De Kern

Op zoek naar wat écht belangrijk is in werk en leven

Doe je wat je wilt, wil je wat je doet?

 • Je weet wat jou drijft, zowel privé als zakelijk.
 • Je maakt keuzes waar je met hart en ziel achterstaat.
 • Je voelt je sterker en energieker en ervaart meer rust en plezier in je werk en privé.

Eerstvolgende startdata

12 september

21 november

Toon alle data

Duur

4 dagen

Groep

Max. 12 deelnemers

Investering

Training € 2.995,- (excl. BTW)

Accommodatie € 725,- (excl. BTW)

Informatie

Over De Kern

Doe ik wat ik wil en wil ik wat ik doe? Dat is de essentiële vraag waar je tijdens deze training in alle rust het antwoord op gaat vinden. Vind ik mijn werk wel leuk? Waar ben ik goed in? En waarin niet? Waarom rol ik van het een in het ander in plaats van ergens bewust voor te kiezen? Wat past bij me? Waar hecht ik nou echt waarde aan? In de dagelijkse hectiek neem of heb je simpelweg de tijd niet om na te denken over dit soort levensbepalende vragen. Toch voel je dat je iets anders wilt. Meer kunt. Beter ook. Alleen: wat is dat?

Leren wat écht belangrijk is

De Kern is een intensieve training waarin je op zoek gaat naar wat voor jou écht belangrijk is in werk en leven. Uiteraard laten we je dit niet alleen uitzoeken. Met de hulp van 2 senior trainers en mededeelnemers kom je samen tot de kern. In een week die voorbij vliegt voer je diepgaande gesprekken over je gedrag en gevoelswaarden en wordt je een spiegel voorgehouden. Dit zorgt niet alleen voor eyeopeners, maar ook voor confronterende conclusies. En dat is goed nieuws voor jou, want dankzij de verworven zelfinzichten weet je wat voor jou écht belangrijk is in je werk en leven. Oftewel: De Kern is het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven.

Je bent bij ons in goede handen

1000+

Tevreden deelnemers van meer dan 1000 verschillende organisaties

1985

Sinds 1985 leiderschapstrainingen en persoonlijke ontwikkeling

9,1

Is onze gemiddelde beoordeling.

Voor wie

Voor professionals die hun talenten optimaal willen benutten

De Kern is een training voor iedereen die zijn of haar talenten optimaal wil benutten en voortaan bewust keuzes wil maken over zaken die er echt toe doen. Om het maximale uit de training te halen ga je op zelfonderzoek uit en spaar je jezelf niet. Je omarmt opbouwende kritiek en bent na een prikkelende vraag niet op je tenen getrapt. Sterker nog, je durft jezelf bloot te leggen tijdens deze diepgaande en confronterende gesprekken. Je komt dan ook niet om wat trucjes te leren maar om levensveranderende zelfinzichten op te doen.

Keuzes gebaseerd op jouw drijfveren

Je gaat naar huis met die nieuwe inzichten waardoor jij weet wat jou drijft en vanuit daar keuzes kunt maken die je leven zowel zakelijk als privé richting geven. Je weet angsten om te buigen naar positieve gedachten en hebt antwoord op belangrijke levensvragen.

 • Opleidingsniveau: hbo+
 • Vereiste niveau: hbo werk- en denkniveau
Krista Saarloos Dingemans. De Kern

“Een investering in jezelf, maar vooral een cadeautje aan jezelf.”

Het verhaal van Krista Saarloos-Dingemans – Learning & Development Specialist bij de Rabobank

Programma & Locatie

Programma & Locatie

Veluwe

Een inspirerende en rustige omgeving draagt bij aan jouw optimale leren en ontwikkelen. Dat is de reden dat we bij meerdaagse trainingen overnachten in een bosrijke omgeving. Deze training vindt plaats in een conferentieoord op de Veluwe.

Programma

De duur van de training is 4 dagen en bestaat uit 2 modules (1 losse dag en 3 dagen inclusief overnachtingen). In die dagen ga je in alle rust en ruimte het antwoord vinden op levensbepalende vragen. Tijdens De Kern beland je in een intensieve snelkookpan waarbij je aan de slag gaat om uit te zoeken wat voor jou écht belangrijk is in je werk en leven. Je gaat hierover zowel met jezelf als met je groepsgenoten en trainers in gesprek. Ook krijg je confronterende en onverwachte vragen voor je kiezen die je dwingen om jezelf laag voor laag te ontleden.

