Down the rabbit hole

Het begon allemaal op Bali. Waar ik onbedoeld een moment voor mezelf had. Zeldzaam als moeder van twee kleine kinderen. Mijn zoontje en vriend waren aan het kanoën op zee en mijn dochtertje deed haar middagdutje. Ik zat op de veranda van ons kleine hutje in de zon. Voor me lagen een paar schelpen, allemaal anders van vorm en kleur, die ik had meegenomen eerder die ochtend van het strand. Een voor een legde ik ze in mijn hand. Ik sloot mijn ogen. In mijn hoofd ontstond helderheid. Rust. Iedere schelp leek mij in gedachten iets te zeggen, een waardevolle boodschap te hebben…

Even tot zo ver

Heb je nog zin om verder te lezen of wordt dit al te zweverig voor je? Geen probleem als dat laatste het geval is. Ik denk dat een groot deel van de mensen waar ik mee om ga zo denkt, inclusief mijn vriend. Die is zo aards als wat. Lachte mij vierkant uit toen ik een set spirituele kaarten bestelde via internet om af en toe een kaartje te leggen. Ik ben het spirituele allemaal aan het ontdekken en probeer van alles uit. Nieuwsgierig als ik ben. Ik geloof namelijk echt dat er veel meer is dan dat wij met het blote oog kunnen zien. Noem het een coming out of niet; ik vind dit best spannend om te zeggen. Sterker nog, ik maak me lichtelijk zorgen terwijl ik dit opschrijf. Straks denken mensen nog dat ik zo’n zweverig typ ben. Zo’n typ die haar heil in allerlei media en genezende stenen zoekt. Ik bedoel, pratende schelpen in je hoofd. Wauw. In welke trip zit jij?

Maar ondanks dat, leg ik mijn schroom hier toch en plein public opzij, omdat mijn nieuwsgierigheid het wint. Full force. ‘Open yourself up to receive and give to the world’, was een van de boodschappen die ik van mijn schelpen kreeg op. So here it goes. Want net als in onze trainingen, heb je vaak zelf iets bloot te geven en je kwetsbaar op te stellen, om ook iets nieuws, zo niet waardevols te kunnen ontdekken over jezelf. Ik wil graag meer leren over mijn eigen spiritualiteit en laat ik daar dan ook maar open over zijn.

Alles is energie

Op dit moment ben ik bijvoorbeeld heel nieuwsgierig naar hoe het zit met energie. Ik bedoel niet die groene of slimme energie, die je huis verantwoord verwarmt. Het gaat mij om een spirituele kreet die ik vaker tegenkom nu ik me meer dan ooit verdiep in mijn eigen zingeving en spiritualiteit, namelijk: ‘alles is energie’. Natuurkundig nog niet eens zo onverklaarbaar of raar om te stellen. Maar deze quote behelst veel meer dan dat. Als alles energie is, dan is je huis energie, je geld, en ook je gedachten. Zowel materiële zaken als immateriële zaken. En het beïnvloedt elkaar, want dat is wat energie doet, stromen. Mijn training is daarom tegenwoordig al begonnen, voordat er mensen zijn. Ok, coming out again. Ik sta in mijn trainingszaal, voor een lege kring met stoelen, mijn handen ‘omhelzen’ de kring energetisch. In gedachten ‘laad’ ik een positieve intentie voor die dag, voor mezelf en de mensen die komen. Gedachten-energie.

Kwetsbaarheid

Alles is energie. Hoe dat zit, ben ik aan het ontdekken. En daar ben ik nog lang niet over uit, maar dat hoeft ook niet. Waar het om gaat, is dat je soms uit je tredmolen durft te stappen, kleur bekend, jezelf kwetsbaar opstelt, om iets te leren over jezelf. Om dichterbij je kern te komen en vandaar uit te kunnen werken en leven, en iets bij te dragen aan deze aardbol. Dat is voor mij zingeving. Carl Gustav Yung zei niet voor niets: ’Wie naar buiten kijkt, droomt. Wie naar binnen kijkt, ontwaakt’.

Wat is voor jou zingeving? Geef jij daar iets om? Wat geeft jou zin in je leven of je werk en in hoeverre geef je jezelf permissie daar tijd aan te besteden op jouw eigen manier? Of zoals een van mijn schelpen in mijn gedachten me zei: ‘Take time to locate your heartbeat. What are you passionate about?’.

Alice in Wonderland

Ik ben na Bali voor mezelf een journal gestart, waarin ik van alles opteken en opschrijf over wat ik ervaar rondom mijn spiritualiteit. Een beetje als Alice in Wonderland. Down the rabbithole. Ik heb mezelf permissie gegeven alles te onderzoeken wat mijn interesse heeft rondom spiritualiteit, en er nu dus ook open over te zijn. Weten wat ik kan bijdragen aan deze aarde en waarom ik hier ben, is belangrijk voor mij. Zonder dat ik daarvoor nou een energetisch healer of aurareader hoef te worden. Luiers verschonen en spiritualiteit gaan prima samen.

Nieuwsgierig geworden naar onze trainingen die verder ingaan op het thema Zingeving?