Adviseren met impact

Versterk je eigen positie en profilering als adviseur

Ervaar de kracht van adviseren met hoofd en hart

 • Je versterkt je eigen positie en profilering als adviseur en vergroot je cirkel van invloed.
 • Je geeft met meer zelfvertrouwen en plezier adviezen die aansluiten op de wensen van je klanten.
 • Je bouwt en onderhoudt met gemak stevige relaties.


Eerstvolgende startdata

25 september

19 november

3 december

Toon alle data

Duur

4 dagen

Groep

Max. 10 deelnemers

Investering

Training € 2.895,- (excl. BTW)

Accommodatie € 660,- (excl. BTW)

Informatie

Over Adviseren met impact

Als adviseur stap je elke keer weer opnieuw in een nieuwe context, met nieuwe uitdagingen. Hoe zorg je dat je snel een vertrouwensband opbouwt? Dat je weet welk krachtenveld je je in beweegt? En dat je je eigen wijsheid blijft volgen zonder de ander uit het oog te verliezen? Om als adviseur echt impact te maken is vakinhoudelijke kennis niet genoeg. Het gaat over wie je bent en wie je kent. Integriteit, authenticiteit en persoonlijk contact vormen de basis van het adviseren. Dat is wezenlijk voor wie écht impact wil maken. In deze training verbeter je daarom niet alleen je communicatie- en adviesvaardigheden, maar kijk je ook kritisch naar jezelf, je eigen valkuilen en wat jouw authentieke adviesstijl is.

Adviseren met hoofd en hart

Deze training combineert kennis met kunde en helpt je een sprong vooruit te maken in je rol als adviseur. Om je zo breed mogelijk te ontwikkelen ga je aan de slag op drie niveaus: je verbetert essentiële vaardigheden, je leert de belangrijkste adviesmodellen en beïnvloedingsmethoden en je ontdekt jouw persoonlijke adviesstijl. Dat doe je niet alleen, maar samen met professionals uit verschillende branches. Je wordt je bewust van jouw gedrag als adviseur, je ontdekt eigen valkuilen en ervaart wat er komt kijken bij het geven van een effectief advies.

Je bent bij ons in goede handen

1000+

Tevreden deelnemers van meer dan 1000 verschillende organisaties

1985

Sinds 1985 leiderschapstrainingen en persoonlijke ontwikkeling

9,1

Hoe deelnemers onze trainingen beoordelen

Voor wie

Voor eigenwijze adviseurs die klaar zijn voor de stap naar meer impact.

Je bent al enige jaren werkzaam als adviseur of je hebt een functie met een adviesrol. Door de opgedane ervaring heb je een duidelijke expertise en ken je de basics van het adviseren. Toch voel je dat er meer in jou zit. Dat jouw authenticiteit en eigen wijsheid zichtbaar mag worden in jouw advies. Daarom wil je in de training je vaardigheden vergroten én je persoonlijk ontwikkelen. Op de bijeenkomsten heb je het lef om in de spiegel te kijken en durf je te experimenteren met nieuwe manieren van doen. De kennis en ervaring die je hierbij opdoet is direct toepasbaar in je werk.

Toepasbare theorie en meer vrijheid in jouw rol

Je gaat naar huis toe met nieuwe kennis van de belangrijkste adviesmodellen en beïnvloedingsmethoden die je in de praktijk meteen toe kunt passen. Je staat met meer vertrouwen in je adviesrol, doorziet alle rollen en verhoudingen in het speelveld en tackelt weerstand met gemak. Jij maakt meer impact als adviseur.

 • Opleidingsniveau: hbo+
 • Vereiste niveau: hbo werk- en denkniveau
Jessica Klementowski foto 1. Adviseren met Impact

“Ik ben gaan zien, voelen en erkennen wat mijn kracht als adviseur is.”

Het verhaal van Jessica Klementowski – Sr. HR Adviseur bij maatwerk HRM

Programma & Locatie

Programma & Locatie

Veluwe

Een inspirerende en rustige omgeving draagt bij aan jouw optimale leren en ontwikkelen. Dat is de reden dat we bij meerdaagse trainingen overnachten in een bosrijke omgeving. Deze training vindt plaats in een conferentieoord op de Veluwe.

