KIG communicatie, interactie en gesprekstechnieken®

Diepgaande communicatietraining

Verbeter je communicatie en effectiviteit voor de rest van je leven

 • Je communicatievaardigheden, gesprekstechnieken, persoonlijke effectiviteit én persoonlijke leiderschap zijn fundamenteel en duurzaam verbeterd.
 • Je overtuigingskracht is gegroeid en je weet beter te begrenzen.
 • Je hebt meer zelfvertrouwen waardoor je makkelijker communiceert.

Eerstvolgende startdata

26 juni

19 augustus

17 september vol

Toon alle data

Duur

8 dagen

Groep

Max. 12 deelnemers

Investering

Training € 4.295,- (excl. BTW)

Accommodatie € 1.530,- (excl. BTW)

Informatie

Over de KIG: communicatie, interactie, gesprekstechnieken

Wil jij je meer uit durven spreken tijdens meetings? Wil jij ‘nee’ kunnen zeggen? Wil jij goed kunnen uiten wat je voelt en mensen meekrijgen in jouw verhaal? Kortom: wil jij jouw communicatie duurzaam verbeteren en daarmee jouw impact vergroten? Gun jezelf dan de KIG.

De meest effectieve communicatietraining

De KIG bewijst zich al sinds 1985 als een van de best gewaardeerde en meest effectieve communicatietrainingen die er zijn. De training is persoons- en praktijkgericht, waarin de oefeningen variëren van groepsopdrachten tot een persoonlijkheidstest en van een communicatiegame met acteurs tot kwalitatieve feedbacksessies. Alles met ruimte voor jou als persoon, want onze betrokken trainers stemmen de oefeningen af op jouw behoefte en maken je daarbij bewust van je gedrag. Zo vergroot je spelenderwijs je zelfinzicht, verbeter je jouw communicatieve vaardigheden en krijg je alle handvaten om je nieuw gedrag eigen te maken.

Je bent bij ons in goede handen

1000+

Tevreden deelnemers van meer dan 1000 verschillende organisaties

1985

Sinds 1985 leiderschapstrainingen en persoonlijke ontwikkeling

9,1

Hoe deelnemers onze trainingen beoordelen

Voor wie

Voor iedereen die zijn communicatieskills en effectiviteit wil vergroten

De KIG is voor iedereen die weleens problemen ondervindt in het overbrengen van een boodschap of in de samenwerking met anderen. Waar je ook werkt, de KIG is geschikt om je communicatieskills te vergroten en je persoonlijke effectiviteit te verbeteren. Tijdens de training stel jij je open op en kies je om in de confronterende spiegel te kijken. Jij absorbeert opbouwende feedback, doorbreekt ineffectieve patronen en experimenteert naar hartenlust met nieuw gedrag in de dagelijkse praktijk. Daarnaast zie je het voordeel van samenwerken en samen leren met verschillende type mensen.

Van diepgang tot praktijk

In deze diepgaande communicatietraining leer je niet alleen communicatievaardigheden en gesprekstechnieken, maar krijg je ook een inkijk in jouw gedragspatronen. We laten je inzien waarom je doet wat je doet. Daarnaast ga je praktisch aan de slag om je zelfvertrouwen en assertiviteit te vergroten. Hierdoor krijg jij alle handvaten om jouw communicatie, je persoonlijke effectiviteit én persoonlijk leiderschap voor de rest van je (werkende) leven te verbeteren.

 • Opleidingsniveau: hbo+
 • Vereiste niveau: hbo werk- en denkniveau

“Mijn collega’s geven geregeld aan dat er een enorme omslag in mijn gedrag zichtbaar is.”

Het verhaal van Neset Karaca– Adviseur Bedrijfsvoering bij de Rijksoverheid

Programma & locatie

Programma & locatie

Veluwe

Een inspirerende en rustige omgeving draagt bij aan jouw optimale leren en ontwikkelen. Dat is de reden dat we bij meerdaagse trainingen overnachten in een bosrijke omgeving. Deze training vindt plaats in een conferentieoord op de Veluwe.

