Een assessment in de IT-branche of Tech-sector is een cadeautje, zowel voor jou als je medewerker. Jullie krijgen namelijk allebei inzicht in wat voor persoon die medewerker is, wat zijn/haar sterktes en uitdagingen zijn en waar de ontwikkelkansen van diegene liggen. Voor jou is dat prettig, omdat je dan weet wat voor vlees je in de kuip hebt. Ook voor medewerkers is dit positief, want wat blijkt? Medewerkers bij wie assessments in IT en Tech worden afgenomen, vinden het heel waardevol om inzicht te krijgen in hun ontwikkelmogelijkheden en daarmee hun potentiële carrièrepaden.

Wil je meer informatie over Assessments of een persoonlijk adviesgesprek?

Assessments brochure

Wil je meer informatie over Assessments of een persoonlijk adviesgesprek?

Assessments brochure

Jezelf onderscheiden als werkgever

Specifiek in de IT- en tech- branche – twee sectoren waarin een chronisch tekort is aan geschikte arbeidskrachten – zijn assessments de ideale manier om de juiste werknemers aan te trekken. Niet alleen krijg jij als werkgever inzicht in de mate van geschiktheid en de ontwikkelmogelijkheden van de medewerkers, de medewerkers ervaren het ook erg positief. De uitslag van een assessment is een hele fijne leidraad voor je medewerker, op basis waarvan zij als mens én als medewerker verder kunnen komen in hun leven. Een waardevol geschenk en daarmee ook dé manier om je als werkgever te onderscheiden. Anders dan een goed salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, biedt een assessment binnen IT en tech een echt inkijkje in de mens.

Assessments helpen jou als werkgever dus in het vinden, aantrekken en aannemen van nieuw talent. Maar, nog veel belangrijker: je kunt je ermee onderscheiden als werkgever in de branche. Hiermee zorg je ervoor dat je het (top)talent wat je in huis haalt kunt identificeren én behouden. Dit resulteert in een betere ontwikkeling van je product of dienst én creëert uiteindelijk een toekomstbestendige organisatie.

Wat is een assessment precies?

Het Engelse woord assessment betekent letterlijk: beoordeling. Een assessment kan gedaan worden om de potentie van iemand in kaart te brengen, maar ook om inzichtelijk te krijgen of iemand geschikt is voor een functie of om bepaalde leiderschapskwaliteiten te onthullen. Je kunt het dus ook zien als een soort loopbaantest, carrièretest of ontwikkeltest. Bij vanHarte&Lingsma onderscheiden we het ontwikkelassessment, het selectie-assessment en het leiderschapsassessment.

Onze assessments voor de IT- en Tech-sector

Ontwikkelassessment IT/Tech

Via een ontwikkelassessment krijg je een duidelijk beeld van de kwaliteiten en ontwikkelmogelijkheden van iemand in relatie tot een bepaalde functie(richting). We creëren optimale omstandigheden om de potentie van de persoon inzichtelijk te maken. De mens staat daarbij centraal, maar altijd in relatie tot de doelstellingen van jouw organisatie.

Lees meer

Selectie-assessment IT/Tech

Erachter komen of iemand geschikt is voor een bepaalde functie? Te weten komen wat de mogelijke risico’s zijn in het functioneren? En wil je weten of sollicitant wel echt past bij jouw organisatie? Na ons selectie-assessment heb je de antwoorden op deze belangrijke vragen.

Lees meer

Leiderschapsassessment IT/Tech

Wil jij erachter komen of een medewerker potentie heeft voor een leiderschapsrol? Bij deze assessments krijgen we een goed beeld van iemands leidinggevende stijl en persoonlijkheid. Daarbij meten we niet alleen de competenties en vaardigheden. We graven dieper. Is de deelnemer in staat om naar zichzelf te kijken en verantwoordelijkheid te nemen voor wat hij of zij waarneemt? Wat heeft iemand al in huis en waar is ruimte voor groei? Allemaal vragen waarop we in het leiderschapsassessment een antwoord vinden.

Lees meer

Assessments bij vanHarte&Lingsma

Tijdens onze assessments staren we ons niet blind op ronkende cv’s en uitmuntende cijfers, maar speuren we liever naar de werkelijke essentie: de mens. Wij maken het onzichtbare zichtbaar. Nieuwsgierig als we zijn, willen we ontdekken wie iemand echt is. Wat iemand echt wil. En waarom. Zodat jij op basis van een compleet mensbeeld zekerheid hebt over een optimale match tussen mens en functie. Door de onderscheidende combinatie van meten en coachen en onze persoonsgerichte aanpak is de herkenning en acceptatie van de resultaten groot. Mensen nemen verantwoordelijkheid voor de zelf te nemen stappen en bereiken concrete en duurzame resultaten in hun persoonlijke ontwikkeling. Zakelijk én privé. Met behulp van de kennis en expertise die we door de jaren heen hebben opgedaan, weten we assessments op een succesvolle manier af te stemmen op zowel de deelnemers als de doelen van de organisaties.

Daarnaast hanteren we open en korte communicatielijnen, zodat alle belanghebbenden altijd goed op de hoogte zijn. Assessments worden op maat gemaakt. Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw assessment(s)? Neem contact op met onze assessments adviseur Erika Zeulevoet voor meer informatie.

 

De stappen van een assessment

De assessments bij vanHarte&Lingsma bestaan altijd uit de volgende drie stappen.

Stap 1 – Intake

We starten altijd met een intake. Op basis hiervan maken we het assessment op maat zodat het past bij de organisatie én bij de deelnemer van het assessment. Ook de kenmerken van de IT- en/of Tech-branche worden meegenomen in de opbouw van het assessment.

Stap 2 – De assessmentdag

Een assessment duurt meestal een dag en bestaat altijd uit verschillende onderdelen. Een interview met een NIP-geregistreerde psycholoog, één of meerdere praktijkopdrachten (rollenspelen) met feedback en COTAN- gecertifieerde intellectuele capaciteitentesten. Voorafgaand aan de dag worden online persoonlijkheidstesten en een waardenvragenlijst ingevuld.

Stap 3 – Het assessmentrapport

Binnen vijf werkdagen na het assessment bespreken we de uitkomsten eerst met de deelnemer en sturen het na diens toestemming naar jou. In het rapport wordt altijd rekening gehouden met de aspecten die uit de intake naar voren zijn gekomen.

Meer weten over onze assessments?

Download de brochure

Mail met onze adviseur assessments