Elizabeth Germs - KIM voor niet leidinggevenden 2

“Door de training vertrouw ik meer op mijn intuïtie en voel ik me sterker.”

Elizabeth Germs

Elizabeth Germs is Content Marketeer bij Comenius en volgde de training KIM voor niet-leidinggevenden.

Aan het begin van de KIM voor niet-leidinggevenden, had ik een hele rits aan doelen geformuleerd: steviger staan, beter spreken, regie nemen. Eigenlijk de leiderschapsskills die je nodig hebt in een regie functie. Mijn leerdoelen waren bij de start vooral geënt op vaardigheden, maar al snel kwam ik tot het inzicht dat het ging over mijn eigen patronen, mijn effectiviteit en ook dus in-effectiviteit.

Elizabeth Germs - KIM voor niet leidinggevenden 3

Waar ik startte vanuit professionele vorming, ging ik verder in mijn persoonlijke ontwikkeling.

In de training word je veel gespiegeld, dat is mooi maar soms ook pijnlijk. Hoe gedraag ik me, en komt dat overeen met wat ik zeg, doe en voel? De trainers slagen er vanaf de eerste dag in om een veilige setting te creëren waardoor ik ruimte voelde voor deze intense en mooie ervaring.

Ik kreeg inzicht in mijn persoonlijke patronen. Patronen die in mijn jeugd zijn ontstaan en elke dag bepalend waren voor mijn gedrag en gevoel. Voorheen (her)kende ik het niet, dus het inzicht was groot. En het mooiste is, dat je dit zelf ontdekt tijdens de training, omdat je situaties en momenten echt doorleefd als persoon en met elkaar als groep. Deze bewustwording was het startpunt voor verdere groei. Ik ben milder naar mezelf geworden. Vertrouw veel meer op mijn intuïtie en voel me sterker.  In mijn werk ben ik duidelijker geworden in mijn spreken. Hierdoor krijg ik meer mensen mee en kan ik mijn werk beter uitvoeren. Ik ben gegroeid als mens, ik leef bewuster, sterker én lichter.