én waarom.

In onze verdiepende blogpostTalentontwikkeling? Hoe een assessment hierbij helpt ontdek je hoe het complete mensbeeld zekerheid geeft over een optimale match tussen mens en functie.

Assessment in IT- en Tech-sector – hét cadeau voor (potentiële) medewerker

Een assessment in de IT-branche of Tech-sector is een cadeautje, zowel voor jou als je medewerker. Jullie krijgen namelijk allebei inzicht in wat voor persoon die medewerker is, wat zijn/haar sterktes en uitdagingen zijn en waar de ontwikkelkansen van diegene liggen. Voor jou is dat prettig, omdat je dan weet wat voor vlees je in de kuip hebt. Ook voor medewerkers is dit positief, want wat blijkt? Medewerkers bij wie assessments in IT en Tech worden afgenomen, vinden het heel waardevol om inzicht te krijgen in hun ontwikkelmogelijkheden en daarmee hun potentiële carrièrepaden.

Jezelf onderscheiden als werkgever

Specifiek in de IT- en tech- branche – twee sectoren waarin een chronisch tekort is aan geschikte arbeidskrachten – zijn assessments de ideale manier om de juiste werknemers aan te trekken. Niet alleen krijg jij als werkgever inzicht in de mate van geschiktheid en de ontwikkelmogelijkheden van de medewerkers, de medewerkers ervaren het ook erg positief. De uitslag van een assessment is een hele fijne leidraad voor je medewerker, op basis waarvan zij als mens én als medewerker verder kunnen komen in hun leven. Een waardevol geschenk en daarmee ook dé manier om je als werkgever te onderscheiden. Anders dan een goed salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, biedt een assessment binnen IT en tech een echt inkijkje in de mens.

Assessments helpen jou als werkgever dus in het vinden, aantrekken en aannemen van nieuw talent. Maar, nog veel belangrijker: je kunt je ermee onderscheiden als werkgever in de branche. Hiermee zorg je ervoor dat je het (top)talent wat je in huis haalt, kunt identificeren én behouden. Dit resulteert in een betere ontwikkeling van je product of dienst én creëert uiteindelijk een toekomstbestendige organisatie.

Ben je geïnteresseerd in hoe assessments kunnen bijdragen binnen IT/Tech? Bekijk dan onze pagina voor meer informatie:

Assessments binnen IT/Tech

Assessments bij vanHarte&Lingsma

Tijdens onze assessments staren we ons niet blind op cv’s en cijfers, maar speuren we liever naar de werkelijke essentie: de mens. Nieuwsgierig als we zijn, willen we ontdekken wie iemand echt is. Wat iemand echt wil. En waarom. Zodat jij op basis van een compleet mensbeeld zekerheid hebt over een optimale match tussen mens en functie. Door de onderscheidende combinatie van meten en coachen en onze persoonsgerichte aanpak is de herkenning en acceptatie van de resultaten groot. Mensen nemen verantwoordelijkheid voor de zelf te nemen stappen en bereiken concrete en duurzame resultaten in hun persoonlijke ontwikkeling. Zakelijk én privé. Met behulp van de kennis en expertise die we door de jaren heen hebben opgedaan, weten we assessments op een succesvolle manier af te stemmen op zowel de deelnemers als de doelen van de organisaties.

Daarnaast hanteren we open en korte communicatielijnen, zodat alle belanghebbenden altijd goed op de hoogte zijn. Assessments worden op maat gemaakt. Ben je benieuwd naar de juiste opties binnen jouw organisatie? Neem contact op met onze assessments adviseur Erika Zeulevoet voor meer informatie.

Wil je meer leren over het effectief vinden, ontwikkelen en behouden van IT/Tech-talent?

Ontdek hoe assessments een cruciale rol spelen in het wervings- en ontwikkelingsproces van IT-professionals door onze brochure te downloaden. Leer hoe assessments kunnen helpen bij het identificeren van de juiste kandidaten, het verbeteren van de teamdynamiek en het ondersteunen van talentontwikkeling.