Wendelien Lodder over de KIM voor leidinggevenden

“Als Director Meetings & Events bij een zakelijk reisbureau stuur ik 60 medewerkers aan en ben ik eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van deze afdeling. Ik had weliswaar meer dan tien jaar ervaring met leidinggeven, maar bij mijn vorige banen was ik alleen commercieel verantwoordelijk. Nu is mijn takenpakket en zeggenschap veel ruimer. Daarom kwam rond mijn aanstelling het volgen van een allround management training ter sprake. Een enthousiaste collega raadde me de KIM-training aan bij van Harte & Lingsma. Dat leek me een goed idee. Ik wilde graag bijleren en alle theoretische en praktische inzichten waren daarbij welkom. Vanwege drukte en veel reizen duurde het even voordat ik tijd had, maar na ongeveer een jaar kon ik aan de training beginnen.”

Uitgebreide trainingsopzet

“Een deel van de theoretische modellen die de trainer behandelde, kende ik al uit eerdere trainingen. De stof was dus niet geheel nieuw voor me. Toch vond ik het nuttig om bepaalde zaken te herhalen en mijn kennis op te frissen. Tussen de trainingsdagen kon je de opgedane kennis en inzichten in de praktijk toepassen, waarna er in het volgende blok veel ruimte was om je meegemaakte situaties en vragen te bespreken. Deze uitgebreide opzet met veel reflectiemomenten vind ik sterk. Aan de feedback heb ik als persoon veel gehad.”

Gepersonaliseerd

“Ook de bevlogenheid van de trainer vond ik kenmerkend voor de KIM. Dankzij zijn oprechte interesse in elke deelnemer en de oefeningen op jouw werksituatie af te stemmen, wordt de training gepersonaliseerd. Misschien had ik daardoor een goede klik met de trainer. Daarnaast had ik veel contact met mijn medecursisten. Ik vond het interessant om te horen hoe zij bepaalde zaken aanpakten, omdat je van elkaar kunt leren. Het was alleen jammer dat er in mijn groep niet meer mensen zaten die in een commercieel bedrijf werkten. Ik denk dat de ervaringen van anderen dan waardevoller voor mij waren geweest.”

Verrijking

“Een belangrijk resultaat van de KIM is dat ik nu bewust nadenk over wat ik echt wil. Wil ik bijvoorbeeld daadwerkelijk een zakelijke carrière? Voorheen stond ik daar nooit zo bij stil. Verder besef ik beter waarom ik me op een bepaalde manier gedraag en hoe ik dat kan bijsturen. Als persoon heeft de training me dus verrijkt. Op zakelijk gebied was het ook nuttig, maar ik denk dat het vooral voor beginnend leidinggevenden zeer leerzaam is. Wel heb ik me in de breedte ontwikkeld en ik kijk dan ook met een goed gevoel terug op de KIM-training.”

Wendelien is Director Meetings & Events bij Carlson Wagonlit Travel. 

Ontdek hier of de training KIM voor leidinggevenden ook wat voor jou is.