Suzanne de Jong - Leidinggeven aan Verandering 1

“Veranderen is geen techniek of methode, het is een manier van zijn”

Suzanne de Jong

Suzanne de Jong is teammanager bij BUCH en volgde de training Leidinggeven aan verandering.

Mijn grootste eyeopener was het feit dat veranderen geen techniek of methode is. Het is geen technisch stappenplan. Een verandering is een manier van zijn en leiden, waar je jouw eigen competenties en kwaliteiten voor mag inzetten.

Suzanne de Jong - Leidinggeven aan Verandering 3

Het gaat om wie jij bent, hoe jij betekenis geeft aan beweging en hoe jij die beweging begeleidt.

Voor mij was dat echt een lampje dat ging branden. In de training ging ik in eerste instantie op zoek naar handvaten en methodes om veranderingen te kunnen dragen, maar ik vond het bewustzijn en het vertrouwen dat ik het zelf kan dragen. Bewust kijken naar je eigen manier van persoonlijk leiderschap, vertrouwen op je intuïtie en een team dragen in plaats van duwen zijn voor mij leerpunten die ik nog dagelijks gebruik. Het gebruiken van mijn intuïtie en mijn gevoel en dat op professioneel niveau vertalen naar het team is impactvol. Door het werken met mijn eigen casuïstiek en een positieve aanpak vanuit de trainer was het mogelijk om te oefenen en al doende te leren. Ik heb geleerd over mijn impact op verandering. Hoe ik meer los mag laten en minder hard voor een verandering mag gaan werken. Op die manier kan ik anderen bewust de ruimte geven om de verandering samen met mij te dragen en zich verantwoordelijk te voelen. En dat het werkt, geeft zelfvertrouwen. Myriam, onze trainer, is ontzettend inspirerend, haar manier van het creëren van een veilige omgeving én haar manier om mensen mee te krijgen zijn een voorbeeld voor een goedwerkend veranderproces. De training was een cadeau aan mezelf, ik kwam geïnspireerd en opgeladen thuis en werk nu makkelijker en beter. Ik vertaal professioneel wat ik voel en ben effectief binnen mijn cirkel van invloed. Een win-win situatie voor mezelf en mijn werkgever dus.