Rob Custers - Energiek leven, effectief werken

“ Mijn gejaagdheid heeft plaats mogen maken voor bewust stilstaan”

Rob Custers

Rob Custers is KAM Manager bij thyssenkrupp Materials Nederland en volgde de training Energiek leven, Effectief werken.

Mijn leerdoel voor de training was om meer balans en rust te vinden. Om de gejaagdheid die ik voelde eruit te krijgen en rust in mijn hoofd te creëren.

Rob Custers - Energiek leven, effectief werken

Ik herontdekte mezelf, door bewust meer tijd te nemen voor de ander en oprechte interesse in de ander te tonen.

Ik heb ervaren wat het betekent om zachter te communiceren. In zowel mijn persoonlijke als mijn zakelijke belevingswereld. Van meteen to the point komen en geen tijd en aandacht nemen voor mensen, naar echt contact maken met de ander en aanvoelen hoe ik in een gesprek de energie bij mezelf kan houden. Ik herontdekte mezelf, door bewust meer tijd te nemen voor de ander en oprechte interesse in de ander te tonen. Dat lukt me omdat ik in de training heb ervaren hoe het is om na te denken en stil te staan bij hoe ik me voel én om vaker rust te nemen. Daardoor kijk ik nu verder dan alleen de hulpvraag van de ander, ik kan bewust kijken naar het verhaal achter de mens.

De training was voor mij een aaneenschakeling van eyeopeners. Zoals het ontdekken dat er naast de werelden van werk en privé een wereld bestaat die evenveel aandacht verdient: de wereld van ik. Hoe ik bewust tijd mag nemen voor mezelf en mezelf meer centraal mag zetten. Een andere eyeopener was dat je niet alleen bent met al je gedachten, maar dat iedereen die drukte in het hoofd ervaart. Het was daarom fijn om een training in een groep te volgen waarin je elkaar herkent. De titel van de training “Energiek leven, Effectief leven” zegt precies wat het mij gebracht heeft: ik leef energieker én effectiever. Er gaat niets meer even snel tussendoor, er is ruimte gekomen voor het bewust genieten van ontspanning en ik leer vaker te reflecteren. Ik heb de tools gekregen om te kiezen voor het aanbrengen van structuur in mijn leven die bij mij past. Ik zou het echt iedereen aanraden om met deze training bewust voor zichzelf te kiezen.