Terugblik Human Leadership Experience

Iets anders dan een leiderschapsevent

“Maybe the journey isn’t so much about becoming anything. Maybe it’s about un-becoming everything that isn’t really you, so you can be who you were meant to be in the first place.”
― Paul Coelho

Vrijdagochtend reed ik vol gezonde spanning door het landschap van mijn jeugd naar Avalon in Schoorl voor de eerste editie van de Human Leadership Experience van vanHarte&Lingsma. Het is niet de eerste keer dat ik een dagprogramma voor zit. Ook niet de eerste keer dat ik een event organiseer. Toch voelt dit anders. Ik ben gewend om te leunen op alles wat ik weet, mijn kennis en misschien wel mijn hoofd. Terwijl mijn intentie voor deze experience juist is om de deelnemers te begeleiden naar meer dan dat hoofd. Dus ja, ook ik had mijn spanning aan te kijken. En moedig te zijn.

Deze eerste editie van de Human Leadership Experience ging precies daarover. Kunnen we een ervaring bieden waarin je weer mens kunt zijn. Om leiderschap te nemen. Maar vooral allebei samen. In een wereld waar we steeds verder afdrijven van ons menszijn, willen we dit als vanHarte&Lingsma weer teruggeven. Deze editie stond in het teken van het inzetten van jouw talent als het er toe doet. Vaak zit de verandering van het grotere geheel juist in die momenten van brave space. In ogenschijnlijk onbeduidende momenten waar je besluit het anders te doen.

Voor mij een reden om bij vanHarte&Lingsma te komen werken. Ik werkte als adviseur voor verschillende overheidsorganisaties, en zag dat de verandering die ik daar aanbracht net zo lang duurde als mijn aanwezigheid. Maar ik zag ook: als een ambtenaar op staat om het anders te doen, dan gebeurt er écht iets. Bij vanHart&Lingsma zag ik een bedrijf dat het anders doet, en dat mensen helpt om het anders te doen.

Het voelt gek om te zeggen maar de experience was précies zoals ik gehoopt had. Op het snijvlak van ziel en zakelijkheid, waar je weer mens kunt zijn. Om uiteindelijk jezelf én je leiderschap in te zetten voor het grotere geheel. Zoals een deelnemer zei: ‘Ik voel me echt weer geïnspireerd en opgeladen om aan de slag te gaan daar waar het moeilijk wordt.’ Maar ook: waar en hoe zet je je menszijn in voor die wereld die zo toe is aan wezenlijke verandering.

Met dank aan de brave space van Anke Tusveld, de inspirerende woorden van Yoeri van Alteren en liefdevolle aanwezigheid van collega’s Martin ten Hove en Diane Eikelboom.

En voor mij, bleef de quote van Paulo Coelho zo terugrijdend door de weilanden resoneren. Dat deze momenten buiten de tijd, je terug brengen bij wie je werkelijk bent. Nu al zin de volgende editie 🙏

Door Franka de Vilder, programmamanager bij vanHarte&Lingsma. 

Wil jij er volgende keer bij zijn?

We willen je alvast uitnodigen voor de volgende editie van de Human Leadership Experience. Een ervaring die anders gaat zijn, en waar we je zeker weten gaan verassen. Wil jij als eerste de uitnodiging ontvangen? Laat hier je e-mail adres achter en jij bent de eerste die het weet!

Human Leadership Experience : Maillijst

{{ currentTab.tab_naam }}


{{ field.naam }} *

    {{ name }}{{ field.naam }}

{{ field.omschrijving }}

Vorige

Je gegevens worden verstuurd. Even geduld alstublieft...