Uitnodiging HR-event: Leiderschap in de zorg

Tijdens deze middag zetten ook wij de zorg centraal: leiderschap in de zorg. Wat is de invloed van leiderschap, van zowel leidinggevenden als medische professionals, op de kwaliteit van zorg?

We behandelen 2 cases, in een interactieve sessie. Twee presentaties over leiderschap: de een over leidinggevenden, de ander over verpleegkundigen en hun eigen leiderschap. Beiden onderstrepen de inzet van eigen krachtbronnen, bevlogenheid en passie.

De cases

Hulpbronnen voor leidinggevenden – Ziekenhuis Gelderse Vallei
Evelien Beentjes en Tineke Holwerda
Evelien Beentjes heeft onderzoek gedaan in het Ziekenhuis Gelderse Vallei naar de elementen in de professie van medisch specialist die kracht geven (hulpbronnen zijn) om een leiderschapspositie (professional in the lead) invulling te geven.
Tineke Holwerda is deskundige op het gebied van het vak van verpleegkundige. Ze kent de kwaliteiten die bij verpleegkundige professionals sterk aanwezig zijn.
Samen gaan ze in op hoe deze kwaliteiten in ZGV worden benut en hoe lacunes worden aangevuld.

Amphia floreert door gelukkig(er) werken – Amphia Ziekenhuis
Erwin Klappe i.s.m. Onno Hamburger (Van Harte & Lingsma)
Hoe krijg je als verpleegkundige weer ‘prik in de cola’? Hoe kom je tot bloei? Het Amphia Ziekenhuis vult deze vraag concreet in door aan de slag te gaan met de werkgerelateerde vorm van geluk: bevlogenheid. ‘Bevlogenheid’ is inmiddels een kernwaarde van de organisatie en een speerpunt in de HR strategie. Daarnaast ontstaat er ook bottom-up in toenemende mate nieuwsgierigheid naar het thema ‘bevlogenheid’.
Erwin Klappe, A&O psycholoog bij het Amphia Ziekenhuis, ontwikkelde in samenwerking met Onno Hamburger van Van Harte & Lingsma een programma om het persoonlijke leiderschap en het geluk van medisch personeel te versterken.

Het programma

Ontvangst vanaf 13:15
Kick off 13:45
Case 1: Hulpbronnen voor leidinggevenden 13:55
Bespreking in subgroepen 14:40
Pauze 15:10
Case 2: Amphia floreert door gelukkig(er) werken   15:30
Bespreking in subgroepen 16:15
Wrap up 16:45
Borrel 17:00

De middag vindt plaats in Oegstgeest, bij het kantoor van Van Harte & Lingsma

Gratis deelnemen

Vul het formulier in via onderstaande knop.