Online proeverij

In deze online proeverij laten we jou proeven van onze trainingen. Tijdens de proeverij is ruimte voor jouw leervragen, vragen over onze trainingen en over Van Harte & Lingsma in het algemeen.

Schrijf je in voor de online proeverij

Module 1: Persoonlijke waarde

De Kern start met het delen van je verhaal en het verkennen van jouw persoonlijke waarden verkent. Hoe zichtbaar ze zijn in jouw leven is de basis voor de volgende module.

 • Ga de confrontatie aan met jezelf.
 • Verken jouw persoonlijke waarden.
 • Reflecteer op jouw waarden met mensen die jou goed kennen.

Module 2: Persoonlijk kompas

Drie dagen lang stap je uit je gejaagde bestaan en ga je in een bosrijke omgeving op zelfonderzoek uit. Hierdoor creëer je een machtig hulpmiddel: jouw persoonlijk kompas.

 • Leer te voelen wat voor jou belangrijk is.
 • Maak keuzes waar je met hart en ziel achter staat.
 • Kom tot de kern van jezelf.

Reviews

8.8 / 10

Deelnemers van meer dan 1000+ verschillende organisaties gingen je voor. Benieuwd naar hun ervaringen? Lees hieronder welke ontwikkeling ze hebben gemaakt als mens en leider.

zachtjes bewegen en onderzoekend met jezelf rondom je thema's kom je uiteindelijk uit bij je kern. De werkvormen, vragen en feedback hielpen mij om het voor mijzelf helder te krijgen, en dat geeft me de rust om er mee aan de slag te gaan.

Lees meer

Ik zou de training van vanHarte&Lingsma aanbevelen aan iedereen die wil groeien in zijn/haar (persoonlijke) leiderschap.
De begeleiders zijn zeer deskundig naar mij/ons geweest.
Ook was de samenstelling van de groep heel leuk.

Lees meer

De training de Kern heeft blijvend indruk gemaakt op mij, kan ik met zekerheid zeggen. Het was bijzonder prettig, intiem en leuk met een kleine, fijne groep én 2 fantastische trainers te mogen werken aan mijn 'inner soul' om mijn persoonlijke leervragen, uitdagingen, waarden en principes tegen het licht te kunnen houden. Wat een voorrecht.

Lees meer

De trainers gingen met de hele groep per deelnemer op zoek naar wat mooi is en wat inspireert, en naar dat wat kan dwarsbomen. Ik heb praktische inzichten gekregen in hoe ik functioneer en waarom, waarmee ik meteen aan de slag ga

Lees meer

Een training die je weer meer naar jezelf brengt. Bijzonder hoe er in een paar dagen tijd een verbondenheid ontstaat binnen de groep waardoor je persoonlijke verhalen, ervaringen en emoties kunt delen.

Lees meer

Ik vond het een zeer goed opgezette training waarbij ik veel nieuwe inzichten over mezelf opgedaan heb.

Lees meer

De training de Kern was zeer waardevol voor mij met veel nieuwe inzichten! Ik durf nu beter mijn emoties te tonen. De openheid van de groep was indrukwekkend.

Lees meer

Het logo van H&L is niet voor niets een open hart. Dit stralen de trainers uit. Ze werken met liefde voor de cursisten en geven hen alle ruimte voor worsteling, zoektocht en zelfontplooiing.

Lees meer

Zeer persoonlijk en prettig. Veel voelen en begrijpen. Kleine groep, intieme sfeer. Weinig les. Logische, eenvoudige opbouw. Dat maakt het bevattelijk en toepasbaar. Zeer tevreden en ik zou het iedereen aanraden

Lees meer

Volgt later

Lees meer

Verrijkende training die iedereen een keer zou moeten doen.

Lees meer

De kern is een bijzondere training die me geholpen heeft met verdieping en focus. Erg dankbaar voor de liefdevolle aandacht van de trainers en een fijne veilige ruimte om te onderzoeken en keuzes te maken!

Lees meer

Prima. Al eerder een training gevolg bij H&L.

Lees meer

fijn, veilig en constructief

Lees meer

Overwegend heel goed. Aandacht voor stemmen op de gang. Na dag 1 in het diepe gegooid en ' koud' naar huis gestuurd. Dat vond ik een leemte. Had liever met deze intensiteit gelijk intern gebleven, of minder intens starten. Daarnaast bevreemdend het mij dat directe collega in de groep zat. Hoe vrij kun je dan in dit proces zitten, en welke impact heeft dat op de groeps dynamiek?

