Dimitri van de Vis - Meesterschap in Leiderschap

“Een persoonlijke zoektocht naar authentiek leiderschap”

Dimitri van de Vis

Dimitri van de Vis is Directeur bij ADC ArcheoProjecten en volgde de training Meesterschap in Leiderschap.

De krachtige combinatie van de groepsdynamiek, de trainers en de gecreëerde leeromgeving hebben ervoor gezorgd dat ik het vertrouwen in mijzelf vond om een grote carrièrestap te maken.

Dimitri van de Vis - Meesterschap in Leiderschap

Als onderdeel van de training mocht je een fictief item wensen, mijn wens was een grote fles opportunisme.

De impact van deze training is absoluut heel groot. Ik ben minder vanuit mijn hoofd en meer vanuit mijn gevoel gaan werken én leven. De trainers hadden hierin een grote rol, vanuit een bijna psychologische grondslag prikten ze zo door je heen. Deze training is daarom anders dan alle anderen, het is geen training waarin je maniertjes en methodes leert, het is een persoonlijke zoektocht naar jouw authentieke leiderschap. Ik moest echt op zoek naar mezelf en dat was heel waardevol. Een stap terug om een stap vooruit te kunnen. Vinden wat je drijft, voelt en waar je écht goed in bent. Ik kan nu actief de slag maken naar mijn eigen manier van authentiek leidinggeven. Ik heb kwaliteiten ontdekt die ik nu veelvuldig gebruiken kan, waarvan ik me niet bewust was, zoals intensief naar de ander luisteren en hen ondersteunen met mijn inzichten. Vanaf nu doe ik het anders, ik volg mijn gevoel en als iets niet goed voelt, ook als ik het niet kan uitleggen, dan kies ik ervoor dat niet te doen. Voor mij wordt deze training gekenmerkt door het woord lef. Als onderdeel van de training mocht je een fictief item wensen, mijn wens was een grote fles opportunisme. En die heb ik gevonden. Door deze training heb ik lef en trots gekregen. Van al mijn beslissingen afwegen naar we gaan het gewoon doen. Van argumentatie en belemmeringen naar we zien wel hoe het uitpakt. Dat heb ik allemaal cadeau gekregen vanuit dit proces. Ik heb vertrouwen gekregen in het feit dat het altijd goed komt, omdat ik vertrouwen heb gekregen in mezelf.