Programma

De duur van deze training is 4 dagen (2 modules van 2 dagen inclusief overnachtingen). In deze dagen verdiep je je in de belangrijkste adviesmodellen en beïnvloedingsmethoden en leer je van én met adviseurs uit verschillende branches. Om de stof herkenbaar en direct toepasbaar te maken koppelen de betrokken trainers persoonlijke praktijksituaties aan de theorie. Naast het vergroten van je kennis en kunde besteed je aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling als adviseur. Zo word je je bewust van jouw gedrag en leer je verder te kijken dan de inhoud.

Online proeverij

In deze online proeverij laten we jou proeven van onze trainingen. Tijdens de proeverij is ruimte voor jouw leervragen, vragen over onze trainingen en over Van Harte & Lingsma in het algemeen.

Schrijf je in voor de online proeverij

Voorbereiding

Vóór module 1 start je met een beeld te creëren van jezelf als adviseur.

 • Haal 360 graden feedback op binnen je (werk)omgeving.
 • Formuleer leerdoelen.
 • Leg een persoonlijkheids- en gedragstest af.

Module 1 : Ik en mijn adviseurschap


De relatie tussen je persoonlijkheid en hoe je adviseert.

 • Uit je comfortzone tijdens een boksworkshop.
 • Onderzoek hoe jouw gedrag en karakter invloed heeft op jouw advies.
 • Leer over adviesmodellen als Situationeel Adviseren en de Taart van Adviseren.

Module 2 : Persoonlijk adviseurschap verdiepen

Verdiep jouw persoonlijk adviseurschap, krijg inzicht in jouw gedragspatronen.

 • Leer aan de hand van je eigen praktijksituaties en leerbehoeften.
 • Oefen complexe adviessituaties met acteurs.
 • Stel een plan van aanpak op om nieuw gedrag duurzaam te houden.

Reviews

8.4 / 10

Deelnemers van meer dan 1000+ verschillende organisaties gingen je voor. Benieuwd naar hun ervaringen? Lees hieronder welke ontwikkeling ze hebben gemaakt als mens en leider.

De training "Adviseren met Impact" was een zeer waardevolle ervaring. De training biedt niet alleen theoretische kennis, maar richtte zich ook op mijn rol als adviseur en hoe ik overkom op anderen. De training is meteen toepasbaar in mijn dagelijkse werk. Dankzij de inzichten die ik heb opgedaan, begrijp ik beter hoe ik mijn boodschap effectief kan overbrengen. De praktische oefeningen en de feedback van medecursisten hebben me geholpen om mijn vaardigheden te ontwikkelen.

Lees meer

Ik voel me door het volgen van de training gesteund en op een prettige manier uitgedaagd om verder met mijn leerdoelen verder aan het werk te gaan. Ik heb praktische tips gekregen en samen met de trainer en de groep een rode draad ontrafeld die ik graag verder ga volgen. Ik zie nu ik de training heb gevolgd, ook veel meer concrete openingen daartoe in bijvoorbeeld adviesgesprekken met klanten. Op die manier blijft het niet alleen bij theorie, maar kan ik ook echt in de praktijk mijn voordeel doen met deze training.

Lees meer

De training adviseren met impact zit boordevol handige theorieën, modellen en praktische handvatten die je in je werk en andere situaties goed kunt toepassen. Er is ruimte om veel te oefenen met medecursisten en de trainer Vivian heeft me waardevolle feedback en tips meegegeven. Ik ga de cursus benutten om verder aan de slag te gaan met mijn leerdoelen en neem de waardevolle inzichten mee in mijn verdere ontwikkeling in persoonlijk leiderschap. Dank aan de medecursisten, workshopleider Stefan, acteurs Jeroen en Saskia en Vivian!

Lees meer

Goede en ervaren trainer

Lees meer

De training Adviseren met Impact zorgt voor inzichten in je eigen gedrag. Je word je bewust van patronen en hoe je hier mee om wilt gaan. Naast de theorie heb ik veel praktijkervaring op gedaan. Het oefenen met acteurs en kijken naar anderen in oefeningen hebben mij veel geleerd. Voor mijn gevoel is deze training net even iets meer out of the box door o.a. een boks workshop waar je veel paralellen kan trekken met jouw eigen manier van communiceren.

Lees meer

Deze training heeft hele concrete handvatten gegeven waarmee ik aan de slag kan in de praktijk, daarnaast heeft deze training mij veel inzicht gegeven in mijzelf.

Lees meer

Heel professioneel en inhoudelijk sterk trainingsbureau met een breed aanbod waarbij je eigen persoonlijkheid en hoe jij je beweegt binnen zakelijke relaties / organisaties een centrale plek inneemt. Dat moet bij je passen maar ik vond dit enorm waardevol.

