Seminar morele waarden binnen organisaties

Vanuit de Van Harte & Lingsma besturingsfilosofie, het waarderend organiseren, en in het kader van de 3P’s (People, Planet, Profit) waarbij dit goed past in het Planet (MVO beleid) stuk, zal directeur Joep C. de Jong als spreker zijn bijdrage leveren. “Van Harte & Lingsma laat op deze manier (door de eigen kennis en ervaring belangeloos te delen) tevens zien dat zij die ‘P’ serieus neemt”, aldus Joep C. de Jong.

Het seminar bestaat uit twee onderdelen: off-the-road experience en workshop/buffet.

OFF-THE-ROAD-EXPERIENCE

De stichting Go for Africa (GFA) organiseert reis- en stageprogramma’s in West-Afrika. Ieder voorjaar vertrekken studenten voor 2 tot 3 maanden naar West-Afrika. De studenten reizen in teams over land naar vooraf geselecteerde projecten in Senegal en Gambia om daar les te gaan geven aan Afrikaanse collega-studenten en leermiddelen te overhandigen. Tijdens het ‘GfA off-the-road-experience’ ervaar je een beetje wat deze studenten onderweg meemaken. Ook krijg je een kijkje in de keuken van het goede werk dat deze stichting doet.

ORGANISATIEMORAAL 2.0

De ware oorzaak van de huidige crisis ligt volgens een aantal vooraanstaande analisten en wetenschappers vooral in een onverzadigbare hebzucht, kortetermijnvi-sies, streven naar winstmaximalisatie, zelfverrijking en doorgeslagen individualisme. Deze gedragingen hebben zich de afgelopen decennia voorgedaan in alle sectoren. Oplossingen liggen in de handen van diegenen die de organisaties vormen en tastbaar maken door te handelen en met elkaar te communiceren, wij zelf dus. De uitdaging voor management en medewerkers van organisaties is om gezamenlijk de heersende organisatie-moraal aan een ‘paradigmashift’ te onderwerpen. Deze diepgaande verandering vereist het creëren van bewustwording binnen ons zelf, als onderdeel van een organisatie. Kees Klomp en Joep de Jong zullen deelnemers tijdens dit seminar kennis laten maken met deze noodzakelijke bewustwording. 

Download hier de flyer.

Je kunt aan beide onderdelen deelnemen (start 15.30 uur; prijs 150 euro) of alleen de workshop (incl. buffet) volgen (start 17.45 uur; prijs 100 euro). Je ontvangt een rekening of donatiebewijs (aftrekbaar van belasting). Het bedrag komt geheel ten goede aan de Stichting Go for Africa. Het aantal deelnemers voor het off-the-road experience is beperkt, dus meld je snel aan!

Aanmelden:
Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar: seminar@goforafrica.nl (graag melden of je het gehele seminar wilt volgen of alleen de workshop).

Locatie: Conferentiehotel Willibrordhaeghe  Vlierdenseweg 109, 5753 AC Deurne.

Datum & tijd: Donderdag 31 januari 2013, 15.30-20.00 uur.