Els de Groot - KIG communicatie interactie gesprekstechnieken 1

“Ik ontdekte een nieuwe versie van mezelf.”

Els de Groot – HR Adviseur

Els de Groot is HR adviseur en volgde de KIG (Communicatie, Interactie en Gesprekstechnieken).

“Ik ging de training in met de leervraag om mijn communicatie te verbeteren en kwam eruit als een nieuwe, betere versie van mezelf.”

Els de Groot - KIG communicatie interactie gesprekstechnieken 3

Ik had verwacht naar buiten te lopen met tips en tricks, maar kreeg zoveel meer.

Naast inhoudelijke kennis over communicatie en gesprekstechnieken kwam er veel persoonlijke ontwikkeling aan bod. Waar komt mijn gedrag vandaag en welk effect heeft dit op de ander? De hechte trainingsgroep heeft ervoor gezorgd dat ik met lef in de spiegel heb gekeken. Daardoor ben ik bewuster gaan kiezen en heb ik mezelf open durven stellen. Ik heb veel verhelderende inzichten gekregen over mijn huidige communicatie. Zo kwam ik tot het inzicht ik dat mijn conflict vermijdend gedrag niet altijd leidt tot de meest harmonieuze relaties en dat ik ruimte in mag nemen om feedback te vragen. Van mijn omgeving krijg ik terug dat ik nu concreter ben en meer daadkracht toon. Ik zie mezelf ook als een aangenamer en constanter persoon. De kracht van de training was voor mij de perfecte mix van een enorm professionele trainer, een goede opbouw en een groep die elkaar versterkt. Wat stimulerend werkt is de fijne bosrijke leeromgeving en een veilige setting. Dat samen voelde als een warm bad. Met de groep uitspreken dat je gezamenlijk een leerproces aangaat en dat samen gaat beleven, dat is echt een mooi cadeau voor jezelf. Na deze training ben ik een warmer mens, dat meer openstaat voor anderen en bewust kiest om kwetsbaar te zijn.