Programma

Tijdens de volledige duur van de training van 8 dagen (2 modules van 3 dagen inclusief avond + 1 module van 2 dagen inclusief avond), loopt de ontwikkeling van je persoonlijk leiderschap als een rode draad door de KIG. Van begin tot eind trekken we je met praktijkgerichte en op maat gesneden oefeningen uit je comfortzone en richten we de blik ‘onder water’. Je krijgt voortdurend feedback over je communicatie- en interactievaardigheden en verzamelt steeds meer puzzelstukjes over jezelf. Wanneer de puzzel compleet is, heb je een intensieve ontdekkingsreis gemaakt met levensveranderende resultaten op zakelijk én persoonlijk vlak.

Online proeverij

In deze online proeverij laten we jou proeven van onze trainingen. Tijdens de proeverij is ruimte voor jouw leervragen, vragen over onze trainingen en over Van Harte & Lingsma in het algemeen.

Schrijf je in voor de online proeverij

Module 1: Topje van de ijsberg

Kijk jezelf in de spiegel met oa. video-opnamen en persoonlijke feedbacksessies.

 • Een helder beeld van wat effectief is aan jouw communicatie én wat niet.
 • Inzicht in jouw grenzen met een boksworkshop.
 • Oefenen met feedback, luisteren en communiceren.

Module 2: Onder water

Welke patronen en automatismen bepalen jouw gedrag?

 • Een inspirerende mix van theorie en praktijk.
 • Op maat gemaakte leersituaties.
 • Een duidelijk beeld van jouw actieplan.

Module 3: The Game

Laat jouw nieuwe gedrag zien tijdens deze ‘Game’ met acteurs.

 • Je weet hoe je uit je valkuil(en) moet blijven.
 • Je hebt nieuwe patronen en automatismen eigen gemaakt.
 • Jouw plan van aanpak om het nieuwe gedrag duurzaam te houden.

Reviews

8.4 / 10

Deelnemers van meer dan 1000+ verschillende organisaties gingen je voor. Benieuwd naar hun ervaringen? Lees hieronder welke ontwikkeling ze hebben gemaakt als mens en leider.

Ik heb veel geleerd en feedback gekregen van de trainer en de mede cursisten.
Elke module had voor mij wel een toegevoegde waarde.
Er wordt geleerd om je draak te ontdekken en hiermee om te gaan.

Lees meer

Door de intensieve maar leerzame KIG training heb ik gemerkt dat ik meer inzicht heb gekregen in mijzelf en hoe ik overkom op anderen.
Dat inzicht is voor mij echt dé start geweest om zaken anders aan te pakken.

Lees meer

Indien je het fijn vindt om je verder te ontwikkelen en beter te weten hoe je het goede gesprek kunt voeren dan kan ik de training vanHarte 😉 aanbevelen. Je leert te kijken naar de ander en jezelf natuurlijk, hoe je doormiddel van de juiste communicatie samen mooie resultaten kunt bereiken.

Lees meer

Goed programma met voldoende ruimte voor reflectie. Zowel individueel als in teams werk je aan je persoonlijke effectiviteit.

Lees meer

Top training. Veel geleerd over eigen communicatie. Heel leerzaam het deel mbt feedback geven en krijgen.

Lees meer

12 jaar geleden heb ik KIM gevolgd, nu onlangs KIG, grote kans dat ik over een jaar of 12 weer H&L als eerste kies om me dan weer verder te trainen. Het is een goede begeleider van mijn carrière, zowel op de korte als lange termijn. Dit komt door de uitstekende trainers die ik beide keren had.

Lees meer

Zeer professioneel en vaardig. Heel menselijk :P. Bedoel daarmee heel benaderbaar en toegankelijk. Ook buiten de training een fijn mens.

