Ook al weet je niet wat je krijgt, je moet durven opgeven wat je hebt.

Sommige gesprekken blijven nog lang in je hoofd hangen. Mijn gesprek met Yoeri van Alteren is er zo een.

Van de week spraken we elkaar als voorbereiding op een event in maart waar hij komt spreken. Als ik hem ontmoet is zijn handdruk precies zoals hij spreekt. Stevig, energiek en met een kleine twinkeling in zijn ogen. Met een indrukwekkend CV en een eindeloze drive om de wereld te veranderen, heeft hij ook wel echt wat te vertellen.

 

Franka de Vilder

Programmamanager

“Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen”

Comfort vinden in het niet-weten

 

‘Overal waar ik kom zie ik dat er veel te veranderen valt. En misschien vind ik het ook wel gewoon leuk om een beetje te rellen. Er zijn altijd zoveel argumenten om het niet te doen maar wat kan er wel?’

Vorig jaar moest hij Change Inc. Inc, hét platform voor duurzame verandering én zijn levenswerk, overdragen aan MT Sprout na een faillissement. ‘Het is heel erg kwetsbaar om je werk een complete integratie te laten zijn van wie jezelf bent’.

Hij vertelde over zijn drive om impact te maken, de weg daarnaar toe en hoe hij ook in de afgelopen maanden dicht bij zijn talent heeft kunnen blijven. ‘Het gaat om het comfort kunnen vinden in het niet-weten. Ik heb in praktijk te brengen wat ik altijd tegen klanten heb gezegd: “Ook al weet je niet wat je krijgt je moet durven opgeven wat je hebt”.’

Op 15 maart spreek ik hem uitgebreider op onze Human Leadership Experience bij Avalon in Schoorl over hóe hij dit heeft gedaan. En ik kijk er naar uit. En maak een diepe buiging voor zijn kwetsbaarheid en zijn wervende enthousiasme, juist nu.

Yoeri Change Inc