Wat laat jij achter in 2020 en wat neem je mee naar 2021?

Het einde van 2020 is in zicht. Bij Van Harte & Lingsma sluiten we ieder jaar weer samen het jaar af. Dit keer uiteraard online en op een wat luchtigere ludieke wijze, waar toch veel mooie en serieuzere kwesties naar boven kwamen. Graag deel ik onze opzet met jou. De afsluiting heeft als thema: 2020, wat ik wil achterlaten en wat ik meeneem (dit kan voor werk en voor privé zijn).

Dus voor nu tijd om te bedenken wat je gaat hamsteren voor 2021 en natuurlijk te bedenken wat van 2020 je lekker achter je laat! Leuk om voor jezelf te doen, met je team, collega’s, vrienden en familie.

De opdracht:

Pak een rol wc papier, een mooi boekje en een pen. Aan de hand van het thema ga voor jezelf na:

  • Wat wil jij achterlaten in 2020? Pak 3 velletjes wc papier en schrijf maximaal 3 dingen op die je in 2020 wilt achterlaten.
  • Wat heeft 2020 jou gebracht? Wat heb je geleerd, ontdekt, ontwikkeld, heeft je verrijkt of …? Schrijf 3 dingen op in je boekje, die je mee wilt nemen naar 2021.

Vervolgens kun je het delen met elkaar. Wij waren met ongeveer twintig in de meeting met in totaal 45 minuten, dus hadden we de volgende tijdsindeling: drie minuten om na te denken en op te schrijven. Daarna kun je wat je hebt opgeschreven met elkaar delen, twee minuten per persoon en vervolgens de beurt doorgeven. Als je meer tijd hebt of met minder mensen bent kun je er natuurlijk ook wat meer ruimte voor maken. Na het delen is het tijd om met elkaar ritueel de wc papiertjes door te spoelen!

Hou je vast aan de mooie dingen en op naar 2021 met alles dat je dit jaar gehamsterd hebt! 😉

Veel reflectieplezier!

#watspoeljijdoor? #jaarafsluiting #2020 #2021 #loslaten #meenemen