Lees meer

Zeer tevreden over vakkennis van en persoonlijke, to-the-point, en opbouwende begeleiding tijdens de training.

Lees meer

Ik ben zeer tevreden over de training als geheel. De trainer was zeer kundig en ervaren, de locatie meer dan top en de inhoud veelzijdig en afwisselend. Naast inhoudelijke modellen, zijn reflectie, feedback en samen de diepte opzoeken, belangrijke onderdelen van de training. Ik ben zelfverzekerder geworden in mijn advisering, doe tegenwoordig een stap vooruit i.p.v. achteruit als het spannend wordt en ben trots op mijzelf. Ben je benieuwd naar het hoe en waarom van je eigen gedrag en wil je weten hoe je dit kunt beïnvloeden, dan raad ik je de training zeker aan!

Lees meer

Ik heb tijdens de training veel nieuwe inzichten opgedaan over mijn persoonlijkheid, handelen en communicatie. Maar het bleef niet alleen bij nieuwe inzichten: door ook heel praktisch oefenen zijn we meteen met verbeterpunten aan de slag gegaan, en heb ik nu concrete handvatten om mijn werk nog beter in te vullen, en mezelf nog beter uit de verf te laten komen.

Lees meer

Een intensieve training waarin je aan je persoonlijke ontwikkeling werkt

Lees meer

Deze training is een aanrader voor eenieder die zichzelf wil ontwikkelen. Hoewel ik geen goed beeld had van hetgeen mij stond te wachten, kan ik me haast geen beter aansluitende training voorstellen. Dat komt met name omdat jij centraal staat. Wat je ook precies doet, waar je ook vandaan komt, na deze training ben je gegroeid als mens én als professional.

Lees meer

Na wat primaire problemen rondom onduidelijkheid op de website. Was de feitelijke organisatie van de training goed. De training zelf is, zoals aangegeven erg leerzaam geweest.

Lees meer

Heel persoonlijk (en dat was ook de reden dat ik voor van Harte & Lingsma koos)

Lees meer

Het is een bijzondere ervaring om samen met een groep onbekenden een reis naar jezelf te maken en zo te ontdekken hoe ik als adviseur kan groeien.

Lees meer

vanHarte&Lingsma biedt trainingen aan die verder gaan dan alleen een aanreiken van een aantal modellen. Je wordt uitgenodigd om kritisch naar jezelf te kijken en te ontdekken waar jouw groei zit als adviseur. Wanneer je dit aandurft groei je niet alleen als adviseur, maar ook als mens. Bedankt!

Lees meer

Het was een inspirerende, intensieve en interessante training. Prettig om in een kleine groep zo intensief onder deskundige begeleiding aan de slag met theorie, praktijk en doelen.

Lees meer

positief

Lees meer

Dankzij deze training heb ik mezelf weer een beetje beter leren kennen; of ben ik vooral herinnerd aan wie ik ook alweer ben. Door stil te staan en jezelf te (laten) observeren wordt je je al snel (opnieuw) bewust van je sterke kanten en aandachtspunten. Dat vergeten we in de alledaagse hectiek te vaak. Super interessante oefeningen gedaan, theorie gehad, handvatten gekregen & ook de groep als heel erg fijne en veilige bedding ervaren. Het gaat soms diep en je stelt jezelf kwetsbaar op, en dat is het allemaal dubbel en dwars waard!

Lees meer

prima

Lees meer

Ondanks een diversiteit aan werkgebieden was er veel overeenkomst in onze leerdoelen in onze functie van beleidsadviseur/controller. Hoe positioneer je jezelf in de organisatie en maak je jezelf zichtbaar met een goede communicatie? Een fijne training waarbij persoonlijke groei en de relatie voorop staat.

Lees meer

Vond het een leuke bruikbare training. Goede afwisseling tussen theorie en praktijk en aansprekende werkmethoden. Biedt inzicht in het eigen handelen en stelt je daarmee in staat te leren. Wel intensief door de lange dagen.

Lees meer

De training verzorgd door vanHarte&Lingsma is praktisch en leerzaam. Vakbekwame professionals die de training verzorgen met oog voor de individu. Ik beveel vanHarte&Lingsma van harte aan!

Lees meer

goed.