Lees meer

ik ging de training in met het idee veel te leren over mijzelf, dit is dan ook zeker gelukt. ik had vooraf niet verwacht op deze manier ook veel meer over anderen te kunnen leren.
uiteindelijk kan ik zeker zeggen dat de training mij heeft geleerd wat ik wilde, en meer.

Lees meer

Een intensieve training waarbij je jezelf beter leert kennen. De trainers zijn zeer kundig en weten precies de goede snaar te raken zodat je verder komt.

Lees meer

Mijn ervaring met de training bij vanHarte&Lingsma is zeer positief. De begeleiding is professioneel en de inhoud van de training is doordacht en effectief. Het heeft me nieuwe inzichten gegeven en praktische tools aangereikt die ik direct in mijn dagelijks leven en werk kan toepassen. De trainer is deskundig en betrokken, wat bijdraagt aan een veilige en stimulerende leeromgeving. Ik zou deze training zeker aanbevelen aan anderen.

Lees meer

Veel theorie goed kort en bondig gehouden. Concreet gemaakt. Joris kan goed mee denken en prikkelen.

Lees meer

Door deze training heb ik het gevoel weer regie te hebben op mijn leven en op de interactie met anderen: ik zou het iedereen aanraden! Geweldig om in een mooie omgeving met een goede trainer ruimte te hebben voor persoonlijke ontwikkeling.

Lees meer

Mijn leervraag was persoonlijk van aard. Ik koos deze training omdat ik het gevoel had hier ruimte voor te krijgen. Een leerproces waarbij een effect is dat ik op mijn werk effectiever communiceer, maar het ging mij om een fundamentelere zoektocht; ik wil in staat zijn meer verbinding te vinden met mezelf om waardevollere connectie te maken.

Deze training sloot daar heel goed bij aan.

Lees meer

vanHarte&Lingsma heeft de belofte voor een persoonlijke aanpak zéker waargemaakt. De trainer was bijzonder goed (creëerde bijvoorbeeld een veilige, geborgen maar wel uitdagende leeromgeving) en in combinatie met de training zelf (afwisselend theorie en praktijk, ruimte voor jezelf en ook voor anderen) heeft de KIG training me veel gebracht.

Lees meer

De cursus was intensief en relaxed, inspirerend en waardevol. Ik heb nieuwe aandachtspunten in mijn communicatie leren herkennen waar ik nu concreet en dagelijks mee aan de slag wil en ben.

Lees meer

Deze training heeft mij zoveel meer gegeven dan ik had verwacht. Ik kan prima communiceren, meerdere collega's snapten niet (direct) dat ik de KIG training wilde volgen. "Jij praat zo makkelijk, je staat er heel zeker". En inderdaad van buiten klopt dat wel. Maar voor elke presentatie of voor elk gesprek met een onbekende had ik te veel spanning en stress of ik het wel kon. Dus bereidde ik me altijd voor op alle mogelijke scenario's. En dat wilde ik niet meer. Ik wilde comfort in mijn presentaties en gesprekken. Dat wat anderen al zagen, wil ik ook 'voelen'!
En dat comfort heb ik na deze training absoluut gevonden. Kan dat in zo'n relatief korte tijd? Ja blijkbaar! Je volgt niet alleen de training, maar wordt tussen de blokken door ook 'gedwongen' om ermee bezig te zijn. Gesprekken met je eigen collega's voeren, contact houden met je leerteam. En juist die onderdelen hebben mij ontzettend veel inzicht gegeven in waarom ik communiceer zoals ik doe of waarom ik die stress en onzekerheid voelde. En voor mij is het echt 'voelde', want natuurlijk is er nog gezonde spanning als ik iets nieuws aan ga, maar de ongezonde spanning is er niet meer.
En dat is voor mij ontzettend waardevol.

Lees meer

De KIG cursus geeft je persoonlijk veel inzicht in de hoe je communiceert en hoe je hier verandering in aan kan brengen. Super enthousiaste begeleiding vanuit van Harte&Lingsma.

Lees meer

Het is het beste te omschrijven met "ze zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen".


