Webinar – Leiderschap in perspectief: De Cirkel van Acht  

In dit webinar dat gaat over Leiderschap in perspectief nemen onze trainers Danny en Marlise je mee in relevante theorie over Leiderschap, de Cirkel van Acht. Als collega’s en vakgenoten vinden ze het belangrijk bewust te zijn van hun eigen thematiek en elkaar daar op te bevragen. Ze nemen je mee aan de hand van eigen voorbeelden. Ze hopen jou hiermee inzicht te geven en te inspireren in jouw persoonlijk leiderschap!  

De Cirkel van Acht

Wat is dat eigenlijk, De Cirkel van Acht? Het is een bewustwordingsmodel waarmee je effectief met een bepaalde situatie om kan gaan. We geven je graag een voorbeeld:

  • Je zit in een vergadering die niet lekker loopt;
  • Je groet een collega in de gang en krijgt geen respons;
  • Je bent op weg naar een klant en je komt in de file te staan.

Het gevolg is ergernis, stress of boosheid. Je aandacht gaat er teveel naar toe waardoor je belemmert wordt in je effectiviteit. Dit soort situaties noemen wij situaties met een storing. Die storing komt vaak van buitenaf. Die externe storingen zullen er altijd zijn. Dat valt niet te veranderen. Maar de manier waarop je er zelf mee omgaat, daar kan je zeker iets aan doen! De essentie van de Cirkel van Acht is dat je altijd een keuze hebt.

Meer lezen over dit model? Klik dan hier om het artikel van onze trainer Joris te lezen.

Aan de slag met Persoonlijk Leiderschap? Bekijk onze trainingen.