PE-punten voor persoonlijke effectiviteit

Als accountant ben je inhoudelijk helemaal op de hoogte. Je verstaat je vak en kent je eigen doelstellingen. Die komen niet altijd 100% overeen met die van je opdrachtgever. Het is niet altijd makkelijk om dan in een advies- of onderhandelingssituatie de gulden middenweg te vinden terwijl je je professioneel kritisch dient op te stellen.

Van Harte & Lingsma biedt functiegerichte softskill trainingen die je in deze situaties helpen. Onze trainingen zijn sinds 2014 via de NBA erkend en daarmee voorzien van PE-punten. Voor accountants hebben we de drie onderstaande trainingen uitgelicht.

Adviseren als beroep (28 PE-punten)

Je verstaat je vak. Je analyseert, concludeert en brengt advies uit aan je klanten. Toch nemen die dat advies niet altijd aan. Terwijl je toch gelijk hebt!

“Het beste advies is het advies dat aangenomen wordt.”

Invloed op je klant, betere gesprekstechnieken en meer inzicht in het bestaande krachtenspel in de organisaties waar je werkt, helpen je om je inhoudelijke advies ook goed over te brengen.

De training Adviseren als Beroep speelt hier op in. Door in een trainingsgroep met gelijkgestemden meer te leren over het adviesproces en te oefenen met jouw eigen gedrag, krijg je inzicht in je sterke en zwakke punten. Door te werken met trainingsacteurs kan je dit daarna aanscherpen.

Zo krijg je meer resultaat uit je werk, word je gezien als een expert en neemt het plezier in je werk toe.

Persoonsgericht Onderhandelen (24 PE-punten)

Je balanceert voortdurende tussen de belangen van je klant, van je opdrachtgever en van jezelf. Om hier keuzes in te maken kan je niet altijd terugvallen op de cijfers. Het zijn juist de interpretaties van die cijfers die je inzichtelijk moet maken.

“Onderhandelen is communiceren voor gevorderden.”

Het zoeken naar overeenkomsten in plaats van verschillen en het helder maken van wederzijdse belangen, dragen bij aan een optimaal onderhandelingsresultaat voor alle betrokkenen. Een win-win dus.

De training Persoonsgericht Onderhandelen gaat dieper in op jouw gedrag en hoe je overkomt in een onderhandelingsproces. Je leert je onderhandelingsvaardigheden onder de knie te krijgen en je leert tegenwerpingen incasseren en omgaan met weerstand. Je leert hoe deze om te zetten naar een constructieve onderhandelingspositie en te sturen naar jouw gewenste resultaat.

Coachend Leidinggeven (32 PE-punten)

Je werkt samen met mensen, daar ontkom je niet aan. Of je nou een leidinggevende positie hebt of inhoudelijk expert bent, je hebt anderen nodig om je resultaten te halen.

“Met gedeelde verantwoordelijkheid vermenigvuldig je het resultaat.”

Hoe creëer je een motiverende, prettige werkomgeving waarin je mensen mee krijgt, ook op afstand? Hoe vergroot je je invloed op de prestaties van medewerkers, collega’s of klanten? Hoe kan je controle en verantwoordelijkheid loslaten zonder dat de kwaliteit van het werk eronder lijdt?

Coachend Leidinggeven is een training waarmee je de handvatten krijgt om opbouwend te sturen op resultaat door mensen te laten doen waar ze goed in zijn. Een methodiek die steunt op het situationeel leidinggeven. Een inspirerende, praktische en concrete training waarin jouw eigen organisatie met haar doelstellingen, kernwaarden, visie en missie centraal staat.

Meer weten?

Download hieronder meer informatie hoe je je kan ontwikkelen met deze drie trainingen.