40 / 44 px Maak kennis met onze assessments

28 / 38 px Of je nu wilt weten of een sollicitant geschikt is voor een bepaalde functie, nieuwsgierig bent naar het potentieel van een werknemer of bij een reorganisatie de juiste persoon op de juiste plek wilt krijgen: voor elk soort assessment hanteren wij een persoonlijke aanpak. We stellen onze assessments geheel op maat samen en gaan verder waar anderen stoppen.

We verdiepen ons eerst in de kernwaarden van jouw bedrijf. Waar staan jullie voor? Welke resultaten willen jullie bereiken en welke mensen passen daarbij? Cruciale vragen, want aan de hand van de opgedane inzichten stemmen we het assessment af op de specifieke kenmerken van jouw organisatie. We beperken ons niet tot het meten van competenties, maar we kijken ook naar wie iemand als persoon is.

Wil je meer informatie of een persoonlijk adviesgesprek?

Erika Zeulevoet Adviseur Assessments

28 / 32 px Wat onze assessments uniek maakt

18/28 px Wij bieden assessments waarbij de voor Van Harte & Lingsma kenmerkende persoonsgerichte aanpak centraal staat. Een combinatie van meting en coaching, waarin elke deelnemer recht wordt gedaan. Geen klinische interventie waar mensen slechts aan meetinstrumentaria worden blootgesteld, maar een ontmoeting van betekenis waar mensen gezien worden voor wie zij zijn. Centraal in onze aanpak staat het ontwikkelen van eigenaarschap voor het eigen leren.

Tijdens een assessment bij Van Harte & Lingsma worden niet alleen competenties in kaart gebracht, maar ook de onderliggende waarden, drijfveren, belemmeringen en leerstijlen. Er komt dus niet alleen aan de orde wat iemand kan of niet kan, maar ook wie iemand als persoon is. Beide elementen zijn volgens ons van belang om te komen tot een optimale match tussen persoon en functie/organisatie. Beide elementen zijn volgens ons eveneens belangrijk om tot concrete en duurzame resultaten in iemands persoonlijke ontwikkeling te komen. Alleen zo wordt het mogelijk om de inzichten van een assessment te borgen.

Door onze persoonsgerichte werkwijze is de herkenning en acceptatie van de resultaten groot. Het maakt dat iemand eigenaarschap voelt voor de zelf te nemen stappen. Het vergroot het eigen vermogen van mensen en daardoor van organisaties.

24 / 28 px Maak kennis met onze persoonsgerichte assessments

 • Mensen maken het verschil binnen een organisatie, of sterker nog de talenten van mensen maken het verschil. De juiste persoon met de juiste talenten op de juiste plek is dan ook cruciaal om duurzaam succesvol te zijn als organisatie.
 • Mensen zijn gezonder, gelukkiger en werken effectiever en efficiënter als ze dingen doen waar ze goed in zijn: vanuit hun talenten werken. Met behulp van assessments kunnen organisaties talenten erkennen, expliciet maken en vervolgens benutten ten einde organisatiedoeleinden te realiseren.
 • Met assessments in een selectiecontext wordt de kans gemaximaliseerd dat een geschikte persoon met de juiste talenten wordt aangenomen. Dit voorkomt, zeker bij tactische en strategische functies, aanzienlijke onnodige primaire en secundaire kosten.
 • In een ontwikkel- / loopbaancontext is een assessment een investering in bestaand personeel. Medewerkers voelen zich serieus genomen en er wordt optimaal gebruik gemaakt van aanwezige (verborgen) talenten en kwaliteiten.

Het resultaat voor jouw organisatie

 • Je weet of je te maken hebt met een papieren tijger of een daadkrachtige doorzetter.
 • Je weet of iemand past bij de functie én binnen de organisatie.
 • Je hebt inzicht in de kwaliteiten, valkuilen en mogelijkheden van de sollicitant of werknemer.
 • Je komt erachter wat iemand kan én wie iemand is.
 • Je ontvangt een duidelijke rapportage met adviezen op maat.

Resultaten voor jouw als deelnemer

 • Je weet of je geschikt je bent voor de functie en past bij het bedrijf.
 • Je hebt inzicht in je eigen kwaliteiten, valkuilen en mogelijkheden.
 • Je ontvangt een glashelder en herkenbaar rapport over jouw vaardigheden als professional en mens.
 • Je hebt praktisch toepasbare (zelf)inzichten opgedaan.
 • Je hebt zin om met opgedane inzichten aan de slag te gaan.