Jenny Booms : “Voorheen zat ik uitsluitend in mijn hoofd als ik iets wilde leren, nu voelde ik ook echt het fysieke effect ervan.”

“Doordat een deel van mijn werk ineens stopte, had ik een pauze in mijn carrière. Naast ruimte en tijd kreeg ik ook behoefte om eens echt even stil te staan om te kijken waar ik stond in mijn leven en wat voor mij goede volgende stappen waren. Voorheen was mijn instelling vooral hard werken en door, door, door. Dat wilde ik nu anders.

Jenny Booms is directeur bij Dutch Academy for Film (DAFF) en doet daarnaast interim-klussen, onder meer voor het Cultuurfonds Utrecht. Ze volgde de training Authenticiteit en Persoonlijke Kracht.

Het fijne aan de training vond ik de combinatie van cognitieve, emotionele én fysieke elementen. Zo waren er theoretische modellen en kaders, die ik erg interessant vond en waarin ik me graag verdiepte. Vervolgens werden die modellen gekoppeld aan je persoonlijkheid en je levenssituatie. Daarnaast was er ook een fysieke component, waardoor je voelde hoe je lijf erop reageerde. Dat was voor mij een eye-opener. Voorheen zat ik uitsluitend in mijn hoofd als ik iets wilde leren, nu voelde ik ook echt het fysieke effect ervan. De bekwame trainers en de prachtige locatie in de bosrijke omgeving zorgden voor een fijne, veilige setting waarin je jezelf echt durfde over te geven.

Het resultaat wat ik sinds de training meteen ervoer, is dat ik mezelf meer in acht neem in de keuzes die ik maak. Waar ik voorheen ‘ja’ zou kunnen zeggen tegen taken of afspraken die me tot 1 uur ’s nachts aan het werk hielden, zeg ik daar nu eerder ‘nee’ tegen. Een shift naar bewust leven, in plaats van geleefd worden, is denk ik de belangrijkste verandering voor mij. Eigenlijk vind ik het jammer dat ik niet eerder een training als deze gedaan heb.

Ik zou de training aan iedereen aanraden die er open voor staat om op meerdere manieren te leren. Het brengt je dichterbij jezelf, waardoor je steviger in je schoenen staat.”

 


Ontdek Authenticiteit en Persoonlijke Kracht

 

Bekijk alle trainingen