Jessica Klementowski - adviseren met impact

“Ik ben gaan zien, voelen en erkennen wat mijn kracht als adviseur is.”

Jessica Klementowski

Jessica Klementowski is Sr. HR Adviseur bij maatwerk HRM en volgde de training Adviseren met Impact.

Ik ben de training Adviseren met Impact gaan volgen om me verder te ontwikkelen in adviseren op strategisch niveau, maar deze training heeft me veel meer gebracht.

Jessica Klementowski - adviseren met impact

Het ging niet puur over adviseren en bijbehorende methodieken, het ging vooral ook over mijzelf.

Wie ben ik? Wat zijn mijn kwaliteiten? Hoe gebruik ik mijn kwaliteiten in een adviesproces? Wat het me vooral gebracht heeft is dat ik zelf mijn kracht als adviseur ben gaan zien, voelen en erkennen. Ik heb geleerd dat een sterke adviseur ook stil kan staan en de rust neemt om iets voor een klant uit te zoeken. Het gaat niet om snelheid van handelen en overal gelijk een antwoord op weten, het gaat erom dat je met vertrouwen en aandacht met je klant bezig bent. Dat begint voor mij bij stilstaan bij wat ik voel en dat ook mogen uiten. Om dat te ervaren heeft de fantastische trainer vanaf het eerste moment een hele prettige leeromgeving gecreëerd. Een leeromgeving gebaseerd op vertrouwen, mogen struikelen en regelmatig stilstaan bij de gevoelens binnen de groep. Het gaat niet alleen om het volgen van het programma en het behandelen van alle theorie, het gaat juist ook om de (leer) behoeften van de groepsleden. En precies dat maakt het programma zo waardevol. We hebben veel geoefend met eigen praktijkervaringen en er is veel gebruik gemaakt van het geven en nemen van feedback. Door de training durf ik me beter uit te spreken en sta ik vaker stil tijdens een adviesgesprek. Ik adviseer met meer zelfvertrouwen waardoor mijn invloed groter is. Ik heb vaktechnisch bijgeleerd, maar heb voornamelijk persoonlijk heel veel winst behaald. Dit is in mijn ogen zoals een training hoort te zijn. Door deze intensieve en diepgaande training ben ik als adviseur gegroeid en geef ik op mijn eigen wijze advies. ik ben blij dat ik dit heb mogen leren.