Lees meer

De Kern is een cadeau aan jezelf. Het heeft mij geholpen mezelf nog beter te leren kennen en een stap te maken in het doorbreken van gedachtes en gedragspatronen die me in de weg zaten zowel op het gebied van werk als privé. In de groep voelde het veilig om persoonlijke dingen te delen en ik voelde een enorme positieve betrokkenheid bij elkaar.

Lees meer

Ik heb lang gezocht om een training te vinden die aansloot mijn vragen en behoefte aan zelfreflectie. De Kern was voor mij de enige training die ik zou willen doen en kan deze echt aanbevelen als je weet dat je iets intensievers nodig hebt om je eigen kern te herontdekken en ook iets er aan over te houden in de vorm van praktische handvaten.

Lees meer

Wat een mooi proces om te mogen ervaren. Veel geleerd en veel gevoeld zodat mijn kernwaarden duidelijk werden. Het voelt als een APK voor je brein.

Lees meer

Ik kan maar aan één ding denken, ver boven verwachting!

Lees meer

Investering

Investering

Trainingskosten € 2.995,- (excl. BTW)

Accomodatiekosten € 725,- (excl. BTW)

Onze trainingen zijn opgebouwd uit accommodatie- en trainingskosten. Voor de accommodatiekosten geldt dat wij geloven dat een inspirerende en rustige omgeving bijdraagt bij aan jouw optimale leren en ontwikkelen. Bij onze meerdaagse trainingen overnachten we daarom in een bosrijke omgeving. De prijs voor de accommodatie is inclusief ontbijt, lunch, avondeten en snacks.

Bij de trainingskosten zijn lesmateriaal of eventuele aanvullende interventies inbegrepen. Een factuur ontvangen zonder btw? Lees hier meer over de financieringsmogelijkheden.

Inbegrepen extra’s

 • Twee senior trainers en veel persoonlijke aandacht.
 • Veel ruimte voor individuele reflectie én groepsgesprekken.
 • Weinig theorie, veel ervaring.

Inner Development Goals

Met deze training ontwikkel je jouw kwaliteiten en vaardigheden die verbonden zijn aan de volgende Inner Development Goals:

 • Zijn
 • Handelen

Trainingsdata De Kern

12 september

 • Module 1 12 september 2024
 • Module 2 17 / 18 / 19 september 2024

21 november

 • Module 1 21 november 2024
 • Module 2 26 / 27 / 28 november 2024

School voor Human Leadership

Het woord ‘school’ is terug te leiden naar het Griekse scholē, wat ‘vrije tijd’ betekent. De Grieken zagen vrije tijd als een ruimte waar je kon nadenken en onderzoeken.

In deze drukke en snel veranderende wereld hebben we deze ruimte hard nodig. Want als er bewegingsvrijheid ontstaat tussen wat je ervaart en hoe je acteert, kun je in plaats van reactief weer creatief zijn. Wanneer we het reageren vanuit ‘moeten weten’ afleren en komen naar ‘mogen zijn’ en samen onderzoeken, kan de werkvloer ervaren worden als een speelveld. Waar je mag oefenen, proberen en leren. Want juist de mens die lerend is, leidt. Dit zijn de uitgangspunten van onze School voor Human Leadership:

Open communicatie en invloed

Zelfinzicht

Bewust worden doe je op meerdere niveaus. Wij werken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Authenticiteit

Ieder mens beschikt over eigen-wijsheid. Onze taak is het ontlokken van deze wijsheid.


Ervarend leren

Vanuit bewustwording van je gedrag, de diepte in, kiezen, experimenteren en het eigen maken.

Open communicatie

Een ieder is aan te spreken op houding en gedrag. Open, eerlijk en transparant.

Dienend leiderschap

Horen wat groter is dan jou. Dat volgen en ernaar te handelen.


Persoonlijk advies. Omdat we weten dat iedereen anders is.

Hoi mens. Ben jij nieuwsgierig welke training bij jouw ontwikkeling past? Onze opleidingsadviseurs staan voor je klaar. Bel, mail of plan gemakkelijk een online adviesgesprek in.

Peter Driessen Opleidingsadviseur