Wat is een leiderschapsassessment? Het is dé manier om het leiderschap van een (potentiële) leidinggevende op waarde te schatten. Zo’n assessment geeft inzicht in de leidinggevende competenties waarover de persoon beschikt en welke leiderschapsstijl diegene hanteert. Maar ook of er groeimogelijkheden zijn en hoe je die kunt benutten. Oftewel: met behulp van leiderschapsassessments krijg je inzicht in de mens en de mate waarin de leider zich in deze mens al heeft ontwikkeld. Maar ook in de manier waarop die leider zich in de toekomst verder kan ontwikkelen. Het vraagstuk van de organisatie is bij vanHarte&Lingsma altijd het start- en eindpunt, maar in het gehele proces staat de mens centraal.

Wil je meer informatie over Assessments of een persoonlijk adviesgesprek?

Assessments brochure

Wil je meer informatie over Assessments of een persoonlijk adviesgesprek?

Assessments brochure

De inzet van leiderschapsassessments –waarom?

De doelstelling van leiderschapsassessments is voor iedere organisatie anders. Het kan zijn dat je als organisatie hulp nodig hebt bij het invullen van nieuwe leiderschapsrollen. Je wil weten wat de leiderschapsstijl en het leiderschapsniveau is van de potentiële kandidaten. Heeft die mogelijk goede fit voor de rol nog een training nodig of niet? Of je wil simpelweg ‘harde data’ die jouw gevoel ondersteunen in het kiezen van een nieuwe leider. Wat je specifieke vraag ook is, in de basis ben je op zoek naar inzicht in een mens én de leider die in diegene schuilgaat. Een leiderschapsassessment van vanHarte&Lingsma helpt je bij die zoektocht.

Assessment leiderschap bij vanHarte&Lingsma

Tijdens onze leiderschapsassessments staren we ons niet blind op ronkende cv’s en uitmuntende cijfers, maar speuren we liever naar de werkelijke essentie: de mens. Wij maken het onzichtbare zichtbaar. Nieuwsgierig als we zijn, willen we ontdekken wie iemand echt is. Wat iemand echt wil. En waarom. Zodat jij op basis van een compleet mensbeeld zekerheid hebt over een optimale match tussen mens en functie. Door de onderscheidende combinatie van meten en coachen en onze persoonsgerichte aanpak is de herkenning en acceptatie van de resultaten groot. Mensen nemen verantwoordelijkheid voor de zelf te nemen stappen en bereiken concrete en duurzame resultaten in hun persoonlijke ontwikkeling. Zakelijk én privé.

Met behulp van onze jarenlange expertise op het gebied van leiderschapsassessments, weten we de leiderschapsstijl, -competenties en de persoonlijkheid van de deelnemer in kaart te brengen. Dat doen we voor leiders op zowel operationeel, tactisch als strategisch niveau. Daarnaast hanteren we open en korte communicatielijnen, zodat alle belanghebbenden altijd goed op de hoogte zijn. Leiderschapsassessments worden op maat gemaakt. Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw leiderschapsassessment(s)? Neem contact op met onze assessments adviseur Erika Zeulevoet voor meer informatie.

Eerdere ervaringen met onze leiderschapsassessment

Testimonials

De stappen van een goed assessment leiderschap

Het leiderschapsassessment van vanHarte&Lingsma bestaat uit de volgende drie stappen.

Stap 1 – Intake

We starten met een intake. Zo krijgen we inzicht in de vraag en de specifieke kenmerken van een team of organisatie, waarop we het assessment leiderschap afstemmen.

Stap 2 – De assessmentdag

Een leiderschapsassessment duurt meestal een dag en bestaat altijd uit verschillende onderdelen. Een interview met een NIP-geregistreerde psycholoog, één of meerdere praktijkopdrachten (rollenspelen) en COTAN-gecertificeerde intellectuele capaciteitentesten worden vaak ingezet. Voorafgaand aan de dag worden online persoonlijkheidstesten en een waardenvragenlijst ingevuld.

Stap 3 – Het assessmentrapport

Binnen vijf werkdagen na het leiderschapsassessment bespreken de uitkomsten met de deelnemer en sturen het na diens toestemming naar jou. In het rapport wordt altijd rekening gehouden met de aspecten die uit de intake naar voren zijn gekomen

Meer weten over onze assessments?

Mail met onze adviseur assessments