Boukje Wolfs - Coaching in de praktijk 2

“Een training vol bewustwording om mijn coachende kracht te zien en ervaren.”

Boukje Wolfs

Boukje Wolfs is vergunningen manager bij Havenbedrijf Rotterdam N.V. en volgde de training Coaching in de praktijk.

De training heeft voor mij persoonlijk tot levens veranderende inzichten geleidt die ik niet had willen missen.

Boukje Wolfs - Coaching in de praktijk 3

Ik ga bewuster een gesprek in en ik kijk meer naar het hier en nu.

Voorheen kon ik mensen nog wel eens overrompelen met mijn energie. Het managen van mijn eigen energie was mijn grootste leerpunt uit de training ‘Coachen in de Praktijk’. Tijdens de training ben ik actief aan de slag gegaan met het managen van mijn energielevel. Dit helpt mijzelf maar juist ook de ander. Ik ga bewuster een gesprek in en ik kijk meer naar het hier en nu en laat als coach juist de ander zelf op antwoorden komen. Dit komt voort uit een prachtige combinatie van kennismaken met veel verschillende technieken in coaching én het doelgericht oefenen in de praktijk. Door de gerichte opdrachten en de tijd tussen de trainingen door, kon ik onderzoeken welke stijl van coaching bij mij past en hoe dit voor mij en de ander voelt. Ik coach mensen nu nog steeds vanuit persoonlijke verbinding en intuïtie, maar heb daar structuur en techniek aan toegevoegd. Ik zie in mijn collega’s en in mijn thuisfront dat dit impact heeft. Er komt ruimte voor diepere verbindingen en leven in het hier en nu. Doordat ik mezelf als coach ontwikkel laat ik anderen eigenaar zijn van hun eigen verhaal, omdat ik de juiste vragen stel. Dat geeft mijn collega’s zelfvertrouwen én dat geeft mij weer meer zelfvertrouwen, een waardevolle oneindige cirkel. Ik mag de bewustwording van de ander stimuleren en dat is een prachtige rol. Een rol waarin ik geen leidinggevende hoef te zijn om mijn coachende kracht te zien en ervaren.  Door de inzichten van het coachen ben ik nu ook in staat om naar mijn eigen vragen en antwoorden te kijken. Ik ben dichterbij mezelf gekomen en heb meer rust gevonden. De training heeft voor mij persoonlijk tot levens veranderende inzichten geleidt die ik niet had willen missen. Ik gun iedereen de rust die ik gevonden heb om goed na te denken waar je heen wil. Het is bijzonder om zo onbewust een training in te gaan en er zo bewust uit te komen.