Deze bedrijven tonen lef en leiderschap

MT 9 april 2020 – Kijk goed om je heen, want nu bewijzen bedrijven of ze het lef hebben om leiderschap te tonen met purpose. Hoe Unilever, Randstad en Swinkels Family Brewers hun stakeholders helpen.

We zullen geen einde van een tijdperk uitroepen, en of de wereld na de pandemie echt socialer, duurzamer of mindfuller zal zijn: we zullen zien. Maar dat de coronacrisis de bokken van de schapen scheidt als het om purpose, verantwoord leiderschap en zorg voor alle stakeholders gaat, is inmiddels wel duidelijk.

Laat je inspireren door deze mooie voorbeelden en denk daarna wat jouw bedrijf kan doen om je leveranciers, klanten, werknemers en alle andere stakeholders erdoorheen te slepen.

#1. Unilever: 500 miljoen voor afnemers en leveranciers

Ere wie ere toekomt: Alan Jope voegt de daad bij alle woorden over purpose. Zijn concern trekt 500 miljoen euro uit om afnemers en leveranciers te helpen. Kleine en middelgrote leveranciers krijgen zo snel mogelijk betaald, kleinschalige winkeliers krijgen meer krediet. Verder trekt het 100 miljoen uit voor de strijd tegen de coronapandemie, onder meer via de donatie van 50 miljoen aan zeep en handgel.

Waar werknemers nu behoefte aan hebben: inkomenszekerheid. Randstad snapt hoe goed werkgeverschap werkt en betaalt al zijn flexkrachten door tot eind mei. Alleen een zwartkijker zal aantekenen dat dit gebaar deels op kosten van de overheid wordt gemaakt: voor 60.000 man meldt het zich bij het noodloket van de NOW.

#3. Sainsbury’s: supermarkt steunt leveranciers

De Britse supermarkt Sainsbury’s gaat zijn 1500 kleinere leveranciers direct uitbetalen en stelt mogelijkheden voor financiering beschikbaar. Het gaat om bedrijven die voor minder dan een ton in ponden per jaar afzetten bij de keten. 250 huurders en franchisenemers mogen hun huur maandelijks achteraf betalen, in plaats van een kwartaal vooruit.

Lees het complete artikel:  https://www.mt.nl/business/deze-bedrijven-tonen-leiderschap-door-hun-stakeholders-te-steunen-in-crisistijd/586806