Lees meer

Goede ervaring, deskundige trainer. Laat iedereen in zijn of haar waarde. Kan het in perspectief zetten

Lees meer

Ontzettend fijne inhoudelijke training en trainer. De combi van theorie en praktijk en oefeningen maakt het afwisselend en goed te volgen.

Lees meer

Tot nu toe goed.

Lees meer

Hele prettige manier van trainen. Goede afwisseling van theorie en praktijk oefeningen.

Lees meer

De training heeft mij geholpen inzicht te krijgen in mijn adviesstijl, mijn sterke punten en waar mijn uitdagingen liggen. Ik heb mijn eigen leerdoelen helder gekregen, handvatten gekregen hoe ik mij daarin de komende tijd kan ontwikkelen. Daarnaast concrete en snel toepasbare adviezen, die direct al toe te passen zijn in de praktijk.

Lees meer

Prima

Lees meer

De training is qua inhoud aansluitend bij de leervraag van mijzelf en de organisatie. Hoe veel ervaring je ook hebt, er is altijd meer te leren in de interactie met mensen. En van Harte en Lingsma hebben met deze training een goede aansluiting op de leervraag.

Lees meer

Het was een prettige training waarbij de trainster mede ervoor zorgde dat ik het als een veilige leeromgeving heb ervaren.

Lees meer

Investering

Investering

Trainingskosten € 2.895,- (excl. BTW)

Accomodatiekosten € 660,- (excl. BTW)

Onze trainingen zijn opgebouwd uit accommodatie- en trainingskosten. Voor de accommodatiekosten geldt dat wij geloven dat een inspirerende en rustige omgeving bijdraagt bij aan jouw optimale leren en ontwikkelen. Bij onze meerdaagse trainingen overnachten we daarom in een bosrijke omgeving. De prijs voor de accommodatie is inclusief ontbijt, lunch, avondeten en snacks.

Bij de trainingskosten zijn lesmateriaal of eventuele aanvullende interventies inbegrepen. Een factuur ontvangen zonder btw? Lees hier meer over de financieringsmogelijkheden.

Inbegrepen extra’s

 • Inzicht door 360 graden feedback en persoonlijkheidstest
 • Een boksworkshop
 • Oefen nieuw gedrag met trainingsacteurs

Inner Development Goals

Met deze training ontwikkel je jouw kwaliteiten en vaardigheden die verbonden zijn aan de volgende Inner Development Goals:

 • Zijn
 • Verbinden
 • Samenwerken

Trainingsdata Adviseren met impact

25 september

 • Module 1 25 / 26 september 2024
 • Module 2 13 / 14 november 2024

19 november

 • Module 1 19 / 20 november 2024
 • Module 2 14 / 15 januari 2025

3 december

 • Module 1 3 / 4 december 2024
 • Module 2 22 / 23 januari 2025

School voor Human Leadership

Het woord ‘school’ is terug te leiden naar het Griekse scholē, wat ‘vrije tijd’ betekent. De Grieken zagen vrije tijd als een ruimte waar je kon nadenken en onderzoeken.

In deze drukke en snel veranderende wereld hebben we deze ruimte hard nodig. Want als er bewegingsvrijheid ontstaat tussen wat je ervaart en hoe je acteert, kun je in plaats van reactief weer creatief zijn. Wanneer we het reageren vanuit ‘moeten weten’ afleren en komen naar ‘mogen zijn’ en samen onderzoeken, kan de werkvloer ervaren worden als een speelveld. Waar je mag oefenen, proberen en leren. Want juist de mens die lerend is, leidt. Dit zijn de uitgangspunten van onze School voor Human Leadership:

Open communicatie en invloed

Zelfinzicht

Bewust worden doe je op meerdere niveaus. Wij werken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Authenticiteit

Ieder mens beschikt over eigen-wijsheid. Onze taak is het ontlokken van deze wijsheid.


Ervarend leren

Vanuit bewustwording van je gedrag, de diepte in, kiezen, experimenteren en het eigen maken.

Open communicatie

Een ieder is aan te spreken op houding en gedrag. Open, eerlijk en transparant.

Dienend leiderschap

Horen wat groter is dan jou. Dat volgen en ernaar te handelen.


Persoonlijk advies. Omdat we weten dat iedereen anders is.

Hoi mens. Ben jij nieuwsgierig welke training bij jouw ontwikkeling past? Onze opleidingsadviseurs staan voor je klaar. Bel, mail of plan gemakkelijk een online adviesgesprek in.

“Ontwikkel, maar blijf vooral jezelf”
Peter Driessen, opleidingsadviseur