Lees meer

degelijk, goede trainers en goede opbouw van lessen

Lees meer

Mijn ervaring bij vanHarteLingsma is super goed – ik heb veel nieuwe inzichten opgedaan en handvaten gekregen om mee verder te gaan. Ik heb onwijs veel over mijzelf geleerd. De KIG heeft duidelijk een groter proces voor mij in gang gezet.

Lees meer

De opbouw van de training zit steengoed in elkaar. Het begeleidende boek is een heel fijn naslagwerk. De trainer heeft de theorie goed uitgelegd en super goede feedback gegeven aan mij en aan de groep.

Lees meer

Goede ervaring!

Lees meer

Fijne en leerzame training waarin er veel ruimte is om te leren met en van andere groepsgenoten in een prettige omgeving.

Lees meer

Veel doen, uit comfortzone, mooie combi van theorie en praktijk, verbinding, vertrouwen, openheid, heel veel leren

Lees meer

Hele goede ervaring, vond het heel prettig om in groepsverband aan mijn leerdoelen te werken en de opzet van de cursus zorgde ervoor dat ik er gedurende de 3 maanden veel mee bezig ben gebleven. Ook het werken met een buddy werkte heel goed.

Lees meer

Voor mij is het de eerste training bij HL. Heel erg fijn, goed en professioneel. Verwachtingen zijn zeker uitgekomen en zal de training ook aanraden.

Lees meer

De training is erg waardevol voor mij op persoonlijk en zakelijk vlak. De ervaring is dan ook erg positief.

Lees meer

Ontzettend waardevol en een ervaring die ik de rest van mijn leven meeneem. Ik wilde de training volgen omdat ik vast liep op werk maar uiteindelijk ook super veel geleerd dat ik kan gebruiken in privé situaties.

Lees meer

Zeer positieve ervaring en heel veel inzichten gekregen en van geleerd.

Lees meer

Ik ben tevreden over de training bij vanHarte&Lingsma.

Lees meer

Ik heb in de KIG training veel geleerd over het hoe en waarom van communicatie. Naast de theoretische kennis was vooral het proces in de groep voor mij een verrijking. Het leren met en van elkaar in een veilige setting heeft mij veel gebracht.

Lees meer

De training was goed opgebouwd. Met een goede afwisseling van theorie en oefeningen. Als deelnemer wordt je echt aan het denken gezet.

Lees meer

Mijn ervaring was zeer goed.

Lees meer

Goed programma. Veel geleerd en inzichten opgedaan.

Lees meer

Dat deze zeer goed mijn vraag heeft beantwoord. Na elk trainingsblok kwam ik met meer kennis / inzicht thuis. Wat weer energie gaf om hiermee aan de gang te gaan.

Lees meer

Ik kijk terug op een fijne, intensieve, maar vooral ook mooie training.
Af en toe afgevraagd wat het mij zou brengen, maar daar lag voor mij juist de uitdaging, namelijk dit uitspreken.
Na dit gedaan te hebben kon men daar rekening mee houden. Het is tenslotte mijn proces!

Lees meer

Gaat echt de diepte in, doordat het 3 blokken zijn, tussen de blokken in ook tijd om in te dalen en in de praktijk te oefenen.

Lees meer

Deze training heeft mij inzicht gegeven in het waarom van mijn gedrag. Ik begrijp de valkuilen waar ik in stap en ik heb voldoende handvatten meegekregen om mij verder te ontwikkelen.

Lees meer

Goede ervaring. Hier kan ik echt iets mee in de toekomst.

Lees meer

Fijne training. Er is voldoende aandacht voor al onze eigen issues. Je leert veel van elkaar.

