Uitbreiding Eigen Leiderschap

– Persbericht –

Per 1 juni heeft het opleidings- en trainingsbureau dan ook de krachten gebundeld met Het Nieuwe Leiderschap, een jonge organisatie bestaande uit Dick Rochât, Martijn de Haan en Geert Jurrie Schutte. De drie heren gaan zich onder de vlag van Van Harte & Lingsma bezig houden met de ontwikkeling van nieuw leiderschap, strategie-ontwikkeling en interventies volgens de Servant Leadership filosofie.

Deskundige uitbreiding

Met het binnenhalen van Het Nieuwe Leiderschap breidt Van Harte & Lingsma haar team van deskundigen uit met drie experts in Strenght Based Leadership. Deze leiderschapsfilosofie staat voor het ontwikkelen van mensen en organisaties vanuit hun eigen kracht. Uit onderzoek blijkt dat deze manier van leidinggeven significant betere resultaten oplevert dan het oude leiderschap dat vooral gericht is op persoonlijk succes van de leider. Rochât, De Haan en Schutte ontwikkelen en verzorgen bij klanten van Van Harte & Lingsma maatwerk interventieprogramma’s, die de kritische verbinding realiseren tussen leiderschap, strategie en cultuur. Deze verbinding komt onder andere tot stand met behulp van de in Nederland ontwikkelde en bewezen methodologie van de Cultuur- en Leiderschapscyclus®. Rochât en Schutte geven samen inhoud aan de ontwikkeling en uitvoering van deze programma’s, De Haan versterkt het team van accountmanagers. Joep C. de Jong, algemeen directeur bij Van Harte & Lingsma: “Wij zijn erg blij met de samenwerking met Het Nieuwe Leiderschap. Van Harte & Lingsma  gelooft sterk in Strenght Based Leadership en met de komst van de drie nieuwe experts wordt onze organisatie niet alleen versterkt op het gebied van consultancy, maar raken we ook opnieuw geïnspireerd en komen we tot nieuwe inzichten. Het vergroten van het eigen vermogen is niet voor niets onze missie.“ 

Ontwikkeling, leiderschap en cultuur

Dick Rochât heeft een internationale loopbaan achter de rug. Zo werkte hij onder andere bij uitgeverij Wolters Kluwer en verschillende opleidingsbedrijven en adviesbureaus als Scheidegger en de NCOI Opleidingsgroep. Martijn de Haan werkt meer dan 20 jaar in de wereld van opleiding en trainingen als consultant bij onder andere ISBW en de NCOI Opleidingsgroep. Ook heeft hij ervaring in de HR-advieswereld. In deze hoedanigheid zette hij zich in voor het ontwikkelen van mensen en organisaties. Geert Jurrie Schutte werkte als programmamanager bij de NCOI Opleidingsgroep, waarna een periode van begeleiden en uitvoeren van jongerenprojecten in Kaapstad volgde. Vanaf 2010 is hij terug in Nederland en verbonden aan Het Nieuwe Leiderschap. Daar ontwikkelden Rochât, De Haan en Schutte samen een methodiek die verbinding realiseert tussen organisatieontwikkeling, leiderschap en cultuur.

Lange termijn succes

 “Mensen verleiden tot persoonlijk leiderschap, dat is waar het mij om gaat. De echte organisatieverandering begint in mijn optiek namelijk bij de mens zelf. Vooral het verbinden van zachte aspecten als persoonlijkheid en gedrag met de harde business van een organisatie vind ik een uitdaging,” aldus Rochât. De Haan vervolgt: “Juist deze verbinding maakt dat mensen in hun kracht komen en meer energie krijgen om hun talenten te gebruiken in het werk. De sleutel tot een succesvolle organisatie, waar ik me graag verder voor inzet bij Van Harte & Lingsma.” Ook Schutte is enthousiast over de nieuwe ontwikkeling: “Van Harte & Lingsma past bij ons. We zijn allemaal bezig met werken aan authenticiteit en duurzame groei, zowel voor het individu als de organisatie. Zo ontstaat lange termijnsucces en een succesvolle samenwerking!”

 

Vraag een vrijblijvend gesprek aan!