Vijf redenen om geen assessments te kopen

Nou zijn we bij Van Harte & Lingsma geneigd om de zaken een beetje eigenwijs aan te pakken en dat gaan we nu ook doen. In dit artikel delen we daarom vijf redenen om geen assessment te kopen.

Vijf redenen om geen assessments te kopen:

  1. Als je weet dat de kandidaat niet geschikt is voor de functie, maar je niet de stevigheid voelt om voor je mening te staan. Geef je geld liever uit aan een coachingstraject of training persoonlijk leiderschap.
  2. Als je hoopt dat een externe assessment psycholoog iets aan de kandidaat gaat terugkoppelen waar jij al heel lang tegen aanloopt bij die persoon. Zie punt 1.
  3. Als je zeker weet dat iemand iets kan leren wat hij of zij nu nog niet in huis heeft, maar verder perfect past bij je organisatie. Persoonlijkheid, discipline en voldoende leervermogen is alles wat je nodig hebt!
  4. Als de tijd en de kosten om iemand twee maanden aan te houden lager liggen dan de aankoop van een assessment. De proeftijd kan dan heel goed dienen om op je gemak te kijken of het past.
  5. Als je bij een aanstaande reorganisatie duidelijk weet van welke mensen je afscheid moet nemen en waarom. Als je dan toch een assessment wil aanbieden, doe dat dan in een ontwikkelsetting om ze steviger in de arbeidsmarkt te zetten.

Gelukkig zijn er ook genoeg redenen te bedenken waarom je juist wél aan een assessment moet denken. Benieuwd wanneer onze assessments wel relevant zijn? Klik hier voor meer informatie.

 

Danny van der Schoor

Danny van der Schoor

Senior trainer / assessments