Leidmotief. Handboek leiderschap en persoonlijke ontwikkeling

Al jaren gebruiken we in onze trainingen een syllabus: de theorie die het vergroten van het eigen vermogen van mensen ondersteunt. Het boek Leidmotief is hier de opvolger van. De modellen, theorieën enwerkwijzen uit de syllabus zijn door Tjeerd Bartlema herschreven, opgefrist en voorzien van kanttekeningen en historisch perspectief.

Leidmotief is opgebouwd uit zes thematische hoofdstukken, die los en in combinatie gelezen kunnen worden. De hoofdstukken behandelen veelvoorkomende onderwerpen uit onze trainingen, zoals persoonlijk leiderschap en het omgaan met tegenstrijdige belangen.
We hebben er bewust voor gekozen geen nieuwe theorie toe te voegen. Modellen zijn er in overvloed; mensen en organisaties hebben vooral behoefte aan het zinvol toepassen en integreren van kennis. Het boek biedt die mogelijkheid. Tjeerd zegt daar zelf over: “Dat de uitdagingen in onze tijd steeds toenemen, is het grote cliché dat we met elkaar herkauwen. Waar of niet, in alle organisaties speelt de vraag hoe het beter kan. Daar een creatief en constructief antwoord op hebben helpt werknemers in hun ontwikkeling. Ik noem het boek ook wel een organisatiereisgids. Het neemt de lezer aan de hand en leidt hem door alle fasen van zijn loopbaan.”

Bestellen? Leidmotief (met gratis e-book) is te koop via bol.com