“De ontwikkeling die je doormaakt, maak je door als mens. Dat helpt je niet alleen in je job, maar in je hele leven.”

Dirk Renders - Director Field Sales bij DPG

Dirk Renders is Director Field Sales bij DPG en volgde de training Doorbreek de Cirkel

Ik heb een volle agenda, maar iedere keer als ik weer een week vrij maak voor een dergelijke training, ben ik blij dat ik die tijd ervoor genomen heb. Je leert veel als mens, en je hebt ook meteen weer praktische handvaten die je kunt gebruiken in je leven.

 

Als concreet voorbeeld van zo’n praktisch handvat: stel ik heb een meeting gehad waar ik met een slecht gevoel uitkomt, maar ik kan niet precies aanwijzen waardoor dat komt. Dan kan ik nagaan: wat was de omgeving? Hoe was het gedrag? Welke overtuigingen had ik? Wat was de waarde, de identiteit en hoe is het afgelopen? Met die relatief eenvoudige invuloefening ontrafel ik dan het onderdeel waar het voor mij niet goed ging. Dan kom ik er bijvoorbeeld achter of dat door het gedrag van een ander kwam of dat ik van mijn eigen waarden ben afgestapt. Dat geeft inzicht in waar ik me rot over voelde en dan kom ik er eigenlijk altijd achter dat het bij mezelf zit. Daar kan ik dan vervolgens weer iets mee.

Verder vind ik het fijn aan de training, dat de balans tussen ruimte – het niet in beton gegoten programma biedt die ruimte – en het geprikkeld worden door theorie en praktische oefeningen vanuit de trainers erg goed is. Daardoor was ik soms zoekende en vroeg ik me actief af waar het nu heen ging, wat dan afgewisseld werd met een concrete oefening of theorieles. De trainers voelden heel goed aan wanneer dit weer nodig was. Je moet open staan om op onderzoek uit te gaan in jezelf. Als je daarvoor open staat, dan zou ik Doorbreek de Cirkel écht aanraden. Het kost je tijd en energie, maar het brengt je echt heel veel. En de ontwikkeling die je doormaakt, maak je door als mens. Dat helpt je niet alleen in je job, maar in je hele leven.”