Deelnemer Marieke van Gruijthuijsen in Binnenlands Bestuur over de training KIM

Marieke van Gruijthuijsen vertelt in Binnenlands Bestuur hoe zij dankzij de training KIM groeide in haar rol als teamleider bij de gemeente Rotterdam.

In haar nieuwe functie van teamleider Communicatie Maatschappelijke Ontwikkeling bij de gemeente Rotterdam kreeg Marieke van Gruijthuijsen de verantwoordelijkheid over ongeveer dertig mensen. Ze was op zoek naar handvatten om daar goed vorm aan te kunnen geven. Ze wilde meer te weten komen over leidinggeven, maar die theorie vooral ook snel praktisch kunnen maken en ontdekken waar haar eigen kracht ligt. Die benadering vond ze in de training KIM. ‘In het laatste blok merk je dat de samenwerking in de trainingsgroep beter is geworden door inzicht in jezelf en in de ander en dat is precies hoe het in de dagelijkse praktijk ook werkt’, vertelt ze enthousiast.

‘Wat in je eigen team jaren kost, zie je zo in een paar dagen gebeuren.’

De training is heel persoonlijk. Vooraf stelt iedereen eigen doelen vast. Na elk van de vier blokken van drie dagen worden die geëvalueerd in persoonlijke reflectieverslagen en in overleg met andere deelnemers en eigen leidinggevenden. Van Gruijthuijsen: ‘Soms kom je er dan achter dat het eigenlijk iets anders is waarmee je aan de slag wilt. Maar het gaat er vooral om wat je met inzichten doet. Ik vond het bijvoorbeeld lastig om te accepteren dat verandering tijd kost. Dat wist ik al wel, maar nu kies ik bewust om minder ongeduldig te zijn. Ik heb de neiging om continu vooruit te kijken, maar neem nu af en toe de tijd om te genieten van behaalde resultaten. Vanuit mijn team krijg ik te horen dat ik daarin gegroeid ben.’ Download en lees het volledige artikel in de pdf hieronder.


Wil je meer weten over de training KIM die Marieke volgde, kijk dan hier!