Marieke Dol - Coachend leidinggeven 2

“Een diepgaand proces om mijn coachende leiderschapsstijl te vinden en ontwikkelen.”

Marieke Dol

Marieke Dol is Projectleider bij Aegon Nederland volgde de training Coachend leidinggeven.

In mijn rol als projectleider bij AEGON wilde ik meer inhoudelijke kennis ontwikkelen over situationeel delegeren. Daarnaast coach ik binnen AEGON een aantal personen op mindset en values, en wilde ik ook mijn kwaliteiten als coach versterken. De training Coachend Leidinggeven sloot mooi op mijn leerdoelen aan, en bracht me bovenal een nieuw nog waardevoller leerdoel. Het leerdoel om dichterbij mijn gevoel te komen en om daadwerkelijk te gaan luisteren naar mijn gevoel en vanuit daar te gaan handelen.

Marieke Dol - Coachend leidinggeven 3

Voor mij was de training het begin van een ontwikkelingsproces dat nog steeds gaande is.

De training heeft veel diepgang, dat werd mogelijk gemaakt door de fijne groep en de expertise van de trainer. Door de verschillende gesprekken en oefeningen kwam ik steeds een laagje dieper in mijn eigen gevoelswereld. Ik leerde me meer kwetsbaar opstellen en zie in mijn projecten en coaching dat als je dat kunt geven, je dat ook terug mag krijgen. Voor mij was de training het begin van een ontwikkelingsproces dat nog steeds gaande is. Ik heb geleerd om te experimenteren met mijn eigen gedrag en heb mijn eigen coachende leiderschapsstijl ontwikkeld. Ik ben bewuster geworden van wat ik doe en hoe ik bij mezelf kan blijven. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik meer op mijn intuïtie vertrouw en luister naar mijn gevoel. Het brengt voor mij zowel zakelijk als persoonlijk meer diepgang in relaties. De herkenning en de kwetsbaarheid van de trainer hebben bijgedragen aan de impact van de training. Daarnaast was het heel waardevol om uit je vertrouwde omgeving te zijn in een rustig bosrijk gebied. Het volgen van de training heeft in mijn leven gezorgd voor meer rust. Ik geniet meer van de kleine dingen en trek als leider minder naar mezelf toe. Kortom, een mooie training vol diepgang die ik zeker weten aan anderen zou aanraden.