Lees meer

Investering

Investering

Trainingskosten € 4.295,- (excl. BTW)

Accomodatiekosten € 1.530,- (excl. BTW)

Onze trainingen zijn opgebouwd uit accommodatie- en trainingskosten. Voor de accommodatiekosten geldt dat wij geloven dat een inspirerende en rustige omgeving bijdraagt bij aan jouw optimale leren en ontwikkelen. Bij onze meerdaagse trainingen overnachten we daarom in een bosrijke omgeving. De prijs voor de accommodatie is inclusief ontbijt, lunch, avondeten en snacks.

Bij de trainingskosten zijn lesmateriaal of eventuele aanvullende interventies inbegrepen. Een factuur ontvangen zonder BTW? Lees hier meer over de financieringsmogelijkheden.

Inbegrepen extra’s

 • Persoonlijkheidsvragenlijst NEO-PI-3
 • Boksworkshop
 • Game met trainingsacteurs
 • Conflicthanteringsstijlen

Inner Development Goals

Met deze training ontwikkel je jouw kwaliteiten en vaardigheden die verbonden zijn aan de volgende Inner Development Goals:

 • Zijn
 • Verbinden
 • Samenwerken

Trainingsdata KIG communicatie, interactie en gesprekstechnieken®

26 juni

 • Module 1 26 / 27 / 28 juni 2024
 • Module 2 28 / 29 / 30 augustus 2024
 • Module 3 7 / 8 oktober 2024

19 augustus

 • Module 1 19 / 20 / 21 augustus 2024
 • Module 2 30 september, 1 / 2 oktober 2024
 • Module 3 2 / 3 december 2024

17 september

vol

 • Module 1 17 / 18 / 19 september 2024
 • Module 2 29 / 30 / 31 oktober 2024
 • Module 3 11 / 12 december 2024

17 september

 • Module 1 17 / 18 / 19 september 2024
 • Module 2 29 / 30 / 31 oktober 2024
 • Module 3 11 / 12 december 2024

9 oktober

 • Module 1 9 / 10 / 11 oktober 2024
 • Module 2 18 / 19 / 20 november 2024
 • Module 3 20 / 21 januari 2025

5 november

 • Module 1 5 / 6 / 7 november 2024
 • Module 2 10 / 11 / 12 december 2024
 • Module 3 11 / 12 februari 2025

2 december

 • Module 1 2 / 3 / 4 december 2024
 • Module 2 13 / 14 / 15 januari 2025
 • Module 3 17 / 18 maart 2025

School voor Human Leadership

Het woord ‘school’ is terug te leiden naar het Griekse scholē, wat ‘vrije tijd’ betekent. De Grieken zagen vrije tijd als een ruimte waar je kon nadenken en onderzoeken.

In deze drukke en snel veranderende wereld hebben we deze ruimte hard nodig. Want als er bewegingsvrijheid ontstaat tussen wat je ervaart en hoe je acteert, kun je in plaats van reactief weer creatief zijn. Wanneer we het reageren vanuit ‘moeten weten’ afleren en komen naar ‘mogen zijn’ en samen onderzoeken, kan de werkvloer ervaren worden als een speelveld. Waar je mag oefenen, proberen en leren. Want juist de mens die lerend is, leidt. Dit zijn de uitgangspunten van onze School voor Human Leadership:

Open communicatie en invloed

Zelfinzicht

Bewust worden doe je op meerdere niveaus. Wij werken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Authenticiteit

Ieder mens beschikt over eigen-wijsheid. Onze taak is het ontlokken van deze wijsheid.


Ervarend leren

Vanuit bewustwording van je gedrag, de diepte in, kiezen, experimenteren en het eigen maken.

Open communicatie

Een ieder is aan te spreken op houding en gedrag. Open, eerlijk en transparant.

Dienend leiderschap

Horen wat groter is dan jou. Dat volgen en ernaar te handelen.


Persoonlijk advies. Omdat we weten dat iedereen anders is.

Hoi mens. Ben jij nieuwsgierig welke training bij jouw ontwikkeling past? Onze opleidingsadviseurs staan voor je klaar. Bel, mail of plan gemakkelijk een online adviesgesprek in.

Peter Driessen Opleidingsadviseur