Gazizah Bahmany over de KIM voor niet-leidinggevenden

“Een zeven is soms ook prima. Juriste en programmamanager Gazizah Bahmany kan sinds de KIM leiderschapstraining bij Van Harte & Lingsma beter loslaten en genieten. Deze training is een persoonlijke reis”

Perfectionisme

Bahmany, die op haar elfde met haar familie vanuit Iran naar Nederland kwam, heeft altijd hard gewerkt. Op het VWO, tijdens haar studie rechten en toen ze de arbeidsmarkt op ging. Haar perfectionisme bracht haar ver, maar tijdens de KIM-training werd ze er ook mee geconfronteerd. ‘De lat ligt bij mij op alle gebieden hoog. De dresscode van de training was bijvoorbeeld ‘casual’, ik vraag dan in het hotel toch om een strijkijzer voor mijn shirt. Daar moesten mijn medecursisten wel om lachen.’ Soms is haar perfectionisme voor haarzelf vermoeiend, maar dat het ook invloed heeft op anderen, was voor haar een eyeopener. ‘Ik kreeg tijdens de cursus de feedback dat ik daardoor wat afstandelijk of streng kan overkomen. Dat kan een drempel zijn om mij te benaderen. Eerst was ik verbaasd, ik zie mezelf als een open en toegankelijk persoon. Later realiseerde ik me dat het inderdaad even duurt voor ik loskom.’ Bahmany gaat er nu bewuster mee om, glimlacht vaker, vertelt eerder persoonlijke dingen over zichzelf en moedigt haar collega’s aan om naar haar toe te komen met vragen.

Genieten

Ook probeert ze wat meer los te laten. Zo bereidde ze presentaties altijd extreem goed voor, maar nu zegt ze tijdens een bespreking soms iets waar ze niet eerst lang over heeft nagedacht. ‘Dat voelde de eerste paar keer alsof ik naakt over straat liep, ik vond het vreselijk. Maar daarna bleek dat anderen het een hele zinnige bijdrage vonden. Ik weet nu dat het niet altijd een tien hoeft te zijn, een zeven is soms ook prima.’ Doordat de training van Van Harte & Lingsma een lang, intensief en soms emotioneel traject was over haar persoonlijkheid en waar ze voor staat, had het veel impact. ‘Ik dacht dat ik mezelf goed kende, maar hoe je jezelf ziet is niet altijd hoe een ander je ziet. Deze training is een persoonlijke reis. Het heeft me aangezet om actief aan de slag te gaan met sommige eigenschappen, maar ook om meer te genieten van wat ik al heb bereikt.’

Gazizah Behamany is juriste en programmamanager bij RVO

Ontdek de KIM voor niet-leidinggevenden